View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
pidizvik kolemjdoucí
1.00 SMM
|
Posted: Sun Feb 08, 2004 8:59 pm Post subject: CLIR |
|
|
EXISTUJE PATCH NA SKRATJU PRE RYCHLE ZAPNUTIE A VYPNUTIE CLIR - IDENTIFIKACIE VOLAJUCEHO NA ME45I DIK |
|
Back to top |
|
 |
Rohlik začátečník

Joined: 26 Jan 2004 Posts: 81 Location: Nové Město nad Metují
61.00 SMM
|
Posted: Sun Feb 08, 2004 9:47 pm Post subject: Re: CLIR |
|
|
pidizvik wrote: | EXISTUJE PATCH NA SKRATJU PRE RYCHLE ZAPNUTIE A VYPNUTIE CLIR - IDENTIFIKACIE VOLAJUCEHO NA ME45I DIK |
Nestacilo by ti si nastavit inkognito pod nejakou klavesu a dlouze podrzet? |
|
Back to top |
|
 |
hanni řád zlatého admina

15369.70 SMM
|
Posted: Mon Feb 09, 2004 9:34 am Post subject: |
|
|
CLIR musis mat aktivovany u operatora. _________________ Kdo umí, ten umí. Kdo neumí, ten čumí. |
|
Back to top |
|
 |
pidizvik kolemjdoucí
1.00 SMM
|
Posted: Mon Feb 09, 2004 6:26 pm Post subject: Re: CLIR |
|
|
Rohlik wrote: | pidizvik wrote: | EXISTUJE PATCH NA SKRATJU PRE RYCHLE ZAPNUTIE A VYPNUTIE CLIR - IDENTIFIKACIE VOLAJUCEHO NA ME45I DIK |
BOZE JA SOM SPROSTYYY TO MA VOBEC NENAPADLO... |
|
Back to top |
|
 |
Rohlik začátečník

Joined: 26 Jan 2004 Posts: 81 Location: Nové Město nad Metují
61.00 SMM
|
Posted: Mon Feb 09, 2004 6:41 pm Post subject: Re: CLIR |
|
|
pidizvik wrote: | Rohlik wrote: | pidizvik wrote: | EXISTUJE PATCH NA SKRATJU PRE RYCHLE ZAPNUTIE A VYPNUTIE CLIR - IDENTIFIKACIE VOLAJUCEHO NA ME45I DIK |
BOZE JA SOM SPROSTYYY TO MA VOBEC NENAPADLO... |
No jo kazdej by patchoval ale ze to jde i jinak nikoho nenapadne. :-)))  |
|
Back to top |
|
 |
mISHA badatel

275.16 SMM
Příspěvky na SM: 60,- |
Posted: Thu Feb 26, 2004 3:20 pm Post subject: |
|
|
no me by spis zajimalo jak povolit zobrazeni cisla i kdyz ho volajici zakazal ( protoze cislo i tak jde spolecne s hovorem, jen telefon misto nej zobrazi nejakou stupidni hlasku ) |
|
Back to top |
|
 |
romulus VIP

10861.00 SMM
|
Posted: Thu Feb 26, 2004 8:41 pm Post subject: |
|
|
To si myslíš nebo o tom máš nějaké seriózní informace?
Já si teda myslím, že při potlačené identifikaci volajícího číslo dál nepustí už operátor. Ale je to jen můj názor.
Víte o tom někdo něco? Mě by teda obrana proti CLIR zajímala taky. Neměl bych problémy rozlišit jestli mi volá klient nebo věřitelé.  |
|
Back to top |
|
 |
mISHA badatel

275.16 SMM
Posted: Thu Feb 26, 2004 9:03 pm Post subject: |
|
|
ilikesiemens wrote: | To si myslíš nebo o tom máš nějaké seriózní informace?
Já si teda myslím, že při potlačené identifikaci volajícího číslo dál nepustí už operátor. Ale je to jen můj názor.
Víte o tom někdo něco? Mě by teda obrana proti CLIR zajímala taky. Neměl bych problémy rozlišit jestli mi volá klient nebo věřitelé.  |
a pokud si to chce nekdo zkusit, vemte si trebas 2 telefony se zamezenou identifikaci a zavolejte si na dalsi. budete tam mit 2 ruzna volani bez cisla ( volani 1, volani 1 ). a kdyz zavolate jen z jednoho dvakrat, budete tam mit dva zmeskane hovory z jednoho neverejneho cisla ( volani 2 ).
jinak pokud si zjistis neco o sluzbe neverejneho cisla, tak je to sluzba podporovana telefonem nikoliv ustrednou. |
|
Back to top |
|
 |
romulus VIP

10861.00 SMM
|
Posted: Thu Feb 26, 2004 9:17 pm Post subject: |
|
|
Jestli je to tak, tak to bude jedna z prvních věcí, kterou bych patchoval, až se zorientuju ve firmwaru. |
|
Back to top |
|
 |
mISHA badatel

275.16 SMM
Posted: Thu Feb 26, 2004 9:24 pm Post subject: |
|
|
ilikesiemens wrote: | Jestli je to tak, tak to bude jedna z prvních věcí, kterou bych patchoval, až se zorientuju ve firmwaru. |
no je to bud CLIP nebo CLIR ja si ty dve sluzby pletu a nechce se mi to hledat. v kazdem pripade by to melo byt tak jak rikam. zobrazeni cisla zabrani az telefon sam o sobe. |
|
Back to top |
|
 |
weitless táta fóra

Joined: 25 Jan 2004 Posts: 1248 Location: Brno-nejkrásnější město na východ od Paříže
7981.00 SMM
|
Posted: Thu Feb 26, 2004 10:38 pm Post subject: |
|
|
Pokud to nemáš u operátora aktivované, tak můžeš nastavovat co chceš a vždy při volání se nastaví přednastavená hodnota, kterou máš od operátora. Myslím, že pouze Oskar umožňuje skrytí tvého čísla a sám si tuto funkci můžeš nastavit ve svém online "Můj Oskar"...pak jen stačí nastavit inkognito v telefonu a je hotovo...tvé volání se druhému zobrazí jako neznámé číslo i když tě má v adresáři. |
|
Back to top |
|
 |
mISHA badatel

275.16 SMM
Posted: Thu Feb 26, 2004 10:52 pm Post subject: |
|
|
weitless wrote: | Pokud to nemáš u operátora aktivované, tak můžeš nastavovat co chceš a vždy při volání se nastaví přednastavená hodnota, kterou máš od operátora. Myslím, že pouze Oskar umožňuje skrytí tvého čísla a sám si tuto funkci můžeš nastavit ve svém online "Můj Oskar"...pak jen stačí nastavit inkognito v telefonu a je hotovo...tvé volání se druhému zobrazí jako neznámé číslo i když tě má v adresáři. |
to mas samozrejme pravdu ze to musi povolit operator, vsak je to sluzba site. nicmene by to melo fungovat tak, ze s tvym volanim jde v datovem kanalu i cislo spolu s informaci o pozadavku skryti tveho cisla.
ty jsi nepochopil o co jde. ve chvili kdy ti prijde volani s pozadavkem skryti cisla, tak telefon misto prijmu cisla ( a tim padem porovnavani v seznamu a spol ) zobrazi "Odepreno" ci nejaky podobny nesmysl. no a me jde o to, vyradit tuto podminku ( pokud je to udelane tak, jak predpokladam, tak by melo zase jit jen o premosteni if odepreno then ) |
|
Back to top |
|
 |
JUCE rozumbrada

1261.00 SMM
|
Posted: Thu Feb 26, 2004 11:45 pm Post subject: |
|
|
Ak myslis to aby ti ukazalo cilo toho ktory ti vola s CLEARom tak na to zabudni. Telefonu to jeho cilo ani nepride. To sa zakazje niekde na poslednej ustredni pred BTSkou
Alebo si nemyslel toto? _________________ Servis MT |
|
Back to top |
|
 |
mISHA badatel

275.16 SMM
Posted: Thu Feb 26, 2004 11:55 pm Post subject: |
|
|
JUCE wrote: | Ak myslis to aby ti ukazalo cilo toho ktory ti vola s CLEARom tak na to zabudni. Telefonu to jeho cilo ani nepride. To sa zakazje niekde na poslednej ustredni pred BTSkou
Alebo si nemyslel toto? |
tak mi potom rekni, jak telefon rozpozna, ze volalo jine zakazane cislo nez predtim?
take jak je reseno volani na specielni cisla jako je policie a spol? to budou delat dvoji filtraci? |
|
Back to top |
|
 |
JUCE rozumbrada

1261.00 SMM
|
Posted: Sun Feb 29, 2004 1:04 am Post subject: |
|
|
mISHA wrote: | JUCE wrote: | Ak myslis to aby ti ukazalo cilo toho ktory ti vola s CLEARom tak na to zabudni. Telefonu to jeho cilo ani nepride. To sa zakazje niekde na poslednej ustredni pred BTSkou
Alebo si nemyslel toto? |
tak mi potom rekni, jak telefon rozpozna, ze volalo jine zakazane cislo nez predtim?
take jak je reseno volani na specielni cisla jako je policie a spol? to budou delat dvoji filtraci? |
No neskusal som ci mi ukaze ked niekto vola druhy krat s CLEAROM ze mi volalo nezname cislo uz druhy krat a ked vola niekto iny s CLEAROM ze fon vie ze vola ine cislo ale urcite to nijak nezistis. Ako pisem to cislo s CLEAROM sa schovava resp zobrazovanie toho cisla ide medzi ustradnami.... ustredne vedia ake cislo prave vola.... mam sluzbu ktora dokaze zistit ked mi niekto vola s CLEAROM ... ale nie je to ziadna platena sluzba.... iba drobna sluzbicka od spravcu takejto ustredne
a ako pisem to cislo koci na poslednej ustredni od BTSky... potom ti pride do fonu iba nejaky hovor s neznamym cislom
a to ci fon vie ze mu vola uz ine cislo je asi tak ze hovor ma v hlavicke napisane ze je to uz ine cislo ale nema tam to cislo napisane
asi tak nejak  _________________ Servis MT |
|
Back to top |
|
 |
|