Autor


Zdenek Sodomka
  Tipy, triky a zajímavosti u řady x65 a SX1 II
Vydáno dne:  08.02.2005
Průměrné hodnocení:  
1111.21.21.21.41.41.41.61.61.61.81.81.82222.22.22.22.42.42.42.62.62.6   2.6 (hodnoceno 79x)
1111.21.21.21.41.41.41.61.61.61.81.81.82222.22.22.22.42.42.42.62.62.6
 
informace

Po delší době přináším opět pár zajímavostí a triků pro práci i zábavu s telefony řady x65.

Jako obvykle nejsou tyto triky z mé hlavy, ale tentokrát jsem byl pečlivější a zjistil jsem i jména autorů oněch návodů. Takže vaše díky směřujte právě jim, protože bez nich by nevznikl tento článek. Všechny tipy jsem vyzkoušel na své S65 FW25 se spoustou grafických i systémových patchů a všechny návody fungovaly bez potíží.

Tip číslo 1. (autorem tohoto návodu je uživatel SiemensManie Ex_Bill)

Máte rádi určité sady ikonek hlavního menu? Je jich několik a všechny se nehodí třeba k nějakému tématu? Nechce se vám je pořád přes počítač měnit? Není nic snažšího než je změnit přímo v mobilu!
Držte se přesně návodu a vše proběhne bez potíží. Pokud si nejste jisti co děláte, raději si návod několikrát přečtěte, než uděláte hloupost a budete hledat kde co je, kam sem „to šoupl“.

1. Musíte mít aplikovaný patch – „Výběr disku a zobrazení skrytých souborů a složek“ ze sekce patche.
2. Musíte si zkopírovat z počítače ikonky do nějakého adresáře v telefonu (nejlépe prázdného), můžete si ho předem též vytvořit. Dejte mu nezaměnitelný název,aby jste ho snadno identifikovali, třeba „všechny moje ikony“. Pokud použijete více druhů ikon, pak si vytvořte i podadresáře a ikony si do nich rozdělte.
Samozřejmě u každé sady ikon musíte mít i správný soubor main.fs!
Adresář s ikonami si mužete vytvořit v PC a pak ho celý nakopírovat do telefonu.
3. Vstupte do systému souborů (už na mobilu) - Menu - Vlastní soubory - stiskněte '1', a zvolte 'Drive 2', poté adresář Japp a FlexMenu. Z něj smažte všechny soubory *.png a soubor main.fs.
4. Neopouštějte systém souborů, zmáčkněte '1' a zvolte 'Drive 0'.
5. Najděte si adresář s ikonkami a veškerý obsah zkopírujte (Označit vše a Kopírovat).
POZOR!! Ikony kopírujte ale nepřesouvejte! Pokud ikony přesunete, tak se smažou z vámi vytvořeného adresáře.
6. Zase zmáčkněte '1', zvolte 'Drive 2', poté adresář Japp a FlexMenu.
7. No a teď stiskněte 'Vložit'.
8. Vypněte a zapněte telefon.
9. A nyní se můžete kouknout na nové ikonky.

Je to návod pro lidi co nevydrží chvilku s jedněmi ikonami a nemají vždy po ruce PC. Tak si to užijte.



Tip číslo 2. (autorem tohoto návodu je uživatel Siemensmanie p65)

Pokud si aplikujete patch na ukládání videa a foto přímo na kartu (u S65) tak je u toho patche popis, že video delší než 2 minuty vypíná telefon. Ale není tomu tak. Tady je malý trik, který vám pomůže obejít ten patch a točit dlouhé video.

Při nahrávání stiskněte před uplynutím druhé minuty libovolnou klávesu a natáčení pokračuje bez vypínání telefonu tak dlouho, jakou máte volnou kapacitu paměťové karty. Testováno na S65.



Tip číslo 3. (autorem tohoto návodu je uživatel SiemensManie Orpheus)

Máte jako hlavní seznam v telefonu nastaven adresář a k funkčním klávesám přiřazeny jiné funkce než telefonní seznam? Potřebujete se rychle dostat na SIM kartu? Pak tedy jednoduše stiskněte v pohotovostním režimu telefonu 0# a jste v paměti SIM karty. Funguje na všech telefonech Siemens.

Doplnek od užívatele Maskota: Namiesto 0 je možné zadať akékoľvek číslo pozície na SIM (napr. 5# nám hneď skočí na pozíciu č5 v SIM zozname) a ihneď ho môžeme vytočiť.

Tip číslo 4. (autorem tohoto návodu je uživatel Siemensmanie p65)

Do servisního menu (u modelů x65) se dá dostat také čtyřnásobným stisknutím '#', takže není třeba na něj plytvat některou z hotkey kláves. Chodí to i při zamknuté klávesnici.


Nikdo nesmí bez souhlasu autorů kopírovat grafiku, texty ani cokoliv jiného z těchto stránek. Veškeré informace uveřejněné na těchto stránkách jsou určené pouze pro vzdělávací účely a nesmí být použity pro komerční využití nebo v rozporu se zákony. Autoři nenesou zodpovědnost za nevhodné použití dat z těchto stránek.
   ©2003-2004 Radim Zeman | ©2004 Roman Gregor