Autoři


Helena Rýlichová


Radim Zeman
  Adaptér na dvě SIM karty v jednom SIM slotu
Vydáno dne:  12.1.2004
Průměrné hodnocení:  
1111.21.21.21.41.41.41.61.61.61.81.81.82222.22.22.22.42.42.42.62.62.62.82.82.8333   3 (hodnoceno 64x)
1111.21.21.21.41.41.41.61.61.61.81.81.82222.22.22.22.42.42.42.62.62.62.82.82.8333
 
informace

Zajímavou věcičku nabízí internetový obchod s mobilními doplňky a náhradními díly Hot.Wire Telekom.de. Jedná se o adaptér na 2 SIM karty do jednoho slotu v mobilním telefonu.

Celá sada obsahuje adaptér, zkušební SIM karty, sadu nálepek a další adaptéry pro uvedení do "původního" stavu. Celý výkon potřebuje trochu trpělivosti a odvahy, ale po tomto zákroku budete mít v původním slotu na jednu SIM kartu dvě nezávislá čísla. Není to tak jednoduché, jako koupit si dual kryt mobilního telefonu, ale zase to není tak nevzhledné a může to být použito u jakéhokoliv typu mobilního telefonu. Tedy i u těch, co mají SIM kartu zasouvací do boků přístrojů a kde tudíž není možná náhražka jiným typem adaptéru.



Funkčnost:

Po přestavbě pouze vložíte vaši novou SIM kartu do mobilního telefonu. Při každém vypnutí a zapnutí se vám načte ta druhá karta. Doporučujeme si pro obě karty nastavit stejný PIN kód, abyste se vyvarovali zbytečných chyb.
Ideální je to právě pro ty, kdo musí / chtějí oddělovat své privátní či služební hovory a nechtějí stále měnit SIM karty (a taky šetřit čtečku karet). A hlavně, kombinace tohoto zařízení a nějakého vhodného tarifu na obou SIM kartách vám ušetří spoustu peněz.

Přestavba:

Obě SIM karty musí po přestavbě přesně sedět v adapteru, ve kterém je také umístěna hlavní elektronika. V daném návodu se nachází tří zkušební SIM karty, na kterých si to (v případě, že budete pracovat s nůžkami) vyzkoušejte. Na SIM karty nalepte nálepku (1, 5) a vystřihněte dokola. Pokud všechno klaplo, pasují vystřižené kousky přesně do adapteru (6). Pak nalepte nálepku na zadní stranu SIM karty (1), stejně tak to vystřihněte.



Po vystřižení položte karty s kontakty dolů do adapteru (6) a upevněte je nějakým plechem (4 - vždy nejlépe s nopky) do žlábku mezi plastickou hmotou a hlavní dráhou.

HOTOVO!

Pokud chcete mít SIM karty ještě někdy samostatné přiložte dva umělohmotné adaptery. Jednoduše vystřižené karty v adapteru slepte zezadu a upevněte.
POZOR!!

V průběhu přestavby prosím dávejte pozor na uzemnění, abyste nepoškodili nějaké součástky.
Pokud se to na poprvé nepodaří..(objeví se nápis ...Prosím vložte SIM kartu )...nezoufejte a zkuste některý postup níže. Adapter by měl fungovat u všech telefonů, ale u některých typů může nastat problém, který se dá většinou řešit. Nejlepší příklad je S45/ME45/SL4X/S55 nebo Nokia 6210, 6310 a i některé další.
Dbejte prosím na to, aby SIM karta byla opravdu nehybná, oproti tomu však adapter po přestavbě by měl být ohebný. Zvláště u výše jmenovaných mobilních telefonů, kde SIM karta není uchycena úplně, ale pouze z části, mohou nastat kontaktní problémy..
Řešení: - vyčistěte adapter a SIM karty nějakým hadříkem, ale pozor na statické nabití!!
- lehce(!) ohněte ochranný plech do U tvaru, aby se zvýšil tlak na karty.
- někdy mají SIM karty různou tloušťku, pak musíte lepící páskou nastavit užší kartu na tloušťku širší karty, když to nepomůže, vezměte 2-4 vrství papír nebo lépe papírový kapesníček..teď už by měly být problémy s kontaktem na 99,9% vyřešeny.

Buďte opatrní a v žádném případě nepoškoďte černý základový lak na spodní straně adapteru. Pokud tak učiníte a hlavní obvody tam budou volně ležet, nebude fungovat přepínání mezi SIM kartami.
Nezapomínejte na uzemnění, Vybijte se vždy předem o přívod topení nebo třeba vodovodní kohoutek !!!!!!!

Čerpáno z Hot.Wire Telekom.de kde si celou tuto záležitost můžete objednat za 27,05 Eur a spoustu dalších doplňků a součástek pro telefony Siemens. Pokud někdo víte o českém dodavateli nebo prodejci, budu rád za informaci pro doplnění k tomuto článku.


Nikdo nesmí bez souhlasu autorů kopírovat grafiku, texty ani cokoliv jiného z těchto stránek. Veškeré informace uveřejněné na těchto stránkách jsou určené pouze pro vzdělávací účely a nesmí být použity pro komerční využití nebo v rozporu se zákony. Autoři nenesou zodpovědnost za nevhodné použití dat z těchto stránek.
   ©2003-2004 Radim Zeman | ©2004 Roman Gregor