Autor


Redakce
  Surfer.cz se představuje
Vydáno dne:  20.04.2006
Průměrné hodnocení:  
1111.21.21.21.41.41.41.61.61.61.81.81.82222.22.22.22.42.42.42.62.62.62.82.82.83333.23.23.23.43.43.43.63.63.63.83.83.8   3.8 (hodnoceno 7x)
1111.21.21.21.41.41.41.61.61.61.81.81.82222.22.22.22.42.42.42.62.62.62.82.82.83333.23.23.23.43.43.43.63.63.63.83.83.8
 
z redakce

Co to je? Možná se ptáte a kroutíte hlavami, co si to zase ti maníci ze SiemensManie vymysleli. Někteří již tuší, že se něco děje a spojení Surfer.cz jim vystupuje z šedé kůry mozkové jako povědomý název. Jiní, lační po informacích, se teď střemhlavě vrhnou do čtení několika řádků, které budou následovat.

Na světě jsou miliardy lidí, milióny firem a společností a nepřeberné množství živnostníků, podnikatelů, obchodníků čí společníků různých sdružení a spolků. Proč lidé podnikají je poměrně jasné a jednoduché. Jsou buď děsně šikovní a rozumí dobře své práci a ta je pro ně zároveň koníčkem, nebo jsou to lidé děsně nespokojení či poučení ze zaměstnaneckého poměru a samotná představa návratu do pracovního procesu "pod někoho" jim nahání kopřivku a záchvat tropického šílenství. Kluci ze Surfer.cz se s klidným srdcem sami škatulkují do obou těchto kategorií. Kdo to ale vlastně je? Co znamená Surfer.cz a k čemu má sloužit?

Možná znáte poměrně dlouhou historii vývoje SiemensManie a o trošku kratší vývoj webů Javamania.cz a Vysemnesmite.cz. Všechny tyto weby se zrodily v hlavách Radima Zemana a Romana Gregora, tedy mé maličkosti (weitlesse) a mého kolegy romuluse. Po dlouhé době konečně došlo na obchodní spojení obou individuí ;o), kteří spolu založili sdružení vystupující pod jménem Surfer.cz tedy volně přeloženo něco jako surfař :o). Surfař je myšleno jako slangový výraz pro brouzdače po internetových vodách a prosím nespojovat si nás s mladíky s vypracovanými a opálenými těly, kteří každou volnou chvíli skáčou do vln oceánu, aby svá těla nechala bičovat mořskou vodou a svým thimolinovým úsměvem lákali nezkušená děvčata k sobě do hausbótu ;o). Jediné kam skáčeme, je riziko podnikání s úskalími, ale i výhodami s ním spojenými. Takže to máme za sebou představení členů tohoto spolku. Co ale vlastně chceme dělat, když nejsme ti kluci s prkny?



To je otázka, na kterou ihned jednoduše odpovím. Chceme si hrát. Ano. Čtete správně. Chceme si hrát s internetem a dělat ho zábavnější, barevnější a přátelštější. To je sice hezké, namítnete, ale jak? Na to opět odpovím jednoduchou větou - jako doposud, ale obohaceni časem. Tzn, vytvářet další zajímavé projekty, které osloví mnohé čtenáře a skupiny lidí, kteří se chtějí bavit a doposud třeba nenašli web, který se zajímá více do hloubky o jejich koníčky nebo zájmy a také se více věnovat současným webům, kde se opravdu ukazujeme jen na svátky a při planých neštovicích. Nechceme se ale uzavírat sami do sebe. Chceme pomáhat i ostatním a proto nabízíme jedinečnou možnost přijít k nám s nápadem na zajímavý webový projekt a my vám jej pomůžeme celý rozjet, naprogramovat, udělat grafickou podobu webu a dokonce i umístit na náš server. To vše zdarma za předem dohodnutých podmínek. To je naše první podnikatelské pravidlo.

Samotným hraním si ale bohužel dnes nevyděláme ani na rohlík z Lídlu (i když je tak levný) a proto musíme také pracovat. Z toho vyplývá naše druhá aktivita a podnikatelské pravidlo - komerční výroba webových prezentací, e-shopů, redakčních systémů, diskusních fór, guestbooků a všeho co se týká webových stránek od A do Z. Vzhledem k našim bohatým zkušenostem a referencím jsme schopni naslouchat zákazníkovi a provést ho kompletní přípravou a výrobou jeho webové prezentace. Samozřejmostí je konzultace počas práce a vzájemná komunikace s novými nápady a skutečnostmi. Naše ceny jsou příznivé a rozhodně si nechceme nechat platit za zbytečnosti.

Naše aktivity jsou rozsáhlejší a všechny informace o nás a naší práci si můžete přečíst a prohlédnout na domácích stránkách sdružení Surfer.cz na doméně www.surfer.cz.



Budeme-li mít dostatek zakázek, bude to znát i na chodu všech našich spravovaných webů. Budou peníze na faktury, bude na odměňování redaktorů (tento nápad je starý jako SiemensMania) a spoustu dalších aktivit, které doposud nebylo možné financovat z našich kapes. I vy nám můžete pomoci. Jste ohromná síla čtenářů, kteří třeba ví o někom, kdo potřebuje zhotovit webovou prezentaci nebo udělat její redesign (modernizaci), vybudovat e-shop, portál atd. Vzpomeňte si na nás v družném rozhovoru v sauně nebo na bowlingu, či jen tak u piva. I díky vám budeme moci pokračovat v práci na SiemensManii, JavaManii a Vysemnesmite.
Tímto článkem také dochází i k vysvětlení, proč se nepříliš často ukazujeme na SM, JM a VSN. Rozjet firmu dá chvilku práce, ale teď už to bude jenom lepší. A jedna z nejdůležitějších informací na konec je, že Surfer.cz (tedy i SM, JM a VSN) má svojí vlastní kancelář, do které nás můžete přijít kdykolv navštívit a třeba jen tak pokecat u Kofoly ;o). Její adresu se dozvíte na domácích stránkách.

Držte nám palce, abychom se za nějaký půlrok nesešli u dalšího okénka, kde bude prezentována další informace - bohužel již ale s negativním podtónem.


Vaši kluci surfaři ;o)



Nikdo nesmí bez souhlasu autorů kopírovat grafiku, texty ani cokoliv jiného z těchto stránek. Veškeré informace uveřejněné na těchto stránkách jsou určené pouze pro vzdělávací účely a nesmí být použity pro komerční využití nebo v rozporu se zákony. Autoři nenesou zodpovědnost za nevhodné použití dat z těchto stránek.
   ©2003-2004 Radim Zeman | ©2004 Roman Gregor