clevis.czSiemensMania | WMmania | VySemNesmite | SiemensMania na Facebooku
EnglishČesky
SiemensMania has a brand new forum
  SiemensMania    Fórum

Off-line verze  TESTY  Náhradní díly  Podpořte SM  

ÚVOD FÓRUM CHAT
:: Zobrazit téma - Mrtvý S75

FAQFAQ   HledatHledat   Seznam uživatelůSeznam uživatelů   Skupiny uživatelůSkupiny uživatelů   NastaveníNastavení   ChatChat   Přihlásit, pro kontrolu soukromých zprávPřihlásit, pro kontrolu soukromých zpráv 
 BankaBanka   LoterieLoterie   Obchody uživatelůObchody uživatelů   Obchodní důmObchodní dům 

Mrtvý S75
Jdi na stránku 1, 2, 3  Další

Odpovědět na téma    Obsah fóra -> Řada x72, x75
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Habu
začátečník
začátečník

106.14 SMM
PříspěvekZaslal: pá prosinec 22, 2006 9:48 pm    Předmět: Mrtvý S75 Odpovědět s citátem

Ahoj.

Nespustí se mi S75ka. :-( Při stisku červeného tlačítka se ozve jen krátké píp a nic.

Vše to začalo tím, že jsem jsem spustil Siemens EEPROM tool, načetl jsem EEPROM z telefonu, chvilku na to koukal a potom to raději zavřel. Telefon udělal píp, vypnul se a od té doby s ním nehnu...

Help....

Ericsson GH688 -> Siemens C35i -> Siemens M50 -> Motorola V550 (DEAD micro) -> Siemens M75 (odlepená guma - reklamace) -> Siemens S75 (DEAD LED - reklamace) -> Siemens A57 -> Siemens S75 #2 (resurrected with TP from BCORE death)
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Habu
začátečník
začátečník

106.14 SMM
PříspěvekZaslal: pá prosinec 22, 2006 10:03 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ještě poznámka, když EEPROM Tool pustím znovu a kliknu na Init, tak se po stisku červenáho tlačítka neozve ani to pípnutí a dole na liště je "scaning..." ale nic se nenačte. :-(

Zkusil jsem i SWUP a světe div se, to naskočilo. Proběhla celá operace flashování, ale výsledek je pořád stejný. :-(

Když zkouším přes WinSWUP fullflash (stažený ze siemensmanie) tak mi to napíše "Device protected. Only secure update allowed"

Ericsson GH688 -> Siemens C35i -> Siemens M50 -> Motorola V550 (DEAD micro) -> Siemens M75 (odlepená guma - reklamace) -> Siemens S75 (DEAD LED - reklamace) -> Siemens A57 -> Siemens S75 #2 (resurrected with TP from BCORE death)
kb
badatel
badatel

261.00 SMM
PříspěvekZaslal: pá prosinec 22, 2006 10:12 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Tuším se to tu řešilo,telefon vyhazuje chybové hlášky a trvá to asi cca 40 minut než se FF načte - Je to tuším v sekci S75 koupeno,zkušenosti.
Habu
začátečník
začátečník

106.14 SMM
PříspěvekZaslal: pá prosinec 22, 2006 10:16 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Takže mam u toho EEPROM Tool zkrátka čekat? A co potom?

Mimochodem další poznatek:

V programu Papua se dokonce dostanu do servisního módu, ale pak nevím co dál... a hlavně jsem už natolik paranoidní, že mam strach cokoliv dělat, abych něco nezku*vil ještě víc! :-(

mart22
elfmaster
elfmaster

56669.28 SMM
PříspěvekZaslal: pá prosinec 22, 2006 10:17 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

v Options si zatrhni Force BSL. Extramenu ve winswupu spustíš přes program smelter:nástroje, extra menu v winswup
Habu
začátečník
začátečník

106.14 SMM
PříspěvekZaslal: pá prosinec 22, 2006 11:17 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Nepomohlo. Tedy pořád mi to píše "Device protected. Only secure update allowed"

Ještě sem pastnu text z okna Papua:

Zavedení "Servisního režimu"...
Stiskni tlačítko!
Autostart...
Pozor: Pro nové S75 je to zkušební režim "beta"!
Přenos boot...
Zavedení "Servisního režimu" Ok
Čekání na zapnutí telefonu...
Získání informace:
Model: SIEMENS S75 35 lg4
Telefon je v "Format FFS?"
IMEI: 000000000000000
SecurityStatus: CustomerMode
HWID: 400
Napětí akumulátoru: 3969 mV.

jirkab
čestný člen
čestný člen

4280.90 SMM
PříspěvekZaslal: so prosinec 23, 2006 11:04 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Podle mého jsi při prohlížení EEPROM pomocí EEPROMTool (zřejmě se jednalo o verzi 3.15, škoda, kdyby to byla verze 3.15+ nestalo by se to) dal v programu "Save All" (verze 3.15+ toto tlačítko vůbec nemá a tím pádem se vylučuje podobná chyba - jestli tě to utěší nejsi první, který toto udělal) a zapsal jsi do EEPROM telefonu i bloky, které jsou u nového telefonu skryté a jelikož jsi neměl v okně jejich obsah zapsal jsi je jako prázdné.

Tak no a teď jak z toho ven? Zřejmě nemáš z telefonu vyčtené kódy nutné pro výpočet a zavedení S-key do telefonu? Pokud by jsi kódy měl bylo by to jednoduché. V opačném případě a jelikož se jedná o S75 nevím osobně o jiné možnosti než řešit to pomocí testpointu (osobně nevím jestli vůbec na S75 je známý jeho postup) a následném vyčtení kódu z telefonu, zavedení S-key (jestli to půjde snad ano) a dále pokračovat standardně podle návodů uveřejněných na SM.

Několikrát se mi podařilo S75 umrtvit při různých pokusech totálně a přestože jsem měl svou vlastní zálohu FF nebýt x65 flasheru tak se na to ani PU ani V-klay nechytaly. (je pravda, že od té doby vyšlo několik nových verzí PU takže možná že s nimi by to i šlo).

Edit: Jo a prosím tě, pokud je můj předpoklad správný, můžeš se na pokusy s winswupem směle vykašlat v tomto případě ti nepomůže - fw se ti nahraje bez problémů, ale bohužel telefon zůstane zablokovaný: neshodují se údaje v EEPROM s údají v Bcore o HW.

Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovi WWW stránky
Habu
začátečník
začátečník

106.14 SMM
PříspěvekZaslal: so prosinec 23, 2006 11:37 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Dík za info!

Toho jsem se bál. Jo, je to 3.15. :-( Proč já mam takovou smůlu. A ne, kódy nemám. Crying or Very sad

Na netu jsem ohledně TP našel toto http://img98.imageshack.us/img98/7889/tps75kc0.jpg a když jsem včera brousil Siemensmanií, tak jsem narazil na jednoho člověka, jehož S75 to prý zkousla už 2x! ...snad to zase najdu.

jirkab
čestný člen
čestný člen

4280.90 SMM
PříspěvekZaslal: so prosinec 23, 2006 11:55 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Podle obrázku to nevypadá složitě. Nic již vcelku nemůžeš zkazit a pokud na to máš čas a chuť tak se dozvíš i spoustu nových věcí. Doporučuji projít na hlavní straně všechny články a diskuze k nim (to je také velice důležité) o tématice TP, odblokování, oživení, PU, x65flasheru a vcelku je jedno na jaký telefon z řady x65 až S75 to bylo. Jen je třeba se při studiu zaměřit na časovou posloupnost návodů a příspěvků. Některé starší jsou dnes již pasé.
Také neuškodí lehce si projít téma S75-koupeno, zkušenosti: je to sice na déle, ale....

Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovi WWW stránky
Habu
začátečník
začátečník

106.14 SMM
PříspěvekZaslal: so prosinec 23, 2006 12:10 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Takže odpoledne jdu nakupovat! Neutral ...šroubováky, drátky atd. (díky bohu, že dárky už nakoupený mam! Rolling Eyes )

Předpokládám, že mohu postupovat dle tohoto návodu, že? - http://www.siemensmania.cz/content.php?id=505

...uf uf, maj v obi něco jako diodu 1N4148? Shocked

A nestačily by toty dva body? - http://img204.imageshack.us/img204/9164/bodycx2.jpg - ty si o to vyloženě řikaj! Twisted Evil

jirkab
čestný člen
čestný člen

4280.90 SMM
PříspěvekZaslal: so prosinec 23, 2006 12:29 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

S tím OBI to vidím bledě. Obchod s elektronickými součástkami, ale ten otevřou tak po novém roce. Dioda může být jakákoliv - 1N4148 je usměrňovací univerzální. Takže není nutné dodržet přesný typ - lze použít jakákoliv dioda. Nejlépe se v takové chvíli "nakupuje" u souseda anebo známého.
Co se týká toho ostatního: nevím. Radím pouze to co mám prakticky vyzkoušeno a ověřeno. Tady by bylo dobré, kdyby se do debaty zapojil někdo kdo to již dělal.

SenorKohucik
rozumbrada
rozumbrada

3004.72 SMM
PříspěvekZaslal: so prosinec 23, 2006 12:32 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

skus ma kontaktovat cez icq
mart22
elfmaster
elfmaster

56669.28 SMM
PříspěvekZaslal: so prosinec 23, 2006 1:06 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Habu napsal:
Takže mam u toho EEPROM Tool zkrátka čekat? A co potom?

Mimochodem další poznatek:

V programu Papua se dokonce dostanu do servisního módu, ale pak nevím co dál... a hlavně jsem už natolik paranoidní, že mam strach cokoliv dělat, abych něco nezku*vil ještě víc! :-(

Nejde v servisním módu nahrát EEPROM(ale pomocí jakého programu?)?
Třeba nějaký x75 Formatting tools?
Třeba by bylo možné tam nahrát cizí kompletní EEPROM.Ale pak by se musel odblokovat

Habu
začátečník
začátečník

106.14 SMM
PříspěvekZaslal: so prosinec 23, 2006 2:35 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Další poznatky:

Díky SenorKohucikovi jsem sosnul EEPROM tool 3.15+

V PapuaUtils spustím servisní mód. Papuautils vypnu, abych uvolnil com port.

Spustím EEPROM tool 3.15+ a načtu telefon. Načtu vše z EEPROMu. Nahraji zálohu paměti, kterou jsem si stáhl ze Siemensmanie. (v papua utils jsem z ní ještě vytáhl pouze EEPROM, aby to EEPROM tool 3.15+ mohl bez problému načíst a uložil jako soubor xbi.)

Současný stav vypadá takto: http://img80.imageshack.us/img80/3765/eepromxc1.gif

Když se vrátím do Papua utils a dám načíst IMEI z telefonu, tak dostanu 000000000000000, což je prý dobře. Think A když kliknu na čtení OTP IMEI, tak mi to ve vedlejším okně vyhodí hlášku Tovární (OTP) IMEI: 356702002025923 - nesouhlasí s hodnotami fullflash!

Pro úplnost jen doplním stav, který mi naběhne, když v Papua utils spustím servisní mód.

Zavedení "Servisního režimu"...
Stiskni tlačítko!
Autostart...
Pozor: Pro nové S75 je to zkušební režim "beta"!
Přenos boot...
Zavedení "Servisního režimu" Ok
Čekání na zapnutí telefonu...
Získání informace:
Model: SIEMENS S75 40 lg4
Telefon je v "Format FFS?"
IMEI: 000000000000000
SecurityStatus: CustomerMode
HWID: 400
Napětí akumulátoru: 3816 mV.

Opravdu bych se toho TP chtěl vyhnout! Embarassed Ne proto, že bych měl strach, ale protože se do toho nemůžu hned pustit. Pozítří jedu pryč a možnost pokračovat budu mít až po Novém roce. Navíc nemám žádné prostředky na rozebrání a realizaci TP. ...ale tuším, že mi stejně nic jiného nezbyde. Crying or Very sad

SenorKohucik
rozumbrada
rozumbrada

3004.72 SMM
PříspěvekZaslal: so prosinec 23, 2006 4:47 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

to dobre som mislel tak ze tam je chyba a musis dat v papue freez imei co ti pise pod baterkou ale to ti bez tp nepojde a potom este daj aj vymenu blokou
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Odpovědět na téma    Obsah fóra -> Řada x72, x75 Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku 1, 2, 3  Další
Strana 1 z 3

Přejdi na: