clevis.czSiemensMania | WMmania | VySemNesmite | SiemensMania na Facebooku
EnglishČesky
SiemensMania has a brand new forum
  SiemensMania    Fórum

Off-line verze  TESTY  Náhradní díly  Podpořte SM  

ÚVOD FÓRUM CHAT
:: View topic - Pomoc s USB kabelem-Je/není servisní?

FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   Skupiny uživatelůSkupiny uživatelů   ProfileProfile   ChatChat   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages 
 BankBank   LotteryLottery   User ShopsUser Shops   ShopsShops 

Pomoc s USB kabelem-Je/není servisní?

Reply to topic     Forum Index -> Hardware
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Awol
kolemjdoucí

1.00 SMM
PostPosted: Sat Aug 07, 2004 2:11 am    Post subject: Pomoc s USB kabelem-Je/není servisní? Reply with quote

Zdravím,

potřebuju si koupit servisní USB kabel k m55. Našel jsem tento:

http://www.cybex.cz/Produkt.aspx?Shortcut=PRT
S55USBMBA&Type=K&CategoryId=0

má s ním někdo zkušenosti? je servisní?

Já si totiž chtěl předělat orig. kabel siemens COM RS 232. Odpojil jsem pin 1 ( červený drát ) a připojil jsem na drát co vede do PC fázi z nabíječky nokie. zem jsem připojil na černý drát ( pin 2). Ale kabel s PC vubec nekomunikoval. Když jsem nabíjčku odpojil a červený kabel zase spojil, tak fungoval. Ten pin1 je nejakej dulezitej a me se zda fakt divny ze se ta faze ma pripojovat do PC a pin1 ma zustat prazdnej. Kdyz jsem to ale zkousel naopak, tak se telefon vypnul ( nastesti to prezil ).

Doufam ze mi nekdo dokaze pomoci aspon s jednou z tech veci.

A nebo pls aspon poradte kde si koupit dobrej USB servisni kabel kolem 500kc, a hlavne ne v e-shopu kterej neposkytuje osobni odber v Praze, protoze postovny a dobirku 120kc fakt platit navic nechci wink

diky. Awol Dancing

[/url]

ghost_z_kca
věrný diskusník
věrný diskusník

2065.50 SMM
PostPosted: Sat Aug 07, 2004 3:14 pm    Post subject: Reply with quote

neviem ci som ta spravne pochopil: ty si odpojil pin 1 s konektoru a pripojil na nabijacku od nokie... a pin 2 si dal na zem nabijacky.. je to tak?

aby bol kabel systemovy, musi byt na pine1 +5v. takze zapoj prot naspat ako bol, a prived nan napatie z tej nabijacky. zem z nej na pin2.

treba si uvedomit ze nabijacky naprazdno maju aj 9v, pri pripojeni k tel. ich napatie klesa na cca 5-6v

ako si to skusal opacne? napatie na pin 2 a zem na pin 1? trochu tomu nerozumiem.. ak ano, dostal si kabel do velmi neprijemnej situacie... telefonu by sa nemalo stat nic ak si to urobil takto, ale je mozne za kabel schaosil a preto sa tel. vypol...

ten link som pozeral, nenaslo ziadny kabel, ale vacsina usb kablov je systemovych
Back to top
View user's profile Send private message
Awol_CZ
Guest

851.00 SMM
PostPosted: Sat Aug 07, 2004 5:10 pm    Post subject: Re: Reply with quote

udelal jsem to tak jak jsem pochopil z navodu:
roztrihl jsem cerveny kablik co vede na pin 1 a na ten konec, co vede do PC jsem pripojil +5V. Potom jsem oholil cerny kablik, ktery vede na pin2 a pripojil k nemu zem. Na pin1 v telefonu tedy nevedl zadny spojeny kablik, jen slepy konec toho cerveneho.
To nefungovalo, tak jsem tech +5V pripojil na ten konec cerveneho dratku, ktery vede do telefonu a displey telefonu se zablisknul a vypnul se.
Jak to tedy je? ke kteremu konci cerveneho dratku mam tu fazi pripojit?
A taky je mozne, ze jsem prehodil fazy se zemi. Ta nabijecka z nokie ma dva draty-bily a cerny. Ktery z nich je faze? Mam rozbitej voltmetr takze nevim.

ten odkaz byl useknutej, spravny odkaz je:
http://www.cybex.cz/
Produkt.aspx?Shortcut=PRTS55USBMBA&Type=K&CategoryId=0

je moc dlouhej tak se rozdeluje.
Back to top
ghost_z_kca
věrný diskusník
věrný diskusník

2065.50 SMM
PostPosted: Sun Aug 08, 2004 8:36 pm    Post subject: Reply with quote

prva vec: bez meraku sa taketo nic nerobi ale v tv. pripade staci len zistit polartitu- kludne nejakou LEDkou ktoroy si zistis kde mas + a -.

takze na pin 1 das + z nabijacky, na pin 2 zem z nabijacky.
Back to top
View user's profile Send private message
Reply to topic     Forum Index -> Hardware All times are GMT + 1 Hour
Page 1 of 1

Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum