Autor


Roman Gregor
  Siemens Multipatcher - první program SiemensManie
Vydáno dne:  18.04.2004
Průměrné hodnocení:  
1111.21.21.21.41.41.41.61.61.61.81.81.82222.22.22.22.42.42.42.62.62.62.82.82.8333   3 (hodnoceno 89x)
1111.21.21.21.41.41.41.61.61.61.81.81.82222.22.22.22.42.42.42.62.62.62.82.82.8333
 
návod

Mnoho z vás jistě vyzkoušelo patchovat svůj mobilní telefon. A mnoho z vás nyní ani neví, které vlastně patche v telefonu má a které tam ještě může přidat bez nebezpečí, že se „nepohodnou“ s ostatními. Právě vám přinášíme nový originální, český program Multi patcher – zatím jen v beta verzi.

Používání níže uvedených postupů či programů není v souladu se záručními podmínkami výrobce telefonu. Jejich používáním se vystavujete riziku neuznání záruky na přístroj v případě jeho poškození.

Právě proto, že se jedná o betaverzi programu, platí pro něj víc než kdy jindy naprostá nutnost zazálohovat si předem na bezpečné místo fullflash telefonu. Tento fullflash je také podmínkou práce s programem. Program stáhnete zde

Postup patchování s Multi patcherem:

Program umožňuje dva způsoby uložení zvolených patchů do telefonu. Buď formou souborného (obsahujícího všechny zvolené patche) patche VKP pro program v_Klay nebo přehráním celého fullflashe, taktéž programem v_Klay. Pokud budeme chtít vytvořit souborný VKP patch, je nutné načíst programem v_Klay aktuální fullflash z telefonu, jinak nemusí být patch funkční. Ve druhém případě můžete použít libovolný fullflash určený pro program v_Klay a váš telefon. Další fáze přípravy spočívá ve shromáždění všech patchů určených pro váš mobilní telefon a jeho verzi firmwaru do jednoho adresáře na disku počítače.

Po spuštění programu otevřete fullflash se kterým chcete pracovat a určíte cestu k patchům. Program by měl ihned zpracovat přehlednou tabulku (viz náhled),ve které se dozvíte:



- které patche jsou ve fullflashi obsaženy (jsou označeny znaménkem + ve sloupci F).

- které patche nemají správný formát pro poslední verze programu v_Klay (označeny symbolem 0 ve sloupci F).

- které patche neobsahují „stará“ data (jsou označeny písmenem S)– tyto patche nejdou po použití odstranit! (nová verze v_Klay už umí pro takové.

patche udělat tzv. repair patch pro návrat).

- u kterých patchů nesouhlasí „stará“ data, tj. např. kolidují s jinými zvolenými patchi nebo nejsou určeny pro Váš firmware (jsou označeny písmenem K).

Při práci s programem se tabulka stále aktualizuje. Pokud přiloženým editorem opravíte patch označený 0, ihned se zde tato skutečnost projeví. Odstraníte-li některý patch, zaktualizuje se sloupec K, pokud se odstraní kolize s některými patchi, což se stává především u grafických patchů (několik patchů na úvodní animaci apod.) atd.



Patche můžete vybírat pomocí příkazů v kontextovém menu, v hlavním menu (menu Patch), tlačítky +/- vpravo dole nebo klávesovými zkratkami INS/DEL. V kontextovém menu a v menu Patch můžete také zvolit funkci přejmenování souboru patche (kl. zkratka F2) a editaci patche v přiloženém editoru (kl. zkratka ENTER či dvojklik myší). Chcete-li použít patch označený K či S, program vás upozorní na nebezpečí použití takového patche, ale použití vám na vlastní nebezpečí umožní.

Máte-li vybrané patche k přidání či odstranění (označené ve sloupci P), můžete změny uložit jako VKP patch nebo jako fullflash. Obojí můžete po té aplikovat do telefonu programem v_Klay. Program je stále ve vývoji. Budeme vám vděčni pokud nás budete informovat o všech chybách programu nebo nám napíšete náměty na jeho vylepšení na e-mail autora romulus@siemensmania.com.

Program není povoleno dále šířit. Je možné jen zveřejňovat odkaz ke stažení zip archivu ze stránek SiemensManie


Nikdo nesmí bez souhlasu autorů kopírovat grafiku, texty ani cokoliv jiného z těchto stránek. Veškeré informace uveřejněné na těchto stránkách jsou určené pouze pro vzdělávací účely a nesmí být použity pro komerční využití nebo v rozporu se zákony. Autoři nenesou zodpovědnost za nevhodné použití dat z těchto stránek.
   ©2003-2004 Radim Zeman | ©2004 Roman Gregor