View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
busch čestný člen

27.84 SMM
|
Posted: Sun Jul 31, 2005 3:54 pm Post subject: |
|
|
koudi wrote: | Trochu OT: jak to je s tou zárukou a vracením peněz? Jestli sem to správně pochopil, tak když to dám 4x do servisu, tak mi pak vrátěj peníze? A kolik? Tolik za kolik sem to koupil nebo aktuální tržní hodnotu?. |
3 stejný závady nebo 4 různý, pak máš právo odstoupit od smlouvy-> obě strany si vrací co si předtím dali-> ty jim mobil, oni tobě částku za kterou si ho koupil. _________________ Stav dobytka oproti minulému roku nezměněn. Méně krav, ale zato více volů. Také sviní je letos dost.
Nokia 6234, Ericsson T65 |
|
Back to top |
|
 |
koudi pisatel

661.00 SMM
|
Posted: Sun Jul 31, 2005 4:09 pm Post subject: |
|
|
busch wrote: | koudi wrote: | Trochu OT: jak to je s tou zárukou a vracením peněz? Jestli sem to správně pochopil, tak když to dám 4x do servisu, tak mi pak vrátěj peníze? A kolik? Tolik za kolik sem to koupil nebo aktuální tržní hodnotu?. |
3 stejný závady nebo 4 různý, pak máš právo odstoupit od smlouvy-> obě strany si vrací co si předtím dali-> ty jim mobil, oni tobě částku za kterou si ho koupil. |
A jsou tam ještě nějaký podmínky? Už uvažuji o změně telefonu a takhle to vyreklamovat a získat nějaký penízky navíc by se mi hodilo.
Pozn.: nehodlám to dělat nějak nečestně (způsob zde někdo naznačoval) - opravdu tam některý věci nefungujou. _________________
N5110 (po tátovi) --> M35i ( T9, vlastni graf. patche) --> Samsung X460 |
|
Back to top |
|
 |
busch čestný člen

27.84 SMM
|
Posted: Sun Jul 31, 2005 4:20 pm Post subject: |
|
|
koudi wrote: |
A jsou tam ještě nějaký podmínky? Už uvažuji o změně telefonu a takhle to vyreklamovat a získat nějaký penízky navíc by se mi hodilo.
Pozn.: nehodlám to dělat nějak nečestně (způsob zde někdo naznačoval) - opravdu tam některý věci nefungujou. |
Myslím,že ne...  _________________ Stav dobytka oproti minulému roku nezměněn. Méně krav, ale zato více volů. Také sviní je letos dost.
|
Back to top |
|
 |
martin baran kolemjdoucí
1.00 SMM
|
Posted: Mon Aug 01, 2005 7:35 pm Post subject: |
|
|
Tak dnes jsem čekal že půjdu domů s novou SX-kou a vono kulový.
jak jste mi tady tak pěkně radili skonzultoval jsem to ještě s človekem na lince Ochrany spotřebitelůvše se zdálo ůplně supr.
Potom jsem ale volal na čoi a tam mi dali pecku pod pás. Že na prodejně není nikdo kdo mi chce vyřídit reklamaci je ani nezajímalo a můj spor, prý nemůžou vytáhnout peníze z kasi a dát mi je, protože nikde na papíře není do kdy má být oprava hotova a je to můj právní spor s prodejnou.
Alespoň mi ale poradili jak na trestní oznámení a že je potřeba ještě jim napsat aby to bylo písemně u soudu, že jsem měl snahu atd..
Tak jsewm majiteli dones do prodejny dopis jako vždy tam nebyl. Nechal jsem ho u prodavaček a další poslal poštou.
Tady je..
Pane xxxxxx!
Dne 27.6 jsem k vám dal do opravy mobilní telefon Siemens SX1 (dále jen MT) pro odblokování mastercode ( kód přístroje ) v provozovna v OD xxxx. Vámi uváděný termín opravy zněl
cca. 7 dní. MT jsem ale i po 14 dnech nedostal s tvrzením, že ještě ze servisu z Prahy není zpět.
Při dalších návštěvách jsem se od vás dozvěděl, že servis v Praze byl vykraden a můj MT byl zřejmě ukraden. To mi bylo později i potvrzeno.
Podnikal jsem další návštěvy vaší provozovny. Při požádání o náhradu škody mi vzniklé mi bylo řečeno, že zde není nikdo kompetentní (rozpor s se zákonem na ochranu spotřebitele) mi mojí náhradu škody uplatnit kvůli vaší nepřítomnosti a nemožnosti spojení přes telefon a to opakovaně. Vaše pracovnice mi odmítla dát číslo na váš mobilní telefon. Vy jste se mi na mnou zanechané číslo neozval a tel.číslo udané na provozovně nezvedáte osobně.
Z tohoto důvodu jsem kontaktoval Ochranu spotřebitele, která mi doporučila kontaktovat Českou obchodní inspekci a potvrdila právo na požadavek náhrady.
Žádám vás proto o urychlenou náhradu za MT do deseti dnů od sepsání tohoto dopisu. V případě neochoty z vaší strany budu tuto náhradu, navíc spolu s náhradou výdajů, vymáhat právní cestou.
Dne 1.8.2005 v Ústí nad Labem
Martin Baran
 _________________ SX1 -FW 15Cz -512 MB Pretec
CX65 -FW 50 |
|
Back to top |
|
 |
KŘOVÁK rozumbrada

1261.00 SMM
|
Posted: Mon Aug 01, 2005 8:06 pm Post subject: |
|
|
Jo to by mohlo zabrat, je vidět že se na tebe vysrali-parchanti..... _________________ "I myšlení občas škodí zdraví."
(\__/)
(O.o )
(> < ) THIS IS BUNNY!
Stav dobytka oproti minulému roku nezměněn. Méně krav, ale zato více volů. Také sviní je letos dost. |
|
Back to top |
|
 |
Dieg0 siemensmaniak

Joined: 08 Nov 2004 Posts: 2937 Location: SR Lipt. Mikulas Telefon: Siemens C65
19990.28 SMM
|
Posted: Mon Aug 01, 2005 8:42 pm Post subject: |
|
|
A ako je to s paušálovým telefónom?Chcel by som ho o dva roky 3x reklamovať .Ako keď som si ho kúpil za 600 a dva roky platil paušál?Dieg0 _________________ ...odstraneno - prilis velky obrazek... |
|
Back to top |
|
 |
busch čestný člen

27.84 SMM
|
Posted: Mon Aug 01, 2005 10:27 pm Post subject: |
|
|
martin baran wrote: | Tak dnes jsem čekal že půjdu domů s novou SX-kou a vono kulový.
jak jste mi tady tak pěkně radili skonzultoval jsem to ještě s človekem na lince Ochrany spotřebitelůvše se zdálo ůplně supr.
Potom jsem ale volal na čoi a tam mi dali pecku pod pás. Že na prodejně není nikdo kdo mi chce vyřídit reklamaci je ani nezajímalo a můj spor, prý nemůžou vytáhnout peníze z kasi a dát mi je, protože nikde na papíře není do kdy má být oprava hotova a je to můj právní spor s prodejnou.
Alespoň mi ale poradili jak na trestní oznámení a že je potřeba ještě jim napsat aby to bylo písemně u soudu, že jsem měl snahu atd..
Tak jsewm majiteli dones do prodejny dopis jako vždy tam nebyl. Nechal jsem ho u prodavaček a další poslal poštou.
Tady je..
 |
Tak to že na provozovně není nikdo kdo vyřizuje reklamace by je mělo zajímat(dát pokutu), to je v jejich kompetenci. Ale pravdu mají v tom, že nemůžou zasahovat do sporu tebe a prodejce->donutit ho,aby ti peníze dal.
Takže pokud to na prodejce neudělá dojem, máš jedině možnost ho dát k soudu...a to nevím, jestli za ten čas a peníze stojí. _________________ Stav dobytka oproti minulému roku nezměněn. Méně krav, ale zato více volů. Také sviní je letos dost.
|
Back to top |
|
 |
CX65-ka řád zlaté antény

Joined: 22 Dec 2004 Posts: 985 Location: Bratislava , Petrzalka
5861.00 SMM
|
Posted: Mon Aug 01, 2005 10:54 pm Post subject: |
|
|
Dieg0 wrote: | A ako je to s paušálovým telefónom?Chcel by som ho o dva roky 3x reklamovať .Ako keď som si ho kúpil za 600 a dva roky platil paušál?Dieg0 |
o dva roky uz nebude v zaruke zase si sa preratal a naco sa pytas take blbosti ... na slovensku ti do zarucaku napisu super vec ...
ziadna s popisovanych zavad sa neprejavila a mozes to chodit reklamovat aj 50 krat ... ja som mal 3 reklamacky a podla nich som im to dal posledne dve reklamacie neopravnene .. neni moja chyba ze vobec nejaky sajrajt menom FW25 vznikol , a nemali mi to tam davat ked vedeli co to bude robit cize som trikrat reklamoval FW a na tretikrat ma poslal dakam ze s tym nic neni a ked som mu ukazal co to robi tak len odvetil mozem vam to znovu zobrat ale ze to uz bude trvat 2 tyzdne ta oprava .... potom som si uz kupil kabel lebo som z necoho potreboval volat .. _________________ I have CX 65
DCA510 je zaklad , patche su zivot . |
|
Back to top |
|
 |
Dieg0 siemensmaniak

Joined: 08 Nov 2004 Posts: 2937 Location: SR Lipt. Mikulas Telefon: Siemens C65
19990.28 SMM
|
Posted: Mon Aug 01, 2005 11:00 pm Post subject: |
|
|
Ako som sa zase preratal co?Pisem ze by som cel dokonca zaruky reklamovat 3x fon na to ze nejde zapnut.Staci mi pustit Readmaniac.A prosim priamu odpoved na moju otazku _________________ ...odstraneno - prilis velky obrazek... |
|
Back to top |
|
 |
vitek.borec.cz ostřílený diskusník

3061.00 SMM
|
Posted: Thu Aug 04, 2005 6:02 pm Post subject: |
|
|
martin baran wrote: | Tak dnes jsem čekal že půjdu domů s novou SX-kou a vono kulový.
Tady je..
Pane xxxxxx!
Dne 27.6 jsem k vám dal do opravy mobilní telefon Siemens SX1 (dále jen MT) pro odblokování mastercode ( kód přístroje ) v provozovna v OD xxxx. Vámi uváděný termín opravy zněl
cca. 7 dní. MT jsem ale i po 14 dnech nedostal s tvrzením, že ještě ze servisu z Prahy není zpět.
Při dalších návštěvách jsem se od vás dozvěděl, že servis v Praze byl vykraden a můj MT byl zřejmě ukraden. To mi bylo později i potvrzeno.
Podnikal jsem další návštěvy vaší provozovny. Při požádání o náhradu škody mi vzniklé mi bylo řečeno, že zde není nikdo kompetentní (rozpor s se zákonem na ochranu spotřebitele) mi mojí náhradu škody uplatnit kvůli vaší nepřítomnosti a nemožnosti spojení přes telefon a to opakovaně. Vaše pracovnice mi odmítla dát číslo na váš mobilní telefon. Vy jste se mi na mnou zanechané číslo neozval a tel.číslo udané na provozovně nezvedáte osobně.
Z tohoto důvodu jsem kontaktoval Ochranu spotřebitele, která mi doporučila kontaktovat Českou obchodní inspekci a potvrdila právo na požadavek náhrady.
Žádám vás proto o urychlenou náhradu za MT do deseti dnů od sepsání tohoto dopisu. V případě neochoty z vaší strany budu tuto náhradu, navíc spolu s náhradou výdajů, vymáhat právní cestou.
Dne 1.8.2005 v Ústí nad Labem
Martin Baran
 |
A vy jste mi tvrdili, že to není pravda s tím okínkem, kde se vyplňuje dokdy má být oprava hotová!!!!!  _________________ NO WAREZ
 |
|
Back to top |
|
 |
duuri (člen klubu SM) řád zlaté antény

5874.50 SMM
|
Posted: Fri Aug 05, 2005 6:58 am Post subject: |
|
|
zo zakona do 30 dni viav nemusi nikoho zaujmat...nic neni viac nez zakon |
|
Back to top |
|
 |
martin baran kolemjdoucí
1.00 SMM
|
Posted: Sun Aug 07, 2005 2:19 pm Post subject: |
|
|
"Na Slovensku je to tak" ale ja jsem bohužel v Čechách.  _________________ SX1 -FW 15Cz -512 MB Pretec
CX65 -FW 50 |
|
Back to top |
|
 |
cuir ostřílený diskusník

3072.76 SMM
|
Posted: Sun Aug 07, 2005 3:42 pm Post subject: |
|
|
drzim ti palce .... vazne a je mi te moc lito... vypada to ,ze to beres s klidem...predstava ,ze mi nekdo udela tohle tak se z te prodejny nehnu dokud mi nezavolaji sefa a ten neprijede...a to i za cenu,ze by bylo po zaviracce.Pokud to obsluhuji slecny tak by nemeli sanci me z te prodejny dostat..asi by zavolali policajty ...tim lip pro me...treba by me pochopil a donutil je aby zavolali sefovy at sem okamzite prijede.Proste bych to asi nebral tak s klidem jako ty .Vazner te obdivuju.Klobouk dolu.Verim ,ze to z tech hajzlu dostanes a ,ze je pekne natahnes na soudnich vydajich.Moc drzim pesti... _________________ M35i->C45->M50->C55->S55->M55->SX1
http://cuir.wz.cz |
|
Back to top |
|
 |
duuri (člen klubu SM) řád zlaté antény

5874.50 SMM
|
Posted: Sun Aug 07, 2005 6:18 pm Post subject: |
|
|
martin baran wrote: | "Na Slovensku je to tak" ale ja jsem bohužel v Čechách.  |
to je zakon ktory mate aj vy! takze to musi platit aj u vas... |
|
Back to top |
|
 |
martin baran kolemjdoucí
1.00 SMM
|
Posted: Sun Aug 07, 2005 7:36 pm Post subject: |
|
|
cuir wrote: | drzim ti palce .... vazne a je mi te moc lito... vypada to ,ze to beres s klidem...predstava ,ze mi nekdo udela tohle tak se z te prodejny nehnu dokud mi nezavolaji sefa a ten neprijede...a to i za cenu,ze by bylo po zaviracce.Pokud to obsluhuji slecny tak by nemeli sanci me z te prodejny dostat..asi by zavolali policajty ...tim lip pro me...treba by me pochopil a donutil je aby zavolali sefovy at sem okamzite prijede.Proste bych to asi nebral tak s klidem jako ty .Vazner te obdivuju.Klobouk dolu.Verim ,ze to z tech hajzlu dostanes a ,ze je pekne natahnes na soudnich vydajich.Moc drzim pesti... |
Já už toho tam vyzkoušel,řešil s nervama v kýbli ale je to na nic.
jsem v klidu?! Asi jo. Ted přejdu do protiútoku já, lhůta běží dopis byl doručen poštou a převzat. maj na to ještě 2 dny.
Potom trestní oznámení a jestli si to potom rozmysli a bude mi chtít zaplatit, budu chtit vic nemam naladu aby si se mnou nekdo takhle zahrával . teď sem vyděsil sám sebe  _________________ SX1 -FW 15Cz -512 MB Pretec
CX65 -FW 50 |
|
Back to top |
|
 |
|