View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
jahha začátečník

61.00 SMM
|
Posted: Mon Apr 03, 2006 10:14 am Post subject: |
|
|
A sákryš proto mi to nejde. Taky jsem zamrzl na nahraní FFS přes ten sirobův exe. Takže asi donwgrade.
to je divný, mě zmizela funkce středového tlačítka |
|
Back to top |
|
 |
berda rozumbrada

1261.00 SMM
|
Posted: Mon Apr 03, 2006 11:51 am Post subject: |
|
|
jahha wrote: | to je divný, mě zmizela funkce středového tlačítka |
No, nevím to jistě, ale IMHO hodně funkcí tlačítek je definovaných v souborech z FFS, takže když Ti program (i když neproběhl celý) stačil zformátovat některý z disků (zřejmě config) a nenahrál tam potřebné soubory, tak si telefon s funkcemi tlačítek neumí poradit... _________________ Berda
mc920->t10->c35i->s35->me45/me45i->mt50->a55/c55->c65/csl65->lg c2200->s75 |
|
Back to top |
|
 |
truhlik elfmaster

8069.50 SMM
|
Posted: Mon Apr 03, 2006 12:36 pm Post subject: |
|
|
berda wrote: | jahha wrote: | to je divný, mě zmizela funkce středového tlačítka |
No, nevím to jistě, ale IMHO hodně funkcí tlačítek je definovaných v souborech z FFS, takže když Ti program (i když neproběhl celý) stačil zformátovat některý z disků (zřejmě config) a nenahrál tam potřebné soubory, tak si telefon s funkcemi tlačítek neumí poradit... |
jj, tohle sem trochu studoval, a je to (castecne) tak. tlacitka jsou definovana v .pd souboru na disku config, ale prislo my, ze jsou i nejak definovany primo ve fw, nebot kolikrat sem zmenil nastaveni, ale vubec se to na funkcnosti neprojevilo. doporucuju se pokusit nahrat FFS. _________________ Motorola AMIO --> SL45i v56 tuned --> S75 v47 + FFS v40 + map v40 + Flash Patch
Svatky - 06
DApp - 055b
Elfpack.wz.cz Elfpack česky by truhlik
http://sl45i.wz.cz/ SL45i patche |
|
Back to top |
|
 |
jahha začátečník

61.00 SMM
|
Posted: Mon Apr 03, 2006 12:40 pm Post subject: |
|
|
No je to divný. Tak se mi tam ikona na tlačítko objevila. Ale musel sem dát fw 20 spolu s ffs a map.
Ale teď tam stejně mi nejde dát ffs pro fw31. |
|
Back to top |
|
 |
Yurii všeználek

3360.44 SMM
Příspěvky na SM: 60,- |
Posted: Mon Apr 03, 2006 3:50 pm Post subject: |
|
|
truhlik wrote: | berda wrote: | jahha wrote: | to je divný, mě zmizela funkce středového tlačítka |
No, nevím to jistě, ale IMHO hodně funkcí tlačítek je definovaných v souborech z FFS, takže když Ti program (i když neproběhl celý) stačil zformátovat některý z disků (zřejmě config) a nenahrál tam potřebné soubory, tak si telefon s funkcemi tlačítek neumí poradit... |
jj, tohle sem trochu studoval, a je to (castecne) tak. tlacitka jsou definovana v .pd souboru na disku config, ale prislo my, ze jsou i nejak definovany primo ve fw, nebot kolikrat sem zmenil nastaveni, ale vubec se to na funkcnosti neprojevilo. doporucuju se pokusit nahrat FFS. |
Nastaveni se neprojevilo protoze je to schovany ve slozce default a je tam ulozeno standardni nastaveni... takze se asi nacita pri obnoveni tovarniho nastaveni a ne jenom po vyzpnuti a zapnuti telefonu 8) taky sem to už zkoušel  _________________ C10--CT65->C(SL)65--S75--S75--S75(fialová)
Teď už jen nokie E-series E50--E51--E52
MAOrh:"co jde zku*vit taky musi jit i napravit" |
|
Back to top |
|
 |
M@gic začátečník

61.00 SMM
|
Posted: Mon Apr 03, 2006 4:03 pm Post subject: Re: S75fw31 |
|
|
sirob wrote: |
Ako spravne Yurii naznacil, je tu znova novy firmware, verzia 31 pre S75:
S75fw31
Je to tam kompletne (fw+ffs+map). Chyba so znamienkom "+" v novom kontakte je odstranena  |
Mno taxom to testol i ja. Videa stale mrznu (vsak ono to nie je na to urcene, ako trefne poznamenali v Siemense ), chyba v automatickom nastavovani casu je stale (neviem ci som to tu pisal - vzdy po starte mi dava zmenit casovu zonu a ponuka mi Grecko, okrem toho cas v dorucenkach je +2 hodiny), zda sa, ze jedine co opravili, je to +  _________________ S6 - S8 - GD30 - C35i - S35 - M55 - S75 (fw31) |
|
Back to top |
|
 |
truhlik elfmaster

8069.50 SMM
|
Posted: Mon Apr 03, 2006 4:06 pm Post subject: |
|
|
Yurii wrote: |
Nastaveni se neprojevilo protoze je to schovany ve slozce default a je tam ulozeno standardni nastaveni... takze se asi nacita pri obnoveni tovarniho nastaveni a ne jenom po vyzpnuti a zapnuti telefonu 8) taky sem to už zkoušel  |
hmmmm, to me nenapadlo, ze se to muze nacitat jen pri tovarnim nastaveni, ale stejne si myslim, ze tomu tak neni (alespon nejaky polozky). kdyz si napr. nastavis hodnotu READONLY=0, tak po restartu mobilu uz ji normalne muzes menit.
leda ze by byly nektere upravy povoleny a nektere by byly ve fw zakazany (a zmeny by se mohli delat jen automativky pri tovarnim nastaveni) _________________ Motorola AMIO --> SL45i v56 tuned --> S75 v47 + FFS v40 + map v40 + Flash Patch
Svatky - 06
DApp - 055b
Elfpack.wz.cz Elfpack česky by truhlik
http://sl45i.wz.cz/ SL45i patche |
|
Back to top |
|
 |
weidmann začátečník

61.00 SMM
|
Posted: Mon Apr 03, 2006 6:31 pm Post subject: |
|
|
Podle všch možných návodů jsem se snažil nahrát do tel FFS a MAP,ale marně. Zrovna jsem si do tel. nahrál FW 31, ale při zjištování ESN a HASH jsem zkončil. Zkoušel jsem to pomocí aplikace px75v1, která mi po zpuštění napíše "java.lang.IndexOutOf BoundsException:read area exceeds buffer". Mohl by jste mi prosím někdo poradit, jak mam pokračvat? |
|
Back to top |
|
 |
M@gic začátečník

61.00 SMM
|
Posted: Mon Apr 03, 2006 6:42 pm Post subject: |
|
|
weidmann wrote: | Podle všch možných návodů jsem se snažil nahrát do tel FFS a MAP,ale marně. Zrovna jsem si do tel. nahrál FW 31, ale při zjištování ESN a HASH jsem zkončil. Zkoušel jsem to pomocí aplikace px75v1, která mi po zpuštění napíše "java.lang.IndexOutOf BoundsException:read area exceeds buffer". Mohl by jste mi prosím někdo poradit, jak mam pokračvat? |
Je to izy, uz sa to tu raz pisalo.
px75v1 bezi najviac na fw24, na vyssich hadze uz tuto chybu.
Podflashnut, vyratat v px75v1 a potom mozes flashovat vyssie...  _________________ S6 - S8 - GD30 - C35i - S35 - M55 - S75 (fw31) |
|
Back to top |
|
 |
jirkab čestný člen

4280.90 SMM
|
Posted: Mon Apr 03, 2006 7:12 pm Post subject: Re: S75fw31 |
|
|
M@gic wrote: | Mno taxom to testol i ja. , chyba v automatickom nastavovani casu je stale (neviem ci som to tu pisal - vzdy po starte mi dava zmenit casovu zonu a ponuka mi Grecko, okrem toho cas v dorucenkach je +2 hodiny), zda sa, ze jedine co opravili, je to +  | Nevím co tím přesně myslíš. Teď jsem to zkoušel. Mám nastavené časové pásmo na Prahu. Správně nastavené hodiny-čas. Automatické zjišťování času na zapnuto. Operátor t-mobile. Pokud odešlu z S75/31 SMS doručenka příjde se správným časem, pokud telefon S75/31 příjme SMS tak v doručených je také správný čas. Žádný problém s nastavováním časové zóny při zapnutí. Tak to špatně chápu anebo kde je problém?
Jinak znovu připomínám z praxe nutnost před nahráváním nové verze provést přes menu telefonu formát vnitřní paměti (po provedení potřebné zálohy) a kompletní nahrání t.j. fw, ffs i map (samozřejmě nutnost mít z dřívějška t.j. před fw24 zavedený Skey - jinak ffs a zřejmě i map nepůjdou nahrát). A bez toho se telefon chová podivně - je pomalejší, často se sám restartuje. _________________ Siemens C25->S45->S55->ME45->S65->CX75->S75->SXG75->HTC Trinity->Kaiser->Blackstone->Leo->Shooter + SX1
- Jezdím Octavia Combi |
|
Back to top |
|
 |
weidmann začátečník

61.00 SMM
|
Posted: Mon Apr 03, 2006 7:15 pm Post subject: |
|
|
M@gic wrote: | weidmann wrote: | Podle všch možných návodů jsem se snažil nahrát do tel FFS a MAP,ale marně. Zrovna jsem si do tel. nahrál FW 31, ale při zjištování ESN a HASH jsem zkončil. Zkoušel jsem to pomocí aplikace px75v1, která mi po zpuštění napíše "java.lang.IndexOutOf BoundsException:read area exceeds buffer". Mohl by jste mi prosím někdo poradit, jak mam pokračvat? |
Je to izy, uz sa to tu raz pisalo.
px75v1 bezi najviac na fw24, na vyssich hadze uz tuto chybu.
Podflashnut, vyratat v px75v1 a potom mozes flashovat vyssie...  |
Mohl bys mi to blýž vysvětlit? Nějak jsem to nepobral. Co musim udelat s px75v1, abych to rozběhl? |
|
Back to top |
|
 |
wosuk věrný diskusník

2061.00 SMM
|
Posted: Mon Apr 03, 2006 7:17 pm Post subject: |
|
|
weidmann wrote: | Mohl bys mi to blýž vysvětlit? Nějak jsem to nepobral. Co musim udelat s px75v1, abych to rozběhl? | nahrat nejaky nizsi firmware (24 a min) ve verzi winswup, pak px75v1 bude fungovat _________________ Siemens S8, Alcatel OT easy -> view, N 3310, MT50, M55, S55, S65, S75, SL75 a N73 |
|
Back to top |
|
 |
weidmann začátečník

61.00 SMM
|
Posted: Mon Apr 03, 2006 7:24 pm Post subject: |
|
|
wosuk wrote: | weidmann wrote: | Mohl bys mi to blýž vysvětlit? Nějak jsem to nepobral. Co musim udelat s px75v1, abych to rozběhl? | nahrat nejaky nizsi firmware (24 a min) ve verzi winswup, pak px75v1 bude fungovat |
OK |
|
Back to top |
|
 |
weidmann začátečník

61.00 SMM
|
Posted: Mon Apr 03, 2006 7:48 pm Post subject: |
|
|
Tak mám jestě větší problém,než jsem měl...
Při nahrávání FW mi spadl PC a mobil nejde zapnout, pokud někdo víte,co s ním,dejte prosím vědět... Díky |
|
Back to top |
|
 |
jirkab čestný člen

4280.90 SMM
|
Posted: Mon Apr 03, 2006 8:13 pm Post subject: |
|
|
weidmann wrote: | Tak mám jestě větší problém,než jsem měl...
Při nahrávání FW mi spadl PC a mobil nejde zapnout, pokud někdo víte,co s ním,dejte prosím vědět... Díky |
Uveď telefon do service mode pomocí PU a opakuj v tomto režimu nahrání nového fw (přes winswup) se zapnutým napájením (přes DCA-510) anebo znovu přehrání fw se zaškrtlými oběma skipy ve winswupu. To pomohlo mě, ještě když jsem neměl zálohu. (jinak občas při takovém umrtvení stačí vyndat baterku - chvíli počkat, vrátit baterku a pak držet červený telefon dokud se mobil nezapne - občas i třicet vteřin - to mi taky jednou pomohlo, když se telefon tvářil jako mrtvý). _________________ Siemens C25->S45->S55->ME45->S65->CX75->S75->SXG75->HTC Trinity->Kaiser->Blackstone->Leo->Shooter + SX1
- Jezdím Octavia Combi |
|
Back to top |
|
 |
|
|
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum You can attach files in this forum You can download files in this forum
|