View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
stano.mania siemensmaniak

Joined: 09 Nov 2004 Posts: 2128 Location: okolie Senca (SK)
14311.82 SMM
Příspěvky na SM: 160,- |
Posted: Sun Oct 09, 2005 8:00 pm Post subject: CF75 - kvalita foto |
|
|
Mám nový CF75, fw 07 a doteraz som mal skúsenosti s foto pri C60 (externý fotoaparát), CXT65, CX75 (jeden týždeň) ale som prekvapený so zlou kvalitou fotografií u CF75 najmä ak je priveľký kontrast, je jedno či umelé alebo denné osvetlenie. Nepomáha ani nastavenie vyváženia bielej.
Kvalita foto je dobrá, ak nie je veľký kontrast, ak ale je, tak to vyzerá podivne (nielen na displeji, aj po prenose do PC). Zaujímavé ale je, že ak sa fotoaparát aktivuje, tak je vidieť, že počas hľadania by možno bolo optimum, ale to ujde do extrému. Nepomôže ani regulácia pridať, ubrať osvetlenie.
Keďže je zatiaľ jedine fw07, je ťažko porovnávať, jedine je možné si vymeniť takú skúsenosť tu na fóre s takým istým typom mobilu.
Inak je to vada na reklamáciu, keďže obrázok s kontrastom sa dá hocikedy a komukoľvek namodelovať. Prekvapuje ma o to viac, že doteraz som sa s tým nestretol vo vyššie spomínaných typoch Siemens mobilov. Neočakám špičkovú kvalitu foto z mobilov, ale toto u CF75 ma trápi, inak ostatné parametre ako klávesnica a podsvietenie je hádam najlepšie, čo som doteraz u Siemens mobilov stretol. |
|
Back to top |
|
 |
Drobcek9056 táta fóra

7860.92 SMM
|
Posted: Mon Oct 10, 2005 7:49 am Post subject: |
|
|
Tak s tym kontrastom mas pravdu.Minule som fotil s CF75-kou Porsche Carrera a bola ciernej farby.Aj po pridani kontrastu nic nepomohlo.Stale to bol nejaky cudny obrazok,ale rozculovat sa nema dovod.Tento mobil ma len 0,31 MPx fotoaparat,zatial co tato rada x75 obsahuje 1 MPx fotoaparaty.Neviem,ci ostatne telefony x75 su vybavene nocnym rezimom,ale ten nocny rezim mohli zapracovat aj tu.No nic,vidno ze aj tento telefon odflakli,tak ako kazde V-cka od Siemensu,ale co uz,oni niesu asi zamerany na v-cka.Na taketo fotky by som ti odporucal aspon C75 a najlepsie M75,alebo S75. _________________ momentalne SL55  |
|
Back to top |
|
 |

14311.82 SMM
Posted: Mon Oct 10, 2005 8:02 am Post subject: |
|
|
Drobcek9056 wrote: | ...Aj po pridani kontrastu nic nepomohlo.Stale to bol nejaky cudny obrazok... |
Práve to ma prekvapuje, že vyššia rad fotí horšie ako napr. CXT65, resp. externý foťák ku C60, s tým kontrastom tam neboli také problémy.
Zdá sa ALE, že jednotlivé mobily vyvíjajú rôzne tímy siemensákov a INAK sa nedá zdôvodniť táto rôznosť, pri vyššom horšia kvalita.
Včera som fotil cez CF75 deti pri dobrom vnútornom osvetlení a som šokovaný tým kontrastom, ktorý by sa dal prirovnať možno k nejakým čudným grafickým pokusom, ale tvár napr. je miestami len dvojfarebná, s výraznou bielou farbou.
CF75 fotí dobre ak nie je slnko a nie sú výrazné kontrasty.
Je možné, že na to má vplyv fw, ak áno, očakávam novú verziu. |
|
Back to top |
|
 |
budik01 rozumbrada

1261.00 SMM
|
Posted: Mon Oct 10, 2005 11:23 am Post subject: |
|
|
no ani je tak nevymysleji jine tymy v siemesu jako se kupuji od ruznych firem.Vlastni fotaky nedela zadny vyrobece MT.A siemens je semotamo vymenuje.Vyjimkou neni ze se vyrobcu fotaku meni i u jednotlivych modelu(CX75 A M75 v prvni varce meli jine fototaky nez ty co se knam dovazeji nyni a ten rozdil je fakt znat.)Tenhle VGA fotak v CF75 je vazne nepovedeny..ve srovnani s fotakem C75 je to hruza..doufam ze se ten dodavatel zmeni,popripade ty nektere mouchy opravi dalsi fw. _________________ ...........Crrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr............. |
|
Back to top |
|
 |

14311.82 SMM
Posted: Mon Oct 10, 2005 11:36 am Post subject: |
|
|
Dnes som volal do servisu Siemens, kde mi povedali, že:
1. Treba počkať na novú verziu fw, keďže zatiaľ je len tá základná.
2. Alebo priniesť CF75 a technici sa vraj pozrú na to, a ak je chyba vo fotoaparáte, ten vymenia.
Môj názor ale je, čo vyplýva aj z poznatkov tu na fóre, že hádam to napraví nové fw, lebo kvalita je slušná ak nie sú výrazné kontrasty.
Ak zapnem fotoaparát, tak je vidieť, že mobil si hľadá optimum a zdá sa mi, že je určitý okamih, ktorý by bolo dobré vybrať, ale mobil to prešvihne a nastaví sa kamsi ďalej a POTOM už niet žiadnej možnosti ako to ovplyvniť.
Škoda, že inak dobré V-čko čo do displeja a kvalitnej klávesnice kazí práve foťák, a jeho prevedenie so softom je kdesi v začiatkoch, t.j. vyše 2 roky dozadu.
Dúfam, že vývojari Siemensu to napravia úpravou fw. |
|
Back to top |
|
 |
|
|
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum You can attach files in this forum You can download files in this forum
|