View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
Drobcek9056 táta fóra

7860.92 SMM
|
Posted: Mon Nov 07, 2005 10:03 pm Post subject: Prerabka kablu x45 na x55 |
|
|
Prerobil som si kabel x45 na x55. Telefon ho detekuje ako DCA-500, ale kabel sa nechce spojit s PC (SiMoCo, plugin 1.6 TC) Nema s tym niekto skusenosti? _________________ momentalne SL55  |
|
Back to top |
|
 |
HenX táta fóra

Joined: 09 Oct 2004 Posts: 1172 Location: Český Těšín Telefon:Siemens C75
7861.00 SMM
|
Posted: Mon Nov 07, 2005 10:26 pm Post subject: |
|
|
a mas nainstalovane ovladace?mas spravne nstaveny com port? _________________
***Sony Ericsson K750i*** The best mobile!!! |
|
Back to top |
|
 |
Drobcek9056 táta fóra

7860.92 SMM
|
Posted: Tue Nov 08, 2005 3:15 pm Post subject: |
|
|
My-C60 wrote: | a mas nainstalovane ovladace?mas spravne nstaveny com port? |
Vidim,ze ty si asi obycajny seriovy=RS232=COM kabel asi ani nemal. To co je za otazka,ci som nainstaloval ovladace, ake prosim ta. A ja inac mam DCA-500 original,len chcem urobit caji este jednu,ale zo stareho kablu x45. A pokial si pustis SiMoCo,tak on ti kabel a presny port aj s prenosovou rychlostou detekuje sam. Pokial nevies pomoct,tak nepis.  _________________ momentalne SL55  |
|
Back to top |
|
 |
HenX táta fóra

7861.00 SMM
|
Posted: Tue Nov 08, 2005 4:12 pm Post subject: |
|
|
Ti přiště nemusi poradit nikdo,vubec si nenapsal ze mas seriovy,tak pomlč.Se tady muzeme na tebe vys**t,ja jsem se jenom snazil ti pomoct,ale jak chces,ale to ze si napsal ze si prerobil kabel x45 na x55 a ani si nenapsal jaky to byl puvodne typ,tak se di radsi vycpat,kyby jsi to tu napsal tak nemluvim,ale tajhle Takove lidi mam fakt rad,nekoho zdupou a ani nevi co predtim napsali  _________________
|
Back to top |
|
 |
novice začátečník

61.00 SMM
|
Posted: Tue Nov 08, 2005 6:26 pm Post subject: Re: Prerabka kablu x... |
|
|
Mám prerobený kábel na COM port z rady 35-50 /veľký konektor/ na malý a podľa návodu tuná na SMamii dopájkované odpory 12 kOhm a kábel ide. Mám CX70 a detekuje ho ako tebe DCA 500. Ale to je len tími odpormi ako to už niekto opísal. Tie odpory slúžia na určenie pripojeného kábla pre telefon, pravdepodobne podľa nejakej špecifikácie od Siemensu. Takže to nie je až také dôležité čo ti telefón píše, že aký máš kábel. S tým káblom nemám problém spojiť sa s PC keď je zapnutý telefón .
Ty chceš komunikovať so SiMoCo dal si tam aj tie odpory ???
Iná situácia je keď potrebujem nabootovať s V_Klay, Papua alebo X65Flasher. Nespojí sa ani za sveti. Najčudnejšie ale bolo že keď som upgradoval oficálny upgrade zo Siemens.com, tak ten keď si našiel fon, vypol ho, začal doňho nahrávať upgrade /takže vlastne nabootoval/ a všetko skončilo OK. No ako som napísal s V_Klay, Papua a X65Flasherom nie. Je to pre mňa záhada čím to je.
Keďže som ale chcel patchovať a mať komplet zálohu softu z telefónu pozháňal som si nakoniec ešte iný. |
|
Back to top |
|
 |
Drobcek9056 táta fóra

7860.92 SMM
|
Posted: Tue Nov 08, 2005 7:44 pm Post subject: |
|
|
My-C60 wrote: | Ti přiště nemusi poradit nikdo,vubec si nenapsal ze mas seriovy,tak pomlč.Se tady muzeme na tebe vys**t,ja jsem se jenom snazil ti pomoct,ale jak chces,ale to ze si napsal ze si prerobil kabel x45 na x55 a ani si nenapsal jaky to byl puvodne typ,tak se di radsi vycpat,kyby jsi to tu napsal tak nemluvim,ale tajhle Takove lidi mam fakt rad,nekoho zdupou a ani nevi co predtim napsali  |
No ok,ale ty si myslis,ze na x45 uz boli USB? A v popise mam napisanem,ze mam DCA-500, to je seriovy kabel,a na neho drivery neteba A ospravedlnujem sa,ale pozeram ze ty si tu dost dlho,tak som myslel,ze vies,ze na x45 ky boli v tom case len seriove kable. Tak prepac.  _________________ momentalne SL55 
Last edited by Drobcek9056 on Tue Nov 08, 2005 8:31 pm; edited 2 times in total |
|
Back to top |
|
 |
Drobcek9056 táta fóra

7860.92 SMM
|
Posted: Tue Nov 08, 2005 7:47 pm Post subject: Re: Prerabka kablu x... |
|
|
novice wrote: | Mám prerobený kábel na COM port z rady 35-50 /veľký konektor/ na malý a podľa návodu tuná na SMamii dopájkované odpory 12 kOhm a kábel ide. Mám CX70 a detekuje ho ako tebe DCA 500. Ale to je len tími odpormi ako to už niekto opísal. Tie odpory slúžia na určenie pripojeného kábla pre telefon, pravdepodobne podľa nejakej špecifikácie od Siemensu. Takže to nie je až také dôležité čo ti telefón píše, že aký máš kábel. S tým káblom nemám problém spojiť sa s PC keď je zapnutý telefón .
Ty chceš komunikovať so SiMoCo dal si tam aj tie odpory ???
Iná situácia je keď potrebujem nabootovať s V_Klay, Papua alebo X65Flasher. Nespojí sa ani za sveti. Najčudnejšie ale bolo že keď som upgradoval oficálny upgrade zo Siemens.com, tak ten keď si našiel fon, vypol ho, začal doňho nahrávať upgrade /takže vlastne nabootoval/ a všetko skončilo OK. No ako som napísal s V_Klay, Papua a X65Flasherom nie. Je to pre mňa záhada čím to je.
Keďže som ale chcel patchovať a mať komplet zálohu softu z telefónu pozháňal som si nakoniec ešte iný. |
No to som si aj ja myslel,ked som chcel prerobit moj x45 na x55. Aj tie odpory som tam dal,ale nejako nevedel ho najst PC. Telefon ho detekoval ako DCA-500, ale PC nechcel. Ale uz to neva,som si urobil uplne novy seriovy za 75 Sk so vsetkym.  _________________ momentalne SL55  |
|
Back to top |
|
 |
Drobcek9056 táta fóra

7860.92 SMM
|
Posted: Tue Nov 08, 2005 8:29 pm Post subject: Re: Prerabka kablu x... |
|
|
novice wrote: |
No pokial sa chces spojit s V_Klay tak potrebujes testpoint, aspon to fungovalo u tych starsich modelov Siemensu. Neviem aky mas telefon,ale pokial mas x65-x75 tak tusim,ze je uz na to program,ktory ti vygeneruje kody potrebne pre V_Klay a Papua a potom by ti to malo ist. _________________ momentalne SL55  |
|
Back to top |
|
 |
HenX táta fóra

7861.00 SMM
|
Posted: Tue Nov 08, 2005 8:36 pm Post subject: |
|
|
Drobcek9056 wrote: | My-C60 wrote: | Ti přiště nemusi poradit nikdo,vubec si nenapsal ze mas seriovy,tak pomlč.Se tady muzeme na tebe vys**t,ja jsem se jenom snazil ti pomoct,ale jak chces,ale to ze si napsal ze si prerobil kabel x45 na x55 a ani si nenapsal jaky to byl puvodne typ,tak se di radsi vycpat,kyby jsi to tu napsal tak nemluvim,ale tajhle Takove lidi mam fakt rad,nekoho zdupou a ani nevi co predtim napsali  |
No ok,ale ty si myslis,ze na x45 uz boli USB? A v popise mam napisanem,ze mam DCA-500, to je seriovy kabel,a na neho drivery neteba A ospravedlnujem sa,ale pozeram ze ty si tu dost dlho,tak som myslel,ze vies,ze na x45 ky boli v tom case len seriove kable. Tak prepac.  |
OK  _________________
|
Back to top |
|
 |
|
|
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum You can attach files in this forum You can download files in this forum
|