Autor


Redakce
  Okienko z redakcie: A zase tu máme koniec roka
Vydáno dne:  21.12.2006
Průměrné hodnocení:  
1111.21.21.21.41.41.41.61.61.61.81.81.82222.22.22.22.42.42.42.62.62.62.82.82.83333.23.23.23.43.43.43.63.63.6   3.6 (hodnoceno 4x)
1111.21.21.21.41.41.41.61.61.61.81.81.82222.22.22.22.42.42.42.62.62.62.82.82.83333.23.23.23.43.43.43.63.63.6
 
z redakce

Rok utiekol ako voda, blížia sa dlho očakávané vianočné sviatky a Nový rok! Tým SiemensManie by vám preto chcel popriať k týmto sviatkom a krátko zhodnotiť tento rok.

Weitless | Radim Zeman

Nad šálkem horké čokolády s praskajícím plechem horkem se roztahujících plynových kamen WAF v pozadí jsem se zamyslel, co všechno právě končící rok 2006 přinesl světu, nám všem tady na SiemensManii a také co přinesl mně a mé rodině. Člověk si s hrůzou uvědomí, že teprve nedávno slavil začátek nového milénia a najednou je za dveřmi rok 2007, tedy již sedmý rok v novém tisíciletí, rok, který nikdo neví co přinese. Ohlédnu-li se zpět, zjistím, že pro mne to byl rok velice důležitý a snad nejšťastnější v mém životě. Narozením mého syna Sebastiana se můj život změnil od základu a přinesl mi spoustu nových věcí, zážitků a hlavně povinností. Otevřeně zde přiznávám, že SiemensMania již není mým horkým favoritem pro noční brouzdání po internetu, ale byla nahrazena koupáním mimina, uspáváním, utíráním, utišováním, krmením, houpáním a šišláním spojeným s nákupy plínek za akční ceny, čínských plastů na hraní a podobně důležitých věcí, které doprovází rodiče malého človíčka. Nikdo se na mně nemůže zlobit, že nepíši recenze, nepídím se po nových ikonkách a patchích do telefonů a potažmo je mi jedno, jaký telefon mám. Prostě mé priority směřují jinam a proto zde tímto textem pomalu předávám štafetu mladší a mnohem šikovnější generaci nové "krve" ve službách SiemensManie. Po fúzi Siemens a BenQ, která je pro mnohé čtenáře SM stále nepochopitelným a špatným krokem, po 3 letech zdarma odpracovaných tisících hodinách už nastal čas SM přestat věnovat svůj drahocenný čas.
Proto přeji vám všem, kteří stále odoláváte a na své mobilní telefony Siemens nebo BS nedáte dopustit, krásné prožití vánočních svátků plných pohody a klidu s přáním, aby se vám v Novém roce 2007 nepřihodilo nic zlého a vše probíhalo pouze dle vašich představ a přání. Věřme všichni společně, že zde SiemensMania bude ještě mnoho let a že jí povedou jako doposud samí skvělí lidé s chutí přinést něco nového do této oblasti a kteří rádi pomohou všem čtenářům těchto stránek. Vážení přátelé.... Vánoce začínají.


Hanni | Ján Matúška

Koniec roka je predo dvermi a nastal čas poohliadnuť sa za tým, čo nám priniesol. To, čo priniesol na poli mobilných telefónov Siemens a BenQ-Siemens, už určite všetci viete. Správy to neboli príliš lichotivé. Samozrejme, že koniec značky Siemens a následne aj krach mobilnej divízie BenQ Mobile sa podpísal aj na SiemensManii. Nedôvera voči telefónom BenQ-Siemens, ich obrovská poruchovosť a po krachu BenQ Mobile ešte väčšie problémy s ich servisom spôsobili, že časy veľkej slávy SiemensManie sú už preč. Som však rád, že komunita SiemensManie je aj napriek tomuto všetkému stále silná a drží túto stránku nad vodou. To ste dokázali aj pri záchrane SiemensManie svojou finančnou podporou, za ktorú sme vám všetci veľmi vďační. Dosť ma mrzia technické problémy dlhodobejšieho rázu, ktoré boli spôsobené prechodom na iný server, čím sme vyriešili dlhodobejšie aj finančnú situáciu a existenciu SiemensManie, ale dostali sme sa do problémov, ktoré na dlhý čas ochromili chod stránky a prácu týmu SiemensManie. Týmto sa chcem ešte raz poďakovať Whitekovi za ochotu pomôcť pri náprave problémov a obnovení chodu stránky. Život nám priniesol aj personálne zmeny v týme. Pár ľudí z týmu odišlo, pár ich tým opustilo. Pribudli nám dvaja noví admini – Whitek a Bonfire, ktorí riešia technickú podporu stránky namiesto Romulusa. Ďakujem celému týmu za odvedenú prácu aj v týchto pre SiemensManiu ťažkých časoch.
Ako spomínal Weitless, že my starší už prenechávame štafetu mladším a naše priority sa menia, platí čiastočne aj pre mňa. Jemu sa už potomok narodil (k čomu mu srdečne gratulujem a želám pevné nervy ;-) ), mňa to zanedlho čaká. Aj moje priority sa čoskoro zmenia a okrem toho chystám prechod na inú značku telefónu. Takže pravdepodobne s aktívnou činnosťou na SiemensManii skončím a prenechám to tu nasledovníkom...
Čo dodať na záver? Snáď iba vyjadriť prianie, aby SiemensMania ešte neodišla do starého železa a podarilo sa zrealizovať plány s jej tretím pokračovaní. Želám vám všetkým a vašim rodinám príjemné prežitie vianočných sviatkov v kruhu rodiny a do Nového roka 2007 hodne zdravia, životných úspechov a čo najmenej problémov s vašimi telefónmi Siemens a BenQ-Siemens.


Whitek | Vítek Ježek

Nemám mnoho co bych řekl, abych nezopakoval to, co již tady zaznělo, jen doufám něco málo. Zdaleka si nemyslím, že SiemensMania je v koncích – v každé společnosti se vždy najde čas, kdy to vypadá na úpadek, jen je otázka jak velký a jak se ho podaří překonat. A proto si také myslím, že pokud bude SiemensMania reflektovat nové trendy, má toho ještě mnoho před sebou.
Každopádně vám přeji hlavně spokojenost v Novém roce!



Krokodýl l Jiří Balcar

Tento rok byl pro mne rokem velkých osobních zvratů a nebudu na něj vzpomínat v nejlepším, ale vše zlé je vždy k něčemu dobré, v takových chvílích skutečně poznáte kdo je kdo. Takže - važte si jeden druhého a užívejte si i těch, na první pohled, drobností a věřte že rodina čí kamarádská parta, jako je tato na Siemensmanii, bude vždy to o co se můžete pevně opřít.
S celou svou rodinou přeji hodně pohody.


Sirus | Martin Kolka

Ani mne nedalo aby som sa neobzrel za rokom uplynulým. Bol to rok plný prekvapení. Keďže pre mňa osobne Siemens už nedokázal (a ani nechcel) spraviť lepší telefón ako SX1, nijak moc ma netrápilo, že sa predal BenQ. Potom, ale nasledovali horúce chvíle, keď BenQ zrušil servis Siemensov a to už bolo zlé. Medzi najhoršie čo sa stalo tento rok, považujem odchod Lukašiska, ktorý bol asi prvý patcher na Siemensmanii. Vivat Lukašisko.
Ale aby som len neplakal, boli chvíle veselé, napríklad keď na oslíku vyšla prvá zmienka o úspešnom boote SX1 s Linuxom, potešil ma neutíchajúci vývoj Dimmera, dokonca ma moja SX1 inšpirovala k vytvoreniu nových užitočných programov (teda ak ich smiem nesmelo označiť za užitočné).
Bol to rok stagnácie, ale aj rok veľkých zmien. Siemensmania sa presťahovala a aj vďaka vám sa podarilo Siemensmaniu zachrániť. Ďakujem všetkým, ktorý pomohli.

Do nového roka prajem všetkým, aby vám vždy rodina Siemensmanie pomohla vyriešiť každý problém.



Orpheus | Michal Metke

Tento rok bol pre Siemensmaniu tažší ako predošlé roky. Jednak to bolo spôsobené odkúpením Siemensu firmou Benq a ich následným krachom a potom nedávnym presunom serveru Siemensmanie a jej dočasným znefunkčnením. Týmto ďakujem Whitekovi a Bonfireovi za opravu!

Prajem všetkým naším verným, ale aj novým čitatelom veselé prežitie vianočných sviatkov a úspešný rok 2007!


Bezy | Tomáš Bezouška

Letošní rok byl pro mě plný zklamání i úspěchů. Jako největší úspěch bych viděl to, že si siemensmania i přes mírným technickým problémům a nepřízeň BenQ Mobile, jež zkrachoval, drží svoji kvalitu, odbornost i návštěvnost. Na nové telefony se objevují nové postupy, stejně tak jako na ty staré, které se tak neustále omlazují.

Největším zklamáním pro mě byla nutnost zavést negativní hodnocení uživatelů. Stále více se zde objevují uživatelé, kteří nejsou ochotni hledat, zkoumat na vlastní pěst. Hlavně když jim někdo (samozřejmě rychle) poradí. Doufám, že se nad sebou dotyční zamyslí a v novém roce se polepší.

PF 2007.


Lasky | Ladislav Bogdányi

Uplynulý rok bol pre Siemensmaniu naozaj pestrý. Odkúpenie Siemenu spoločnosťou Benq sa neskôr ukázalo ako negatívny krok, ktorý vyústil do krachu. Napriek tomu nie sú v tomto smere pozorovateľné žiadne zmeny na SM. Zmeny na SM sa však diali. Či spomeniem sťahovanie na nový server či zmeny v tíme, stále sa Siemensmania drží na rovnakej úrovni, za čo môžeme ďakovať aj vašej neustálej priazni.

Prajem vám/nám veľa elánu do nového roka a pokojné prežitie sviatkov.



D4X | David Katolický

Do nového roku 2007 přeji všem našim věrným užvatelům i celému SM týmu hodně štěstí, zdraví a málo problému se svými miláčky, ať už to jsou Siemensy nebo naše drahé polovičky :o)


Jirkab | Jiří Bureš

Zhodnocení předešlého roku již padlo nesčetněkrát: nelze než souhlasit do puntíku. Do nového roku přeji Siemensmanii (těžko přát něco Siemensu anebo dokonce BenQ - tomu tak jedině ať pomalu a bolestivě zkrachuje kompletně celý za to co udělal s naši oblíbenou značkou mobilů), hodně zdraví, dlouhý život, skvělou kondici a co nejvíce uživatelů, kteří umějí hledat a nezakládají další a další nová témata s již probranými problémy.



alkaba | Erik Bačák

Nebudu ohodnocovat rok 2006, protože už to udělali kolegové nademnou a já s nimi ve všem musím jen souhlasím. Proto bych vám všem jen chtěl popřát všechno nejlepší do nového roku, hodně štěstí, lásky a hlavně zdraví, které v životě potřebujete určitě víc než nějaký Siemens :o))
P.S. Užijte si Silvestra!


pip@ | Pavel Kohout

Uplynulý rok byl rokem mnoha zvratů, o většině už psali kolegové nade mnou. Pro mě byla největší událost tohoto roku objev elfů, a jejich následné obrovské rozšíření.
Do nového roka vám přeji vše nejlepší, a hlavně co nejmíň umrtvených telefonů.


Gwin | Martin Šeda

Tento rok byl pro Siemens velmi kritický, avšak SiemensManie se naštěstí nijak nedotkl. Snad se tu budeme shledávat i nadále.


jenda.69 | Jan Němec

Tento rok nevypadal zrovna nejšťastněji. Krach BenQ-Siemensu, poté stěhování SiemensManie na jiný server provázený nejdříve výpadkem a pak částečnou nefunkčností a do toho se tu objevili někteří uživatelé, kteří nejspíše nechtějí ze svého telefonu sami vymáčknout co nejvíc, ale nejraději by byli, kdyby to za ně udělal někdo jiný. Tyto problémy se ale už zdají být překonány, SM jede díky našim novým adminům zase báječně, uživatelé se už naučili trochu hledat, a já jen doufám, že příští rok přijdou nejen další nápady, jak své miláčky vylepšit, ale i jejich realizace.

Proto přeji veselé Vánoce a do nového roku hodně štěstí a nápadů.


busch | Petr Bouchal

Tento rok byl pro Siemensmanii těžký, to víme všichni. Ten další nebude zřejmě o nic lepší. Věřím ale, že stejně jako letos se najde dostatek lidí, kteří zůstanou této stránce věrní na nenechají ji upadnout v zapomnění. Protože to by byla nevyčíslitelná škoda. Velký dík patří všem co se celý rok o stránky starali, ale samozřejmě také věrným i novým návštěvníkům. V nadcházejícím roce přeji všem, kteří čtou tyto slova, ať se jim daří jak jen nejlépe to půjde a vše jim vychází podle jejich představ. A samozřejmě stejně jako loni málo umrtvených mobilů ;o)






Nikdo nesmí bez souhlasu autorů kopírovat grafiku, texty ani cokoliv jiného z těchto stránek. Veškeré informace uveřejněné na těchto stránkách jsou určené pouze pro vzdělávací účely a nesmí být použity pro komerční využití nebo v rozporu se zákony. Autoři nenesou zodpovědnost za nevhodné použití dat z těchto stránek.
   ©2003-2004 Radim Zeman | ©2004 Roman Gregor