View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
jirkab čestný člen

4280.90 SMM
|
Posted: Tue Apr 04, 2006 5:55 pm Post subject: Re: S75 fw 31: buglist, vyřešené problémy, zkušenosti |
|
|
Nesouhlas se závadou: "-telefon má prázdný (a needitovatelný) seznam preferovaných sítí" - nemůžu souhlasit - seznam preferovaných sítí je plný: 32kusů a při šipkách dokola (změnit) je možno vybrat ze seznamu miliónu dalších sítí a vybraná síť se do seznamu přidá (narozdíl od fw26 kde je všude pouze domovská síť).
-k vypnutí jména operátora - tady si myslím, že je položka pouze špatně pojmenována - protože míněno vypnout znamená standard (proto přece pořád vymýšlíme namísto operátora prázdný soubor apod. na fw12 si až tak nepamatuji protože jsem měl "rudo" vzteky před očima)
-po zapnuti pri prvnim hovoru nebo prvni sms hraje AAC zvoneni normalne, pri dalsim jiz ne a nelze ani otevirat multimedialni soubory, MP3 ani AAC, delal mi to uz FW26 - potvrzuji. (Nikdy jsem si toho zatím nevšiml, AAC nepoužívám. S MP3 vše funguje správně. Nicméně chyba to je a jako "bejk").
- pozitivni vec, kdyz si v idle screen nastavuje hlasitost pomoci toho bocniho tlacitka, tak to uz nevydava zadnej hluk - souhlas. _________________ Siemens C25->S45->S55->ME45->S65->CX75->S75->SXG75->HTC Trinity->Kaiser->Blackstone->Leo->Shooter + SX1
- Jezdím Octavia Combi |
|
Back to top |
|
 |
Yurii všeználek

3360.44 SMM
Příspěvky na SM: 60,- |
Posted: Tue Apr 04, 2006 6:43 pm Post subject: Re: S75 fw 31: buglist, vyřešené problémy, zkušenosti |
|
|
jirkab wrote: | po zapnuti pri prvnim hovoru nebo prvni sms hraje AAC zvoneni normalne, pri dalsim jiz ne a nelze ani otevirat multimedialni soubory, MP3 ani AAC, delal mi to uz FW26 - potvrzuji. (Nikdy jsem si toho zatím nevšiml, AAC nepoužívám. S MP3 vše funguje správně. Nicméně chyba to je a jako "bejk"). |
Jednoduše překonvertujte si MP3 vyzvánění do WAVu, pozor musí to být kodek IMA ADPCM ale na frekvenci nezáleží klidně 8 nebo 44kHz a přehraje to.
Klady a zápory tohoto řešení:
Klady:
-zdá se mi že WAV o nosné frekvenci 44kHz "startujou" do plné hlasitosti rychlejc než MP3ky.
-vyzvání WAV melodií i když běží MP3 na pozadí
-kvalita je stejná jako u MP3 (44kHz)
Zápory:
-Až na to, že jsou WAVky o hodně větší než MP3 nevidím zádnou nevýhodu
Souhlasim že to s těma MP3 vyzváněníma je ERROR jako prase...  _________________ C10--CT65->C(SL)65--S75--S75--S75(fialová)
Teď už jen nokie E-series E50--E51--E52
MAOrh:"co jde zku*vit taky musi jit i napravit" |
|
Back to top |
|
 |
berda rozumbrada

1261.00 SMM
|
Posted: Tue Apr 04, 2006 7:42 pm Post subject: Re: S75 fw 31: buglist, vyřešené problémy, zkušenosti |
|
|
jirkab wrote: | Nesouhlas se závadou: "-telefon má prázdný (a needitovatelný) seznam preferovaných sítí" - nemůžu souhlasit |
Nevím, u mne to tak zkrátka je, nevím, kde jsem udělal chybu. Sítě jsou zapsané ve ffs nebo v samotnm firmwaru? Abych případně věděl, co nahrát znovu...
jirkab wrote: | po zapnuti pri prvnim hovoru nebo prvni sms hraje AAC zvoneni normalne, pri dalsim jiz ne a nelze ani otevirat multimedialni soubory, MP3 ani AAC, delal mi to uz FW26 - potvrzuji. |
Já ne. Na tohle si všichni stěžují, přitom to mi telefon nedělá; zvonění mám ve formátu aac uložené v telefonu a zvoní na první stejně jako na desátý pokus úplně v pohodě. A i když hned po skončení zvonění zapnu přehrávač, všechno naskočí a žádnou chybu mi telefon nehlásí... _________________ Berda
mc920->t10->c35i->s35->me45/me45i->mt50->a55/c55->c65/csl65->lg c2200->s75 |
|
Back to top |
|
 |
sirob pisatel

678.24 SMM
|
Posted: Tue Apr 04, 2006 8:04 pm Post subject: Re: S75 fw 31: buglist, vyřešené problémy, zkušenosti |
|
|
berda wrote: |
-telefon má prázdný (a needitovatelný) seznam preferovaných sítí |
pokial mam skusenost, zoznam preferovanych sieti je ulozeny na samotnej SIM, nie v telefone.
Mam klonovanu sim a do zoznamu preferovanych mozem ulozit len 8 sieti. Pokial zalozim original SIM, mozem urcit az 20 sieti.
Ked prelozim SIM do ineho telefonu, zoznam preferovanych sieti je rovnaky, ako som ho povodne nastavil na predoslom telefone. _________________ Boris
S8->C35i->M35(+patch)->M50->ME45i(+patch)->S55(1.71MB)->S75(fw47)+SL75(fw39retail edition!) -> Nokia N82
 |
|
Back to top |
|
 |
jirkab čestný člen

4280.90 SMM
|
Posted: Tue Apr 04, 2006 8:55 pm Post subject: Re: S75 fw 31: buglist, vyřešené problémy, zkušenosti |
|
|
Yurii wrote: | jirkab wrote: | po zapnuti pri prvnim hovoru nebo prvni sms hraje AAC zvoneni normalne, pri dalsim jiz ne a nelze ani otevirat multimedialni soubory, MP3 ani AAC, delal mi to uz FW26 - potvrzuji. (Nikdy jsem si toho zatím nevšiml, AAC nepoužívám. S MP3 vše funguje správně. Nicméně chyba to je a jako "bejk"). |
Jednoduše překonvertujte si MP3 vyzvánění do WAVu, pozor musí to být kodek IMA ADPCM ale na frekvenci nezáleží klidně 8 nebo 44kHz a přehraje to.
Klady a zápory tohoto řešení:
Klady:
-zdá se mi že WAV o nosné frekvenci 44kHz "startujou" do plné hlasitosti rychlejc než MP3ky.
-vyzvání WAV melodií i když běží MP3 na pozadí
-kvalita je stejná jako u MP3 (44kHz)
Zápory:
-Až na to, že jsou WAVky o hodně větší než MP3 nevidím zádnou nevýhodu
Souhlasim že to s těma MP3 vyzváněníma je ERROR jako prase...  |
Asi jsem se špatně vyjádřil. Chyba se projevuje pouze u vyzvánění nastavené ve formátu AAC.
MP3 bez problémů. _________________ Siemens C25->S45->S55->ME45->S65->CX75->S75->SXG75->HTC Trinity->Kaiser->Blackstone->Leo->Shooter + SX1
- Jezdím Octavia Combi |
|
Back to top |
|
 |
truhlik elfmaster

8069.50 SMM
|
Posted: Tue Apr 04, 2006 9:04 pm Post subject: Re: S75 fw 31: buglist, vyřešené problémy, zkušenosti |
|
|
berda wrote: | jirkab wrote: | po zapnuti pri prvnim hovoru nebo prvni sms hraje AAC zvoneni normalne, pri dalsim jiz ne a nelze ani otevirat multimedialni soubory, MP3 ani AAC, delal mi to uz FW26 - potvrzuji. |
Já ne. Na tohle si všichni stěžují, přitom to mi telefon nedělá; zvonění mám ve formátu aac uložené v telefonu a zvoní na první stejně jako na desátý pokus úplně v pohodě. A i když hned po skončení zvonění zapnu přehrávač, všechno naskočí a žádnou chybu mi telefon nehlásí... |
to neni potreba pustit hned po zkonceni vyzvaneni. ono to proste zasekne mp3 prehravac celkove, takze az do vypnuti s tim nelze nic udelat.
nejcastejc mi to delaj semesky. proste kdyz prisla a mela vyzvaneni MP3/AAC tak byl konec. uz se mi i stalo, ze mi to shodil i normalni hovor, ale to bylo snad jen jednou. a mam za to, ze se jednalo o prijatej hovor.
normalni prozvaneni mi to jeste neudelalo. ale jak rikam semeska mi to udelala kazda _________________ Motorola AMIO --> SL45i v56 tuned --> S75 v47 + FFS v40 + map v40 + Flash Patch
Svatky - 06
DApp - 055b
Elfpack.wz.cz Elfpack česky by truhlik
http://sl45i.wz.cz/ SL45i patche |
|
Back to top |
|
 |
Yurii všeználek

3360.44 SMM
Posted: Sat Apr 08, 2006 7:02 pm Post subject: |
|
|
JirkaB: u mě se ten bug s vyzváněnim projevoval u MP3 nevim jak fw 31 ale 26 to dělala u těch SMS 100% _________________ C10--CT65->C(SL)65--S75--S75--S75(fialová)
|
Back to top |
|
 |
jirkab čestný člen

4280.90 SMM
|
Posted: Sat Apr 08, 2006 7:27 pm Post subject: |
|
|
Yurii wrote: | JirkaB: u mě se ten bug s vyzváněnim projevoval u MP3 nevim jak fw 31 ale 26 to dělala u těch SMS 100% |
Zkoušel jsem to s fw 31 a chyba se projeví pouze s vyzváněním ve formátu .aac (alespoň u mě). Jinak je třeba doplnit další dvě chyby které se táhnou již od začátku: 1) po jakémkoliv datovém připojení zůstane ikona aktivního připojení trvale na hlavním displeji přestože se již datový přenos nekoná. Až do vypnutí telefonu. 2) Nabíhání hlasitosti zvuku je tak pomalé, že krátké zvuky nejsou vůbec reprodukované v aktuálně nastavené hlasitosti. _________________ Siemens C25->S45->S55->ME45->S65->CX75->S75->SXG75->HTC Trinity->Kaiser->Blackstone->Leo->Shooter + SX1
- Jezdím Octavia Combi |
|
Back to top |
|
 |
Yurii všeználek

3360.44 SMM
Posted: Sun Apr 09, 2006 8:45 am Post subject: |
|
|
jirkab wrote: | ...2) Nabíhání hlasitosti zvuku je tak pomalé, že krátké zvuky nejsou vůbec reprodukované v aktuálně nastavené hlasitosti. |
Tak tak tohle mne štve uplně nejvíc ze všech chyb který ten telefon má... navíc se mi zdá, že rychlost nabíhání hlasitosti je závislá na hlasitosti MP3 ale bohužel přesně naopak než by to mělo být... takže zvuk který začíná potichu neni třeba 30sekund skoro slyšet a naopak hlasitý zvuk je slyšet v plné hlasitosti už za 2sekundy...  _________________ C10--CT65->C(SL)65--S75--S75--S75(fialová)
|
Back to top |
|
 |
Yurii všeználek

3360.44 SMM
Posted: Sun Apr 09, 2006 8:46 am Post subject: |
|
|
jirkab wrote: | ...2) Nabíhání hlasitosti zvuku je tak pomalé, že krátké zvuky nejsou vůbec reprodukované v aktuálně nastavené hlasitosti. |
Tak tak tohle mne štve uplně nejvíc ze všech chyb který ten telefon má... navíc se mi zdá, že rychlost nabíhání hlasitosti je závislá na hlasitosti MP3 ale bohužel přesně naopak než by to mělo být... takže zvuk který začíná potichu neni třeba 30sekund skoro slyšet a naopak hlasitý zvuk je slyšet v plné hlasitosti už za 2sekundy...  _________________ C10--CT65->C(SL)65--S75--S75--S75(fialová)
|
Back to top |
|
 |
wosuk věrný diskusník

2061.00 SMM
|
Posted: Sun Apr 09, 2006 11:21 am Post subject: |
|
|
jirkab wrote: | po jakémkoliv datovém připojení zůstane ikona aktivního připojení trvale na hlavním displeji přestože se již datový přenos nekoná. Až do vypnutí telefonu. | nooo.. ja si to taky myslel. ale nedavno sem si vsimnul, ze kdyz neni signal gprs, tak tam neni nic. kdyz je, tak je tam znaminko + a kdyz je spojeni tak sipka. jenze to + a ta sipka vypada skoro stejne..... _________________ Siemens S8, Alcatel OT easy -> view, N 3310, MT50, M55, S55, S65, S75, SL75 a N73 |
|
Back to top |
|
 |
jirkab čestný člen

4280.90 SMM
|
Posted: Sun Apr 09, 2006 10:42 pm Post subject: |
|
|
wosuk wrote: | jirkab wrote: | po jakémkoliv datovém připojení zůstane ikona aktivního připojení trvale na hlavním displeji přestože se již datový přenos nekoná. Až do vypnutí telefonu. | nooo.. ja si to taky myslel. ale nedavno sem si vsimnul, ze kdyz neni signal gprs, tak tam neni nic. kdyz je, tak je tam znaminko + a kdyz je spojeni tak sipka. jenze to + a ta sipka vypada skoro stejne..... | Musím ti dát za pravdu. Ta změna ikony je tak malá, že jsem jí ani nepostřehl (no nic budu tam muset dát klasiku ws - dvě obrazovky) - zase jedno vylepšení oproti x65-kám k horšímu (i když je to jen detail). _________________ Siemens C25->S45->S55->ME45->S65->CX75->S75->SXG75->HTC Trinity->Kaiser->Blackstone->Leo->Shooter + SX1
- Jezdím Octavia Combi |
|
Back to top |
|
 |
wosuk věrný diskusník

2061.00 SMM
|
Posted: Mon Apr 10, 2006 8:27 am Post subject: |
|
|
ma nekdo problem s wap prohlizecem? nektery obrazky mi nenacita barevny, ale nejak poskozeny sedocerny  _________________ Siemens S8, Alcatel OT easy -> view, N 3310, MT50, M55, S55, S65, S75, SL75 a N73 |
|
Back to top |
|
 |
M@gic začátečník

61.00 SMM
|
Posted: Thu Apr 20, 2006 2:12 pm Post subject: Ad chybny cas v SMS potvrdenkach |
|
|
Tato chyba je kdesi medzi Vodafone-Siemens.
Chybny cas (a zaroven neustale otravovanie s nastavenim casovej zony v pripade zapnutej synchronizacie) mi zobrazuje jedine v sieti Vodafone, zas na druhej strane su telefony, ktore to nerobia. Holt... debugovat protokol za nich nebudem  _________________ S6 - S8 - GD30 - C35i - S35 - M55 - S75 (fw31) |
|
Back to top |
|
 |
|
|
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum You can attach files in this forum You can download files in this forum
|