Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
Zelych kolemjdoucí
Založen: 23. 06. 2006 Příspěvky: 14 Bydliště: Usa Telefon: 86279385895 56.66 SMM
|
Zaslal: čt červenec 19, 2007 8:31 am Předmět: Battery is flat - ST60 |
|
|
Zdravím, poved se mi sehnat "za pár korun" ST 60 bez nabíječky, ale baterka rychle došla, a ja jsem potřeboval ještě něco odskoušet, tak jsem si ji chtěl "probudit šokem" 12V na 2 vteřiny (tak jako to pomáhá Ericssonům, když ležej dlouho v šuplíku) Jenže během těch 2 vteřin se mi vypálil integráč vevnitř v baterce (asi ten co hlídá teplotu) - potom (stejně jako před tím) nešel telefon zapnout (na pinech bylo 1,19V - čož beru jako napětí na jednom článku). Tak jsem rozdelal baterku a po tom, co jsem zjil, jakou paseku jsem vevnitř nadělal, jsem vevnitř mínusovej pól napojil drátkem napřímo (né přez elektroniku) a mezi (+) a (-) mam teď 3,23V (to mam i mezi + a tím středovým PINem, což by mělo podle servisního manuálu být hlídání teploty). Telefon se mi teď i zapne, ukáže se mi úvodní obrázek, po chvíli ale bílá obrazovka s nápisem "Battery is flat".
Tak bych se chtěl zeptat, jestli to je tím, te je napětí příliš malé (servisní manuál uvádí, že by mělo být v rozmezí 3,6-4,2V) nebo jestli to je tím že na středvém PINu jsou jiné, resp. žádné hodnoty?
Případně, jestli bych mohl poprosit někoho z majitelů (ST55/ST60) aby mi změřil, jaké hodnoty jsou mezi prostředním, a krajními PINy na baterce? (že bych tam dal odpor)
EDIT: Tak jsem koupil nabíječku, a vypadá to, že se baterka nabíjí, takže to asi opravdu bylo způsobeno tím, že na baterce bylo moc malé napěí!
Jen doufám, že nabíjení řídí elektronika v telefonu, a né ta vypálená v baterce!  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru Můžeš k příspěvkům připojovat soubory Můžeš stahovat a prohlížet přiložené soubory
|