clevis.czSiemensMania | WMmania | VySemNesmite | SiemensMania na Facebooku
EnglishČesky
SiemensMania has a brand new forum
  SiemensMania    Fórum

Off-line verze  TESTY  Náhradní díly  Podpořte SM  

ÚVOD FÓRUM CHAT
:: View topic - Siemens CX70 FW zásek 33%

FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   Skupiny uživatelůSkupiny uživatelů   ProfileProfile   ChatChat   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages 
 BankBank   LotteryLottery   User ShopsUser Shops   ShopsShops 

Siemens CX70 FW zásek 33%
Goto page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next

Reply to topic     Forum Index -> Řada x65, x70
View previous topic :: View next topic  
Author Message
maphoslav
kolemjdoucí

1.00 SMM
PostPosted: Sat Sep 03, 2005 6:11 pm    Post subject: Reply with quote

mam cxt70 od t-mobilu, a stejny problem. Oficialny aj winswup-ovy update zasek 33%. Zaujimave je, ze ked nahravam fw na staru c60 alebo na m65 tak vzdy najprv spusti (winswup) erase flash, kdezto pri cxt70 tam rovno zacne rvat fw co trosku nechapem... Som sice lama, ale to asi nieje s kostolnym poriadkom... (pouzivam kabel dca510 orig. siemens) Inak tel. som kupil z fw 50
Back to top
View user's profile Send private message
polmaster
kolemjdoucí

1.00 SMM
PostPosted: Sat Sep 03, 2005 6:43 pm    Post subject: zásek 33% Reply with quote

Tak mi vyměnili celou zákl. desku a zatím je to funkční, skočte s tím do servisu. A to jsem zkoušel i testpoint prostě všechno a nic nepomáhalo. Hlavně, že to nepoznali :-))))
Back to top
Guest15
věrný diskusník
věrný diskusník

Location: Frýdek-Místek (malé velkoměsto kousek od Ostravy :)

2061.00 SMM
PostPosted: Sat Sep 03, 2005 6:50 pm    Post subject: Reply with quote

to mas teda stesti jak prase ze ti to uznali a nepoznali HW zasah.......super
polmaster
kolemjdoucí

1.00 SMM
PostPosted: Sun Sep 04, 2005 12:13 pm    Post subject: CX70-firmware-zásek na 33% Reply with quote

Take jsem to nedelal ja, ale Krokodyl a ten tomu sakra rozumi :-)
Back to top
GOS
kolemjdoucí

1.00 SMM
PostPosted: Wed Sep 07, 2005 9:13 am    Post subject: Zasek na 33% Reply with quote

Tak jsem se s tim problemem setkal taky. Mam CX70, ale pouzil jsem k nemu kabel DCA-540 pres ktery jde kupodivu u CX70 flashnout firmware, ale nenabiji. U CX65 by mel nabijet, ale nemelo by s nim jit flashovat, tak jsem z toho trochu jelen. :-) Kamos to zkousel z verze 50 na 56 a jelo mu to uplne v pohode, tak jsem to zkusil taky
1. pokus - pustil jsem flashovaci program od siemensu a nechal jsem si mobil najit automaticky. Naslo to na COM3, tak jsem pustil flashovani a na 33% zatuh. Cekal jsem asi 10 minut a nic tak jsem kabel odpojil. Mobil nesel zapnout, tak jsem vydelal a zase nasadil baterii. Mobil fungoval.

2. pokus - poukoncoval jsem vsechny zbytecne aplikace bezici ve windows na pozadi, odpojil jsem vsechna zarizeni co mam na USB pripojena a videlal jsem z mobilu SIM kartu, opakoval jsem pokus 1. a pri 33% opet zasek, ale tentokrat jsem kabel odpojil asi po minute, vyndal a nasadil baterii, ale mobil umrel, nebo se spis tak tvaril, myslel jsem, ze nejde zapnout, ale kdyz byl na kabelu a pokusil jsem se ho zapnout, tak mi ho windows na par okamziku nadetekovaly, tak jsem usoudil, ze by s tim mohlo jit neco delat.

3. pokus - pokus znovu spustit flash, aby aspon mobil sel zapnout s myslenkou, ze bych ho asi potom naflashoval u kamose, protoze me napadlo, ze to bude pravdepodobne zpusobeno nejakou nekompatibilitou USB v pocitaci, konkretne asi nejaky problem se southbridge v PC a uz jsem se s tim setkal, protoze pracuji v pocitacove firme jako servisni technik a naflashoval jsem uz vsechno co slo :-), tak jsem si ted jisty na 99%, ze je asi problem v tom. Ale problem. Flash program od Siemens a ani WinSwup nechteji zpustit flash ikdyz jsem u WinSwup vypnul ten pre-check a u Siemens nastavil i port rucne, protoze automatika ho nedetekovala. Ale jak jsem videl, ze windows maji snahu mobil aspon chvilkove mobil detekovat, tak jsem zacal mackat tlacitko On na mobilu tak zbezile, ze skoro nepretrzite byl mobil ve windows detekovany a vypadaval vzdy jen na tak 1 vterinku. Pokousel jsem se ve WinSwup pustit flash a asi po peti minutach se to povedlo a flash se spustil, tak jsem okamzite tlacitko prestal mackat a cekal jsem co to udela. Ale zatuh zase na 33%, tak jsem pockal 15 minut nez jsem to odpojil, ale mobil nesel stale zapnout a porad delal to co pred tim. Po nekolika opakovanych pokusech, kdy se flash aspon spustil a po chvili laborovani se zmenou rychlosti a s nastavovanim WinSwup, jsem to vzdal.

4. pokus - posledni zoufaly pokus, pustil jsem Siemes utilitu a stejnou metodou zbesileho mackani ON jsem se snazil automaticky mobil nadetekovat, ale to neslo, tak jsem presel na rucni metodu a po nekolika pokusech se flash spustil. Chvilka napeti u 33% a kupodivu to pokracovalo dale. Na 33% se to zastavilo tak jenom na minutku. Nechal jsem to dojet az na 100% kde to vytuhlo asi na 5 minut. Byl jsem uz ochotny nechat ten flash bezet i hodinu protoze me napadlo, ze to mozna flashuje nejak pochybne pomalu, ale mobil se nahle probudil a vyzadal si SIM. Flash se povedl uzpesne a program mi nahlasil, ze je vse v poradku. Tenhle posledni flash bezel asi 20 minut. Proste hodne pomalu.

Zkontroloval jsem verzi FW a byla tam 56 takze pohodicka.

Ponauceni. Flashovat pres USB je na nejakych pocitacich risk. USB je i dnes stale hodne nespolehlive na takove operace. A doporucuju asi v te Siemens utilite nastavit port rucne a ne automaticky. Pravdepodobne to ale byla nahoda, ze flash opet nevytuhnul pri tech 33% a nebo to bylo mozna tim rucnim nastaveni COMu, nevim a tak na svojem pocitaci ho uz pres USB flashovat nebudu a radsi si zajdu ke kamosovi, kteremu to pres USB jde v pohode. Doufam, ze tenhle postup nekomu pomuze a ze si date bacha na muj pokus 2. a radsi pockejte aspon 30 minut nez mobil odpojite a ze usetrite cas vynechanim pokusu 3. a ze nebude uz nikdo dalsi muset s tim laborovat 4 hodiny jak ja :-) Kabelem to urcite neni, protoze jak jsem tady cetl, tak to dela i u jinych typu. A stejne si asi sezenu jiny, protoze funkce nabijeni pres USB se mi bude hodit, protoze mobil vyuzivam casto i jako modem, tak aby mi to trochu delej vydrzelo v chodu.
Back to top
lapis
badatel
badatel

291.18 SMM
PostPosted: Wed Sep 07, 2005 4:17 pm    Post subject: Reply with quote

USB kabelem to nebude, ja mam seriovy a dela mi to taky (a port jsem vybiral manualne). Jinak pred takovymahle pokusama doporucuju udelat zalohu fullflash, at pak s tim nemusis takhle laborovat kdyz se mobil nebude chtit rozjet Smile

Tak ja jdu zkusit nahrat FW56, co to udela, a zkusim to teda treba taky 3x.
Back to top
r3incarnat0r
kolemjdoucí

1.00 SMM
PostPosted: Wed Sep 07, 2005 4:37 pm    Post subject: :-( Reply with quote

Mám nedávno koupený CX70, FW 50, variant A401. Vytvořil jsem zálohy v x64 flasheru - FF + všechny ostatní zvlášť a pak hurá flashovat. V oficiálním UpdateTool samozřejmě zásek na 33%, pak ve WinSwup 32 po několika oblíbených "waiting ack EOT" chybách se konečně spustil flash a opět zásek na 33%. Telefon byl normálně funkční (po vyndání a zandání baterie), ale pro jistotu jsem v x64 flasheru obnovil zálohovaný firmware - naprosto bez problémů. Proto mě napadá, jestli je možné upgradovat FW i tímto způsobem - například nějaký dobrák by zálohoval svůj FW 56 a ostatní by ho jakoby "obnovili"... pokud je to tedy takto možné. Think
Zatím jsem n00b, tak se omlouvám, jestli už se to tu v nějakém návodu řešilo, ještě jsem nestihl všechno pročíst. Eh?
Back to top
r3incarnat0r
kolemjdoucí

1.00 SMM
PostPosted: Wed Sep 07, 2005 7:24 pm    Post subject: SW-Version: 56 ;-) Reply with quote

Hurááá, tak už jsem tam ten firmware konečně dostal!!! Dancing

Spustil jsem WinSwup 32, rychlost nastavil na 460800. Kliknul na START, mobil se vypnul, WinSwup spustil Pre-Check, potom Transfering. Za chvíli normálně klasika zásek na 33%. Podle předchozích příspěvků jsem zkusil počkat. Po půl hodině jsem uvážil, že je to zbytečné, protože se komunikace nezpomalila, ale úplně zastavila (neblikaly ledky na kabelu), takže jsem WinSwup ukončil.

Odpojil jsem telefon, vyndal a zandal baterii a zapnul. Telefon jsem zase připojil, WinSwup znova spustil a tentokrát nastavil rychlost na 921600. Kliknul jsem na START. WinSwup provedl Pre-Check, poté se ale rozjel nejen Transfering, ale i Erase Flash (střídali se (asi)). Ledky na kabelu normálně svítily. Ve 33% se rychlost komunikace dost snížila, ve 34% se zase trochu zrychlila, ale jen asi na 20 kB/s. Ledky poblikávaly, takže byl přenos jakoby přerušovaný (asi). Takhle to dojelo do 100%, pak WinSwup zobrazil popisek, že ještě programuje a abych počkal 3,5 minuty. Chvíli se navenek nic nedělo (ledky zhasnuté), no a přibližně za 4 minuty se rozjel Post-Check, zapnul se telefon a bylo hotovo!

Jo a ještě předtím jsem zakázal všechny COM porty, ale to asi není podstatné.

Last edited by r3incarnat0r on Wed Sep 07, 2005 7:38 pm; edited 1 time in total
Back to top
lapis
badatel
badatel

291.18 SMM
PostPosted: Wed Sep 07, 2005 7:38 pm    Post subject: Reply with quote

Hm tak ja mam zasek na 33% v updatetool i v winswup (cekal jsem asi pul hodiny a nic), jestli je to rychlosti portu tak ja se seriovym kabelem z toho vic nez 115 kbps nedostanu... Sad
Back to top
Mio
čestný člen
čestný člen

10930.24 SMM
PostPosted: Wed Sep 07, 2005 7:56 pm    Post subject: Reply with quote

Tak me napada, kolik ma vlastne ten mobil operacni pameti?

Protoze to vypada jako by si naplnil nejakej buffer a pak teprve to zacal psat do flashky, asi prave proto aby to slo i pres DCA-540.

Myslim ze tomu odpovida i to ze se prenesou data a pak se jeste 2-3 min programuje, pak probehne kontrola CRC ci co a mobil teprve nabehne.

Urcite soudruzi v Siemensu udelali nejakou chybu a nekdy se vlastni zapis do flashe nerozjede, tim se vysvetluje proc jdou ty telefony po chcipnuti zapnout. Proste se to jen ztrati z RAM.

Zkuste nekdo vyextrahovat z winswupu XBI a pouzit starsi verzi winswupu. Vsechen potrebny software je k dispozici v Utilitach.

View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
lapis
badatel
badatel

291.18 SMM
PostPosted: Wed Sep 07, 2005 8:48 pm    Post subject: Reply with quote

miosmobile wrote:

Zkuste nekdo vyextrahovat z winswupu XBI a pouzit starsi verzi winswupu. Vsechen potrebny software je k dispozici v Utilitach.

Tak jsem to zkusil, vzal jsem winswup z CX70fw25 a CX65fw16 (V4.05) a do nej dal XBI z FW56 a stale zasek na 33%. Precheck, postcheck ani rychlost portu 115200 nebo 57600 bps nema vliv.

Erase flash neprobiha, jen transfering ktery se zastavi na 4192153 / 12642377.

Kdyz jsem zapnul logovani tak to konci:
21:51:10:359 : Sende 71 Bytes, Adress:A039B040
21:51:10:359 : Received single char: 06
21:51:10:359 : Empfangen : ReceiveOk Byte : 06h
21:51:10:359 : Sende 71 Bytes, Adress:A039B080
21:51:10:562 : Received single char: 9B
21:51:10:562 : Empfangen : ReceiveOk Byte : 9Bh
21:51:15:578 : Empfangen : ReceiveTimeOut Byte : 9Bh
21:51:20:593 : Empfangen : ReceiveTimeOut Byte : 9Bh
21:51:25:593 : Empfangen : ReceiveTimeOut Byte : 9Bh
21:51:30:609 : Empfangen : ReceiveTimeOut Byte : 9Bh
21:51:35:625 : Empfangen : ReceiveTimeOut Byte : 9Bh

a ty timeouty se tam pak co 5 sec opakujou tak dlouho dokud jsem to neukoncil.
Back to top
maphoslav
kolemjdoucí

1.00 SMM
PostPosted: Thu Sep 08, 2005 5:44 pm    Post subject: Reply with quote

Nakoniec sa mi podarilo apdejtnut fw na mojej cxt70 tak, ze som prehral najprv ff stiahnuty zo siemensmanie cez v-klay, samozrejme som nevedel ze ho treba odblokovat, tak som nevedel nastartovat telefon. Tak som tam cez x65Flasher hodil zalohu, ktora mi vsak uz neprehrala naspat bootcore. teloefon sa rozbehol a tak som tam skusil narvat fw56 a podarilo sa. Angel
Back to top
Mio
čestný člen
čestný člen

10930.24 SMM
PostPosted: Thu Sep 08, 2005 7:34 pm    Post subject: Reply with quote

lapis wrote:
miosmobile wrote:

Tak jsem to zkusil, vzal jsem winswup z CX70fw25 a CX65fw16 (V4.05) a do nej dal XBI z FW56 a stale zasek na 33%. Precheck, postcheck ani rychlost portu 115200 nebo 57600 bps nema vliv.

Erase flash neprobiha, jen transfering ktery se zastavi na 4192153 / 12642377.

Kdyz jsem zapnul logovani tak to konci:
21:51:10:359 : Sende 71 Bytes, Adress:A039B040
21:51:10:359 : Received single char: 06
21:51:10:359 : Empfangen : ReceiveOk Byte : 06h
21:51:10:359 : Sende 71 Bytes, Adress:A039B080
21:51:10:562 : Received single char: 9B
21:51:10:562 : Empfangen : ReceiveOk Byte : 9Bh
21:51:15:578 : Empfangen : ReceiveTimeOut Byte : 9Bh
21:51:20:593 : Empfangen : ReceiveTimeOut Byte : 9Bh
21:51:25:593 : Empfangen : ReceiveTimeOut Byte : 9Bh
21:51:30:609 : Empfangen : ReceiveTimeOut Byte : 9Bh
21:51:35:625 : Empfangen : ReceiveTimeOut Byte : 9Bh

a ty timeouty se tam pak co 5 sec opakujou tak dlouho dokud jsem to neukoncil.

Jak si vyextrahoval to XBI(Z)? Me to zadnym softem ze SM neslo kvuli verzi hlavicek XBI. Mailni mi ten softik pls.

View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
lapis
badatel
badatel

291.18 SMM
PostPosted: Fri Sep 09, 2005 12:36 pm    Post subject: Reply with quote

miosmobile wrote:

Jak si vyextrahoval to XBI(Z)? Me to zadnym softem ze SM neslo kvuli verzi hlavicek XBI. Mailni mi ten softik pls.

Normalne tou utilitou ze sekce Utility, http://www.siemensmania.cz/download.php?file=/software/WSFFXBI.exe. XBI jsem vyextrahoval, samotnym winswupem sice otevrit nesel, ale kdyz jsem XBI zase sbindoval s winswupem tak to jelo...
Back to top
lapis
badatel
badatel

291.18 SMM
PostPosted: Fri Sep 09, 2005 7:12 pm    Post subject: Reply with quote

maphoslav wrote:
Nakoniec sa mi podarilo apdejtnut fw na mojej cxt70 tak, ze som prehral najprv ff stiahnuty zo siemensmanie cez v-klay, samozrejme som nevedel ze ho treba odblokovat, tak som nevedel nastartovat telefon. Tak som tam cez x65Flasher hodil zalohu, ktora mi vsak uz neprehrala naspat bootcore. teloefon sa rozbehol a tak som tam skusil narvat fw56 a podarilo sa. Angel

To jako ze jsi nahral cizi fullflash, pak spatky ten svuj a pak uz to slo? To je nejake divne...Leda by tam na nejakem miste bylo zapsane neco divneho co winswup neskousne a v tom cizim fullflashi by to bylo lip...
Back to top
Reply to topic     Forum Index -> Řada x65, x70 All times are GMT + 1 Hour
Goto page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next
Page 3 of 7

Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You can attach files in this forum