clevis.czSiemensMania | WMmania | VySemNesmite | SiemensMania na Facebooku
EnglishČesky
SiemensMania has a brand new forum
  SiemensMania    Fórum

Off-line verze  TESTY  Náhradní díly  Podpořte SM  

ÚVOD FÓRUM CHAT
:: View topic - Vykradený servis

FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   Skupiny uživatelůSkupiny uživatelů   ProfileProfile   ChatChat   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages 
 BankBank   LotteryLottery   User ShopsUser Shops   ShopsShops 

Vykradený servis
Goto page Previous  1, 2, 3, 4  Next

Reply to topic     Forum Index -> Siemens SX1
View previous topic :: View next topic  
Author Message
busch
čestný člen
čestný člen

27.84 SMM
PostPosted: Sun Jul 31, 2005 3:54 pm    Post subject: Reply with quote

koudi wrote:
Trochu OT: jak to je s tou zárukou a vracením peněz? Jestli sem to správně pochopil, tak když to dám 4x do servisu, tak mi pak vrátěj peníze? A kolik? Tolik za kolik sem to koupil nebo aktuální tržní hodnotu?.

3 stejný závady nebo 4 různý, pak máš právo odstoupit od smlouvy-> obě strany si vrací co si předtím dali-> ty jim mobil, oni tobě částku za kterou si ho koupil.

Nokia 6234, Ericsson T65
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
koudi
pisatel
pisatel

661.00 SMM
PostPosted: Sun Jul 31, 2005 4:09 pm    Post subject: Reply with quote

busch wrote:
koudi wrote:
Trochu OT: jak to je s tou zárukou a vracením peněz? Jestli sem to správně pochopil, tak když to dám 4x do servisu, tak mi pak vrátěj peníze? A kolik? Tolik za kolik sem to koupil nebo aktuální tržní hodnotu?.

3 stejný závady nebo 4 různý, pak máš právo odstoupit od smlouvy-> obě strany si vrací co si předtím dali-> ty jim mobil, oni tobě částku za kterou si ho koupil.

A jsou tam ještě nějaký podmínky? Už uvažuji o změně telefonu a takhle to vyreklamovat a získat nějaký penízky navíc by se mi hodilo.

Pozn.: nehodlám to dělat nějak nečestně (způsob zde někdo naznačoval) - opravdu tam některý věci nefungujou.

N5110 (po tátovi) --> M35i ( T9, vlastni graf. patche) --> Samsung X460
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail MSN Messenger
busch
čestný člen
čestný člen

27.84 SMM
PostPosted: Sun Jul 31, 2005 4:20 pm    Post subject: Reply with quote

koudi wrote:

A jsou tam ještě nějaký podmínky? Už uvažuji o změně telefonu a takhle to vyreklamovat a získat nějaký penízky navíc by se mi hodilo.

Pozn.: nehodlám to dělat nějak nečestně (způsob zde někdo naznačoval) - opravdu tam některý věci nefungujou.

Myslím,že ne... Think

Nokia 6234, Ericsson T65
Back to top
martin baran
kolemjdoucí

1.00 SMM
PostPosted: Mon Aug 01, 2005 7:35 pm    Post subject: Reply with quote

Tak dnes jsem čekal že půjdu domů s novou SX-kou a vono kulový.
jak jste mi tady tak pěkně radili skonzultoval jsem to ještě s človekem na lince Ochrany spotřebitelůvše se zdálo ůplně supr.
Potom jsem ale volal na čoi a tam mi dali pecku pod pás. Že na prodejně není nikdo kdo mi chce vyřídit reklamaci je ani nezajímalo a můj spor, prý nemůžou vytáhnout peníze z kasi a dát mi je, protože nikde na papíře není do kdy má být oprava hotova a je to můj právní spor s prodejnou.
Alespoň mi ale poradili jak na trestní oznámení a že je potřeba ještě jim napsat aby to bylo písemně u soudu, že jsem měl snahu atd..
Tak jsewm majiteli dones do prodejny dopis jako vždy tam nebyl. Nechal jsem ho u prodavaček a další poslal poštou.
Tady je..

Pane xxxxxx!
Dne 27.6 jsem k vám dal do opravy mobilní telefon Siemens SX1 (dále jen MT) pro odblokování mastercode ( kód přístroje ) v provozovna v OD xxxx. Vámi uváděný termín opravy zněl
cca. 7 dní. MT jsem ale i po 14 dnech nedostal s tvrzením, že ještě ze servisu z Prahy není zpět.
Při dalších návštěvách jsem se od vás dozvěděl, že servis v Praze byl vykraden a můj MT byl zřejmě ukraden. To mi bylo později i potvrzeno.
Podnikal jsem další návštěvy vaší provozovny. Při požádání o náhradu škody mi vzniklé mi bylo řečeno, že zde není nikdo kompetentní (rozpor s se zákonem na ochranu spotřebitele) mi mojí náhradu škody uplatnit kvůli vaší nepřítomnosti a nemožnosti spojení přes telefon a to opakovaně. Vaše pracovnice mi odmítla dát číslo na váš mobilní telefon. Vy jste se mi na mnou zanechané číslo neozval a tel.číslo udané na provozovně nezvedáte osobně.
Z tohoto důvodu jsem kontaktoval Ochranu spotřebitele, která mi doporučila kontaktovat Českou obchodní inspekci a potvrdila právo na požadavek náhrady.

Žádám vás proto o urychlenou náhradu za MT do deseti dnů od sepsání tohoto dopisu. V případě neochoty z vaší strany budu tuto náhradu, navíc spolu s náhradou výdajů, vymáhat právní cestou.

Dne 1.8.2005 v Ústí nad Labem
Martin Baran

Neutral Neutral Neutral Neutral Neutral Neutral

CX65 -FW 50
Back to top
KŘOVÁK
rozumbrada
rozumbrada

1261.00 SMM
PostPosted: Mon Aug 01, 2005 8:06 pm    Post subject: Reply with quote

Jo to by mohlo zabrat, je vidět že se na tebe vysrali-parchanti.....

(\__/)

(O.o )

(> < ) THIS IS BUNNY!

Stav dobytka oproti minulému roku nezměněn. Méně krav, ale zato více volů. Také sviní je letos dost.
Back to top
Dieg0
siemensmaniak
siemensmaniak

19990.28 SMM
PostPosted: Mon Aug 01, 2005 8:42 pm    Post subject: Reply with quote

A ako je to s paušálovým telefónom?Chcel by som ho o dva roky 3x reklamovať Smile.Ako keď som si ho kúpil za 600 a dva roky platil paušál?Dieg0
busch
čestný člen
čestný člen

27.84 SMM
PostPosted: Mon Aug 01, 2005 10:27 pm    Post subject: Reply with quote

martin baran wrote:
jak jste mi tady tak pěkně radili skonzultoval jsem to ještě s človekem na lince Ochrany spotřebitelůvše se zdálo ůplně supr.
Potom jsem ale volal na čoi a tam mi dali pecku pod pás. Že na prodejně není nikdo kdo mi chce vyřídit reklamaci je ani nezajímalo a můj spor, prý nemůžou vytáhnout peníze z kasi a dát mi je, protože nikde na papíře není do kdy má být oprava hotova a je to můj právní spor s prodejnou.
Alespoň mi ale poradili jak na trestní oznámení a že je potřeba ještě jim napsat aby to bylo písemně u soudu, že jsem měl snahu atd..
Tak jsewm majiteli dones do prodejny dopis jako vždy tam nebyl. Nechal jsem ho u prodavaček a další poslal poštou.
Tady je..

Tak to že na provozovně není nikdo kdo vyřizuje reklamace by je mělo zajímat(dát pokutu), to je v jejich kompetenci. Ale pravdu mají v tom, že nemůžou zasahovat do sporu tebe a prodejce->donutit ho,aby ti peníze dal.
Takže pokud to na prodejce neudělá dojem, máš jedině možnost ho dát k soudu...a to nevím, jestli za ten čas a peníze stojí.

Nokia 6234, Ericsson T65
Back to top
CX65-ka
řád zlaté antény
řád zlaté antény

5861.00 SMM
PostPosted: Mon Aug 01, 2005 10:54 pm    Post subject: Reply with quote

Dieg0 wrote:
A ako je to s paušálovým telefónom?Chcel by som ho o dva roky 3x reklamovať Smile.Ako keď som si ho kúpil za 600 a dva roky platil paušál?Dieg0

o dva roky uz nebude v zaruke zase si sa preratal a naco sa pytas take blbosti ... na slovensku ti do zarucaku napisu super vec ...
ziadna s popisovanych zavad sa neprejavila a mozes to chodit reklamovat aj 50 krat ... ja som mal 3 reklamacky a podla nich som im to dal posledne dve reklamacie neopravnene .. neni moja chyba ze vobec nejaky sajrajt menom FW25 vznikol , a nemali mi to tam davat ked vedeli co to bude robit Brick wall Brick wall Brick wall cize som trikrat reklamoval FW a na tretikrat ma poslal dakam ze s tym nic neni a ked som mu ukazal co to robi tak len odvetil mozem vam to znovu zobrat ale ze to uz bude trvat 2 tyzdne ta oprava .... potom som si uz kupil kabel lebo som z necoho potreboval volat ..

DCA510 je zaklad , patche su zivot .
Back to top
View user's profile Send private message
Dieg0
siemensmaniak
siemensmaniak

19990.28 SMM
PostPosted: Mon Aug 01, 2005 11:00 pm    Post subject: Reply with quote

Ako som sa zase preratal co?Pisem ze by som cel dokonca zaruky reklamovat 3x fon na to ze nejde zapnut.Staci mi pustit Readmaniac.A prosim priamu odpoved na moju otazku
vitek.borec.cz
ostřílený diskusník
ostřílený diskusník

3061.00 SMM
PostPosted: Thu Aug 04, 2005 6:02 pm    Post subject: Reply with quote

martin baran wrote:
Tady je..

Pane xxxxxx!
Dne 27.6 jsem k vám dal do opravy mobilní telefon Siemens SX1 (dále jen MT) pro odblokování mastercode ( kód přístroje ) v provozovna v OD xxxx. Vámi uváděný termín opravy zněl
cca. 7 dní. MT jsem ale i po 14 dnech nedostal s tvrzením, že ještě ze servisu z Prahy není zpět.
Při dalších návštěvách jsem se od vás dozvěděl, že servis v Praze byl vykraden a můj MT byl zřejmě ukraden. To mi bylo později i potvrzeno.
Podnikal jsem další návštěvy vaší provozovny. Při požádání o náhradu škody mi vzniklé mi bylo řečeno, že zde není nikdo kompetentní (rozpor s se zákonem na ochranu spotřebitele) mi mojí náhradu škody uplatnit kvůli vaší nepřítomnosti a nemožnosti spojení přes telefon a to opakovaně. Vaše pracovnice mi odmítla dát číslo na váš mobilní telefon. Vy jste se mi na mnou zanechané číslo neozval a tel.číslo udané na provozovně nezvedáte osobně.
Z tohoto důvodu jsem kontaktoval Ochranu spotřebitele, která mi doporučila kontaktovat Českou obchodní inspekci a potvrdila právo na požadavek náhrady.

Žádám vás proto o urychlenou náhradu za MT do deseti dnů od sepsání tohoto dopisu. V případě neochoty z vaší strany budu tuto náhradu, navíc spolu s náhradou výdajů, vymáhat právní cestou.

Dne 1.8.2005 v Ústí nad Labem
Martin Baran

A vy jste mi tvrdili, že to není pravda s tím okínkem, kde se vyplňuje dokdy má být oprava hotová!!!!! wink

Back to top
View user's profile Send private message MSN Messenger
duuri
(člen klubu SM)
řád zlaté antény
(člen klubu SM)<br>řád zlaté antény

5874.50 SMM
PostPosted: Fri Aug 05, 2005 6:58 am    Post subject: Reply with quote

zo zakona do 30 dni viav nemusi nikoho zaujmat...nic neni viac nez zakon
Back to top
martin baran
kolemjdoucí

1.00 SMM
PostPosted: Sun Aug 07, 2005 2:19 pm    Post subject: Reply with quote

"Na Slovensku je to tak" ale ja jsem bohužel v Čechách. wink

CX65 -FW 50
Back to top
cuir
ostřílený diskusník
ostřílený diskusník

3072.76 SMM
PostPosted: Sun Aug 07, 2005 3:42 pm    Post subject: Reply with quote

drzim ti palce .... vazne a je mi te moc lito... vypada to ,ze to beres s klidem...predstava ,ze mi nekdo udela tohle tak se z te prodejny nehnu dokud mi nezavolaji sefa a ten neprijede...a to i za cenu,ze by bylo po zaviracce.Pokud to obsluhuji slecny tak by nemeli sanci me z te prodejny dostat..asi by zavolali policajty ...tim lip pro me...treba by me pochopil a donutil je aby zavolali sefovy at sem okamzite prijede.Proste bych to asi nebral tak s klidem jako ty .Vazner te obdivuju.Klobouk dolu.Verim ,ze to z tech hajzlu dostanes a ,ze je pekne natahnes na soudnich vydajich.Moc drzim pesti...

http://cuir.wz.cz
Back to top
duuri
(člen klubu SM)
řád zlaté antény
(člen klubu SM)<br>řád zlaté antény

5874.50 SMM
PostPosted: Sun Aug 07, 2005 6:18 pm    Post subject: Reply with quote

martin baran wrote:
"Na Slovensku je to tak" ale ja jsem bohužel v Čechách. wink

to je zakon ktory mate aj vy! takze to musi platit aj u vas...
Back to top
martin baran
kolemjdoucí

1.00 SMM
PostPosted: Sun Aug 07, 2005 7:36 pm    Post subject: Reply with quote

cuir wrote:
drzim ti palce .... vazne a je mi te moc lito... vypada to ,ze to beres s klidem...predstava ,ze mi nekdo udela tohle tak se z te prodejny nehnu dokud mi nezavolaji sefa a ten neprijede...a to i za cenu,ze by bylo po zaviracce.Pokud to obsluhuji slecny tak by nemeli sanci me z te prodejny dostat..asi by zavolali policajty ...tim lip pro me...treba by me pochopil a donutil je aby zavolali sefovy at sem okamzite prijede.Proste bych to asi nebral tak s klidem jako ty .Vazner te obdivuju.Klobouk dolu.Verim ,ze to z tech hajzlu dostanes a ,ze je pekne natahnes na soudnich vydajich.Moc drzim pesti...

Já už toho tam vyzkoušel,řešil s nervama v kýbli ale je to na nic.
jsem v klidu?! Asi jo. Ted přejdu do protiútoku já, lhůta běží dopis byl doručen poštou a převzat. maj na to ještě 2 dny.
Potom trestní oznámení a jestli si to potom rozmysli a bude mi chtít zaplatit, budu chtit vic nemam naladu aby si se mnou nekdo takhle zahrával Twisted Evil . teď sem vyděsil sám sebe Smile

CX65 -FW 50
Back to top
Reply to topic     Forum Index -> Siemens SX1 All times are GMT + 1 Hour
Goto page Previous  1, 2, 3, 4  Next
Page 3 of 4

Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum