clevis.czSiemensMania | WMmania | VySemNesmite | SiemensMania na Facebooku
EnglishČesky
SiemensMania has a brand new forum
  SiemensMania    Fórum

Off-line verze  TESTY  Náhradní díly  Podpořte SM  

ÚVOD FÓRUM CHAT
:: View topic - Výdrž baterie u ME75

FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   Skupiny uživatelůSkupiny uživatelů   ProfileProfile   ChatChat   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages 
 BankBank   LotteryLottery   User ShopsUser Shops   ShopsShops 

Výdrž baterie u ME75
Goto page Previous  1, 2

Reply to topic     Forum Index -> Řada x72, x75
View previous topic :: View next topic  
Author Message
wojnar
(člen klubu SM)
badatel
(člen klubu SM)<br>badatel

0.24 SMM
PostPosted: Fri May 12, 2006 7:51 am    Post subject: Reply with quote

Lakva wrote:
... Lithiovky totiž mají oproti Niklům podstatně vyšší samovybíjení, ztratí polovinu náboje během 2-6 měsíců. A jsou-li delší dobu pod určitou úrovní, tak je potřeba je znovu "zformovat" (píšu to v uvozovkách, protože se opravdu nejedná o formování známé z Niklů, tedy nabít-vybít) než poskytnou opět plný výkon.

To si se splet, ne? Ještě jsem neviděl Nikl aby vydržel "plný" třeba ty 2 měsíce (o 6-ti ani nemluvím).
Příklad: Mám doma aku šroubováček s LiIon baterii, nějak jsem na něj zapomněl a po cca půl roce bez toho abych ho nabíjel, prostě jak jsem ho našel tak ho začal používat, šrouboval jak kdyby ho právě vyndal z nabíječky. Zato aku vrtačka s NiMH akumulátorem je po měsíci v kufru mrtvá. Stejné zkušenosti mám s miniDV kamerou kde je LiPol baterka. Teda, že vydrží nabitá.
Back to top
View user's profile Send private message
Lakva
pisatel
pisatel

661.00 SMM
PostPosted: Fri May 12, 2006 9:00 am    Post subject: Reply with quote

wojnar wrote:
Příklad: Mám doma aku šroubováček s LiIon baterii, nějak jsem na něj zapomněl a po cca půl roce bez toho abych ho nabíjel, prostě jak jsem ho našel tak ho začal používat, šrouboval jak kdyby ho právě vyndal z nabíječky.

Vážně nesplet, moje zkušenosti s baterkama do foťáků a blesků jsou v tomhle celkem jednoznačné. Blesk s Niklama vezmu po půl roce a dá mi místo 400-500 záblesků nějakých 350-450. Ztratí tedy asi desetinu náboje.
Foťák s Li-onem udělá totéž už po měsíci (resp. to po měsíci udělá druhá baterka, kterou mám v brašně).

Mimochodem, jak jsi poznal, že je to jako bys ho právě vyndal z nabíječky? wink On se při 4,1V točí skoro stejně jako při 3,8.

Nokia 5210>M75+SM(fw13+patche)=sqělej foun!!!

IrDA,BT,kabel,MSi FT-200,i-Tec BT GPS

------------

To nejlepší, co může člověk sám pro sebe udělat, je pomáhat ostatním.

-Já vím, že to zní divně. Ale zkuste si to!
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Kju
kolemjdoucí

1.00 SMM
PostPosted: Fri May 12, 2006 10:11 am    Post subject: Reply with quote

Na nabíjení a vybíjení baterek je dost rozporuplných názorů i na Internetu. Ale převažuje jeden, a to nabíjet baterku v podstatě kdykoliv, kdy je to možné. Zvlášť Lionkám prý dělá dobře, když se nabíjejí vícekrát krátkodobě na plnou kapacitu, než když se nabíjejí méněkrát ale dlouhodobě na plnou kapacitu. Tím krátkodobě myslím, že jsou třeba skoro plný a dlouhodobě, když nabíjíte skoro prázdnou baterku.
BooNeeS
kolemjdoucí

1.00 SMM
PostPosted: Fri May 12, 2006 9:56 pm    Post subject: Re: Výdrž baterie u ME75 Reply with quote

cirda wrote:
I když se telefon celý den nepoužije, musí se večer nebo druhý den znovu nabít. Síla signálu je asi 3/4, osvětlení na 20%, bez spořiče. Telefon jsem kupoval pro jeho "dlouhou výdrž" popisovanou v recenzích a teď tohle. Výměna baterie moc nepomohla. Při minimálním signálu se výdrž rapidně zkracuje, ale 4 nebo 5 "čárek" signálu ze 6-ti přece není zase tak málo. Mohlo by mít na výdrž vliv plné obsazení paměti? Starý C35 vydržel bez problémů 10 dní, nejradši bych se k němu vrátil. Napište svoji výdrž ME75, díky.

já ho mám taky a tohle mi to dělalo jenom ze začátku, než jsem baterku pořádně naformátoval... teď už mi vydrží klidně i 5 dnů s normálním provozem Laughing (hraní her-max hodinu denně, 20sms-den, 10min volání den) a úplně sem spokojený, protože předchozí M55 co sem měl vydržel tohle tempo jenom den-max dva...
Back to top
View user's profile Send private message
Reply to topic     Forum Index -> Řada x72, x75 All times are GMT + 1 Hour
Goto page Previous  1, 2
Page 2 of 2

Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You can attach files in this forum