clevis.czSiemensMania | WMmania | VySemNesmite | SiemensMania na Facebooku
EnglishČesky
  SiemensMania   Články  Návody

  Off-line verze  TESTY  Náhradní díly  Podpořte SM  

ÚVOD FÓRUM CHAT
  World of phones
 Mobile phones list
 Gigasets list
 3D simulations
 Emulators
 Manuals in pdf

  Articles
 Tips
 Modifications
 Tunings
 Informations
 Recensions
 Games and apps recensions
 Reportages
 Interviews
 From editors
 Rag

  Service
 Firmware
 Backups
 Service manuals
 Testpoints
 FAQ

  Download
 Patches
 Elfs
Nové za posledních 24 hodin Menu icons
Nové za posledních 24 hodin User menu
Nové za posledních 24 hodin Skins
 Programs
 Utilities
 Drivers

  Site
 Contests
 Authors
 Contants
 Chat
 Advert
 Changelog
 Terms

  SiemensMania Club
 Information about club SM

  Projects
 Development software
 Development accessories
 Friends of siemensmania

  Translator


  Statistics

  Autor


Lukáš Bittner
  Jak rozebrat Siemens SL45
Vydáno dne:  22.01.2004
Zobrazeno celkem:  8422
Počet příspěvků v diskusi:  
Průměrné hodnocení:  
1111.21.21.21.41.41.41.61.61.61.81.81.82222.22.22.22.42.42.42.62.62.62.82.82.8333   3 (hodnoceno 66x)
1111.21.21.21.41.41.41.61.61.61.81.81.82222.22.22.22.42.42.42.62.62.62.82.82.8333
 
návod



verze pro tisk  

Návod na rozebrání telefonu SL45 je dalším z řady našich nahlédnutí do této problematiky. I zde je potřeba cit, pevné nervy a dostatek času.

Používání níže uvedených postupů či programů není v souladu se záručními podmínkami výrobce telefonu. Jejich používáním se vystavujete riziku neuznání záruky na přístroj v případě jeho poškození.

Otevírání krytu:

1. Bohužel Siemens nevyrábí kryty telefonů na šroubování, ale na zaskakovací plastové háčky, které toho obvykle moc nevydrží. Není jednoduché sundat kryt bez poškození těchto háčků, nebo celého krytu.
2. První část návodu se tedy věnuje postupu sundání krytu SL45. K otevření krytu jsem použil dva nástroje a dvě kreditní karty. Nezbytný bude plochý šroubovák se zahnutým koncem. Hlavní pomůcky pro otevření krytu jsou na obrázku.



3. Spodní, otevřenou část krytu jsem zvedl a uvolnil první skrytý háček. Potom jsem postupně vkládal zepředu a zezadu pod kryt telefonu kreditní karty a zároveň uvolňoval další již viditelné háčky.
4. Zní to jednoduše, že? Je potřeba pouze trochu zručnosti a trpělivost. Na obrázcích je vidět, jak vypadá kryt po sundání z telefonu a jak fungují a kde jsou háčky krytu.



5. Pět háčku viditelných na pravé straně (pohled zezadu) je snadno dostupných ze zadu telefonu po vytažení baterie.



6. Tady je vidět, schovaný háček a háček po otevření. Můžete si všimnout, že jsem si udělal na zadní části krytu malý škrábanec. Tomu asi neuniknete, pokud ovšem nebudete opatrnější než já (což je pravděpodobné)



7. INFO: Když budu mluvit o pravé nebo levé straně, dívám se na mobil zezadu. 8. Nadzvedněte kryt od spodu pomocí plochého nástroje. Já jsem použil šroubovák z kapesního nože. Jednoduše vložte špičku nástroje mezi komunikační port a kryt a to tak, aby se špička opřela o černý port a ne o kryt. Pokud to tohle provedete, otevře se kryt zespoda.



9. Nyní otevřeme levou stranu ze zadu. Musíte vsouvat dvě kreditní karty do sotva se otvírajících štěrbin v levém spodním rohu. Potom opatrně vložte šroubovák do háčku a zmáčkněte ho tak, aby se uvolnil. Když se vám podaří uvolnit skrytý zámek, můžete stisknout kreditku podélně boku krytu kolem dalšího háčku. Po přimáčknutí kreditky ke krytu se háčky uvolňují snadněji. Na obrázku si všimněte, že jsem použil šroubovák "vzhůru nohama". Uvolněte dva háčky na levé straně.



10. Zopakujte tento postup i na pravé straně telefonu s druhou kreditní kartou. Vsuňte kartu ze spodu pravé strany telefonu mezi horní a spodní část krytu. Když uvolníte všechny háčky, měla by se zablokovat. Když uvolníte jeden háček, přesuňte se k dalšímu. Tímto způsobem by měly jednou otevřené háčky zůstat již otevřené. Když se vám podaří uvolnit všech pět háčku na pravé straně, musíte opatrně otevřít kryt zespoda. Na horní straně telefonu jsou skryté dva háčky, které by se měli uvolnit sami, když budete opatrně oddělovat přední kryt od zadního.












 
Nikdo nesmí bez souhlasu autorů kopírovat grafiku, texty ani cokoliv jiného z těchto stránek. Veškeré informace uveřejněné na těchto stránkách jsou určené pouze pro vzdělávací účely a nesmí být použity pro komerční využití nebo v rozporu se zákony. Autoři nenesou odpovědnost za nevhodné použití dat z těchto stránek.
Podrobnější podmínky.
   ©2003-2004 Radim Zeman | ©2004 Roman Gregor