View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
Smeli pisatel

Joined: 09 Sep 2004 Posts: 239 Location: Hrabyně (díra kousek od Ostravy)
661.00 SMM
|
Posted: Thu Jun 09, 2005 9:56 am Post subject: Bluetooth vs. kabel |
|
|
Chtěl bych se zeptat, co všechno se dá dělat s blue navíc oproti kabelu či naopak. Díky moc _________________
SIEMENS S65 fw. 58
 |
|
Back to top |
|
 |
koscik řád zlaté antény

5862.50 SMM
|
Posted: Thu Jun 09, 2005 10:17 am Post subject: |
|
|
Kabel:
+ komunikace je o neco malo rychlejsi jak pres BT
+ muzes patchovat a flashovat
+ pri komunikaci ti to nezere tolik z baterky
+ muzes telefon nabijet
- kabel muze byt ponekud neohrabany ( uz se mi stalo jak mi kabel stahnul telefon na zem)
- kabel je kabel- kdyz ti nekdo zavola musis se u toho strasne kroutit abys ho neodpojil
Bluetooth
+ telefon se muze povalovat kdekoli po mistnosti (idealni pro lenochy)
+ Jednodussi a rychle kopirovani souboru nez pres mpm (v mem pripade MSI 6967 staci 3 kliky a sem v telefonu)
+ lepsi prenositelnost (kdyz jdu ke kamosovi/pritelkyni, BT adapter se strci do kapsy a de se nez se mordovat s kabelem- samozrejme kdyz des nekam kde to nemas nainstalovany musis mit s sebou cd)
+ BT adapter hezky blika
- vydrz mobilu pri zapnutem BT
- o neco malo mensi rychlost jak s kabelem ( 13 - 15 kB/s prenosovou
rychlost kabelu ted nevim)
Ja osobne mam oboji ale vyuzivam vic BT adapter. Jsem totiz velice, velice pohodlny clovek 8) 8) _________________
 |
|
Back to top |
|
 |
Smeli pisatel

661.00 SMM
|
Posted: Thu Jun 09, 2005 11:13 am Post subject: |
|
|
koscik wrote: | Kabel:
+ muzes telefon nabijet
- kabel muze byt ponekud neohrabany ( uz se mi stalo jak mi kabel stahnul telefon na zem)
- kabel je kabel- kdyz ti nekdo zavola musis se u toho strasne kroutit abys ho neodpojil
Bluetooth
+ Jednodussi a rychle kopirovani souboru nez pres mpm (v mem pripade MSI 6967 staci 3 kliky a sem v telefonu)
+ lepsi prenositelnost (kdyz jdu ke kamosovi/pritelkyni, BT adapter se strci do kapsy a de se nez se mordovat s kabelem- samozrejme kdyz des nekam kde to nemas nainstalovany musis mit s sebou cd)
+ BT adapter hezky blika
Ja osobne mam oboji ale vyuzivam vic BT adapter. Jsem totiz velice, velice pohodlny clovek 8) 8) |
Díky, ještě jedna otázečka: dá se přes BT patchovat nebo nahrávat fw? A přenosová rychlost com kabelu je á 3 - 7kB/s _________________
SIEMENS S65 fw. 58
 |
|
Back to top |
|
 |
koscik řád zlaté antény

5862.50 SMM
|
Posted: Thu Jun 09, 2005 11:14 am Post subject: |
|
|
Smeli wrote: | koscik wrote: | Kabel:
+ muzes telefon nabijet
Bluetooth
+ BT adapter hezky blika
Ja osobne mam oboji ale vyuzivam vic BT adapter. Jsem totiz velice, velice pohodlny clovek 8) 8) |
Díky, ještě jedna otázečka: dá se přes BT patchovat nebo nahrávat fw? A přenosová rychlost com kabelu je á 3 - 7kB/s |
Pres BT se flshovat ani nahravat FW neda (provadi se to pri vyplym telefonu - a to jaksi BT nemuze fungovat :-) ) Ano, takova je rychlost COM kabelu - USB (byt emulovanej com) ma rychlost o neco vyssi jak BT _________________
 |
|
Back to top |
|
 |
Smeli pisatel

661.00 SMM
|
Posted: Thu Jun 09, 2005 11:24 am Post subject: |
|
|
koscik wrote: | Smeli wrote: | koscik wrote: | Kabel:
+ muzes telefon nabijet
Bluetooth
+ BT adapter hezky blika
Díky, ještě jedna otázečka: dá se přes BT patchovat nebo nahrávat fw? A přenosová rychlost com kabelu je á 3 - 7kB/s |
Pres BT se flshovat ani nahravat FW neda (provadi se to pri vyplym telefonu - a to jaksi BT nemuze fungovat :-) ) Ano, takova je rychlost COM kabelu - USB (byt emulovanej com) ma rychlost o neco vyssi jak BT |
Thx _________________
SIEMENS S65 fw. 58
 |
|
Back to top |
|
 |
František Svoboda badatel

261.00 SMM
|
Posted: Mon Aug 28, 2006 11:09 pm Post subject: |
|
|
Můžete sem někdo napsat, jak jaká je rychlost přes nový kabel (DCA-140) a jaká přes BT u telefonů, které mají nový konektor (S68, EL71 atd.)? Jestli je nějaký rozdíl oproti 510 teda... _________________ ...tak pravím já.”
A1018s > C55 > ST60 > CF62 > MPx200 > CX65 > My-X2-2 > E71 |
|
Back to top |
|
 |
pip@ administrátor

Joined: 11 Aug 2005 Posts: 5470 Location: Olomouc Phone: SXG75 132978.34 SMM
Příspěvky na SM: 60,- |
Posted: Mon Aug 28, 2006 11:23 pm Post subject: |
|
|
DCA-140=DCA-540 tzn. že je to ten rychlejší, ale nedá se s ním patcovat atd.. a DCA-110 asi neplánujou... _________________ Siemens: C35i, M35i, SL45i (aka U35), ME45 (aka Panther), C65 (aka Hera), M65 (aka X-cite), S75 (aka Minos), SG75 (aka Wolf4), SXG75 (aka Wolf5), EF81 (aka Kestrel)
HTC: TyTN II (aka Kaiser), Touch Diamond (aka Diamond), HD2 (aka Leo), Desire Z (aka Vision)
Samsung: Galaxy Note 10.1 (aka GT-N8010)
Pojďte pokecat na:
 |
|
Back to top |
|
 |
daník začátečník

61.00 SMM
|
Posted: Mon Aug 28, 2006 11:42 pm Post subject: |
|
|
Zrovna dneska jsem v práci zkoušel přenos dat přez BT a byl sem fakt zklamanej. Říkal jsem si, že pomalejší jak kabel to bejt snad nemůže, ale ono je to tak zhruba nastejno. Tak se nenechte zmást, když kupujete BT adaptér k pc, když uváděj rychlost třeba 3Mb/s..to při jednoduchým přenosu souborů nedosáhnete ani omylem-rychlost zhruba jako kabel. Na net se spíná víc kanálů nebo jak mi to kolega vysvětloval, tak mu to při internetovým spojení jede kolem 60kB/s..docela by mě zajímaly zkušenosti dalších lidí s BT.. Zatim vypadá ideálně na přenos většího objemu dat do telefonu čtečka na karty-nejlevnější a asi nejrychlejší(ale pro někoho trochu nepraktický), pokud teda tf může paměťový karty využívat. _________________ T2288R -> MT50 -> CX70 -> S75 fw47, 1GB DV-RSMMC-> E-Ten G500+, 1GB miniSD |
|
Back to top |
|
 |

261.00 SMM
|
Posted: Mon Aug 28, 2006 11:56 pm Post subject: |
|
|
Takže pro internet to jde i 60 kiB, ale pro přenos souborů jen 20 kiB nebo kolik chodí tek kábl? _________________ ...tak pravím já.”
A1018s > C55 > ST60 > CF62 > MPx200 > CX65 > My-X2-2 > E71 |
|
Back to top |
|
 |
daník začátečník

61.00 SMM
|
Posted: Tue Aug 29, 2006 12:16 am Post subject: |
|
|
Někdo tu psal 3-7kB/s, to si myslim celkem odpovídá.. _________________ T2288R -> MT50 -> CX70 -> S75 fw47, 1GB DV-RSMMC-> E-Ten G500+, 1GB miniSD |
|
Back to top |
|
 |

261.00 SMM
|
Posted: Tue Aug 29, 2006 12:33 am Post subject: |
|
|
No a EL71 a spol. na tom v tomhle ohledu (přenos souborů přes BT) nebudou asi líp, že? Jen kontrolní otázka. |
|
Back to top |
|
 |
daník začátečník

61.00 SMM
|
Posted: Tue Aug 29, 2006 12:39 am Post subject: |
|
|
Počítám, že to bude stejný jak u starších founů.. Snad zejtra někdo hodí nějaký zkušenosti..teda dneska vlastně  _________________ T2288R -> MT50 -> CX70 -> S75 fw47, 1GB DV-RSMMC-> E-Ten G500+, 1GB miniSD |
|
Back to top |
|
 |
Cherokee007 redaktor

Joined: 03 Mar 2006 Posts: 1713 Location: Plzeň (Hadačka) Phone: SXG75 39.00 SMM
Posted: Fri Sep 01, 2006 5:23 pm Post subject: |
|
|
koscik wrote: | Kabel:
+ muzes telefon nabijet
Bluetooth
+ BT adapter hezky blika
Ja osobne mam oboji ale vyuzivam vic BT adapter. Jsem totiz velice, velice pohodlny clovek 8) 8) | já sice používam jen kabel ale nemusim se u toho tolik krotit jak píše když mi někdo volá aby se neodpojil protože u pc nemam signal  _________________ Philips Xenium X830

Podpořte SiemensManii | Náhradní díly |
|
Back to top |
|
 |
medj spamer

61.00 SMM
|
Posted: Tue Oct 17, 2006 4:08 pm Post subject: DCA100 vs DCA-110 |
|
|
ake su rozdiely?
da sa z DCA100 patchovat? |
|
Back to top |
|
 |
pip@ administrátor

Joined: 11 Aug 2005 Posts: 5470 Location: Olomouc Phone: SXG75 132978.34 SMM
Posted: Tue Oct 17, 2006 4:13 pm Post subject: |
|
|
nevim, co sem pleteš DCA-100, ty s x65 nemají nic společnýho, ale s DCA-100 patchovat nejde.. ale předpokládám, že DCA-100 půjde předělat na DCA-110, jako to bylo u DCA-500  _________________ Siemens: C35i, M35i, SL45i (aka U35), ME45 (aka Panther), C65 (aka Hera), M65 (aka X-cite), S75 (aka Minos), SG75 (aka Wolf4), SXG75 (aka Wolf5), EF81 (aka Kestrel)
HTC: TyTN II (aka Kaiser), Touch Diamond (aka Diamond), HD2 (aka Leo), Desire Z (aka Vision)
Samsung: Galaxy Note 10.1 (aka GT-N8010)
Pojďte pokecat na:
 |
|
Back to top |
|
 |
|