clevis.czSiemensMania | WMmania | VySemNesmite | SiemensMania na Facebooku
EnglishČesky
SiemensMania has a brand new forum
  SiemensMania    Fórum

Off-line verze  TESTY  Náhradní díly  Podpořte SM  

ÚVOD FÓRUM CHAT
:: View topic - Zase pocet souboru na pam.karte...

FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   Skupiny uživatelůSkupiny uživatelů   ProfileProfile   ChatChat   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages 
 BankBank   LotteryLottery   User ShopsUser Shops   ShopsShops 

Zase pocet souboru na pam.karte...
Goto page Previous  1, 2, 3  Next

Reply to topic     Forum Index -> BREW -> Siemens SXG75
View previous topic :: View next topic  
Author Message
whito
všeználek
všeználek

4279.78 SMM
PostPosted: Tue Dec 26, 2006 2:03 pm    Post subject: Reply with quote

ak sa nemilim, tak mobil pracuje po UNICODE, skus zmenit kodovanie

Motorola Rokr E1
SE P1i
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
BEZY
čestný člen
čestný člen

81.16 SMM
PostPosted: Tue Dec 26, 2006 4:42 pm    Post subject: Reply with quote

já bych to tipoval na omezení velikosti databázovýho souboru, kde sou uloženy názvy a cesty všech na kartě i v mobilu dostupnejch souborů

http://www.bezysoftware.net

Brew Mobile Commander 2.0
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
Honza Bouma
táta fóra
táta fóra

7912.98 SMM
PostPosted: Tue Dec 26, 2006 6:07 pm    Post subject: Reply with quote

To BEZY: to neni spatna myslenka...mohl by ses na to prosiiiim zkusit podivat?nebo i nekdo jiny?ja v tom nejsem moc zbehly

Zadáno 12.5.2012-Nabízím k prodeji autorádio: http://aukro.cz/show_item.php?item=2342361883
Back to top
jirkab
čestný člen
čestný člen

4280.90 SMM
PostPosted: Tue Dec 26, 2006 7:50 pm    Post subject: Reply with quote

BEZY wrote:
já bych to tipoval na omezení velikosti databázovýho souboru, kde sou uloženy názvy a cesty všech na kartě i v mobilu dostupnejch souborů
Neboj se toho a napiš to natvrdo (vždyť mýlit se může každý): Je to přesně tak. Je to závislé na velikosti toho datábázového souboru!

No a teď z jiné, ale vlastně podobné strany. Vzal jsem fw z EF81/48 vyextrahoval jsem z něho .mify a .bary. Vzal jsem pouze od kažého jeden z mplayeru. Celou mplayer.bar složku nahradil tou z EF81 a mplayer.mif nakopíroval do adresáře mif. Udělal jsem restart a začal zkoušet - žádná změna kromě toho, že některé hlášky v mplayeru byly v angličtině (to je jasné, protože cs hlášky tím pádem byly pryč). Až na jednu věc: po restartu mplayer.mif ze složky mif zmizel (to není až tak překvapující to se mi při experimentech s brew aplikacemi děje normálně Rolling Eyes ), ale zmizela mi z modu i složka mplayer Shocked Think , přesto mplayer fungoval normálně (no co je normálně?: prostě jako dřív), ale je to divné, protože to vypadá, že u některých souborů si to hlídá velikost, ale u některých celých adresářů pouze "hrubý obsah". Tzn., že pokud tam nějaký soubor přidám - což byl případ mplayer.mod - přibyly tam soubory *_ext.bar, které jsou u EF81 zodpovědné za externí display, tak při restartu telefon složku mplayer z brew\mod prostě smázne, protože zřejmě jeho obsah tam nemá podle fw co dělat ( tak jako při nahrání nekompatabilní javy, témat apod.), velikost si to určitě nehlídá, protože tu normálně při změně hlášek a obrázků měníme a vše funguje jak má (doufám, že to tak je, protože jsem do složky mplayer nahrál i soubory *_ntr.bar, které v sobě většinou nesou směrování funkcí).

Udělal jsem si z toho jeden závěr možná mimo, ale...: Celé základní prostředí telefonu je uložené ve fw a dokáže fungovat i bez složky mod (zatím je to pouze doměnka neměl jsem to "srdce" a odvahu tu složku celou smazat - možná tu odvahu a čas nikdy ani nenajdu Hand ono přece jenom ta customizace potom chvilku trvá a u mě asi tak trojnásob, protože si ten telefon bez "light" složky brew ani nedokážu představit, no a co kdyby náhodou doměnka byla špatná , ale asi ne, zkoušel jsem to například na smazání komplet složky addressbook a nic, funguje bez problémů Whistle ). A právě proto je ten rozšiřující obsah ve složce mod (potažmo v celé složce brew) vlastně tak nazván: Customizace Idea. Proto tedy, když i některé věci nejsou v mod (brew) obsaženy a přesto v telefonu jsou, zřejmě to neznaméná, že nejsou vidět, ale to, že stačí, že jsou ve fw a pokud mají být a nejsou v brew\mod tak si to prostě telefon bere z fw. Původně jsem si myslel, že to není vidět, ale zřejmě to bude tak jak píši teď a jenom pouze u některých souborů (případ zvuků kamery, názvů jazyků apod.) fw akceptuje (zřejmě u jiných souborů to nefunguje buď z důvodu, že neznáme jejich přesné názvy anebo umístění anebo to nemá fw v sobě napsané) jejich doplnění do mod, kde zřejmě (na 100%) telefon "hrabe" jako první.
Firmwarem nazývám ten zbytek nad 72MB do 120MB co není přístupný Brick wall přes prohlížeče. Crying or Very sad.
Sorry za tak trochu delší "mimo téma" .

Honza Bouma
táta fóra
táta fóra

7912.98 SMM
PostPosted: Tue Dec 26, 2006 8:01 pm    Post subject: Reply with quote

rozhodne bych to nepokaldal za az tak "mimo"..jen jedna otazka: Kdyz fungoval jako driv,tzn. ze ani video (320x240) nejelo ve FS,ze?

Zadáno 12.5.2012-Nabízím k prodeji autorádio: http://aukro.cz/show_item.php?item=2342361883
Back to top
RDT
táta fóra
táta fóra

6964.82 SMM
PostPosted: Wed Dec 27, 2006 10:10 pm    Post subject: Reply with quote

Tak jsem se snažil něco udělat s tím souborem sysfile. Ať je na kartě cokoliv, má přesně 256 bytů. Když ho smažu, při načítání se znovu vytvoří. To všichni víme. Snažil jsem se ho editovat v hexa editoru, ale nic moc Rolling Eyes . Když ho změním a změním i jeho velikost (třeba na 240 bytů) a nakopíruju ho na kartu, tak se při načítání nepřepíše a na kartě se načte 0 souborů.
Zvláštní d'oh! . Nejspíš mi není úplně jasné, co v tom souboru sysfile vlastně je. Chtělo by to přesně zjistit. S načítáním souborů to ale určitě souvisí.

!> Windows Mobile Downloads <!
Back to top
Honza Bouma
táta fóra
táta fóra

7912.98 SMM
PostPosted: Wed Dec 27, 2006 10:38 pm    Post subject: Reply with quote

kdyby mi nekdo rekl,co a jak zkouset,tak se taky budu snazit

Back to top
GgDag
siemensmaniak
siemensmaniak

10072.34 SMM
PostPosted: Wed Dec 27, 2006 10:40 pm    Post subject: Reply with quote

Honza Bouma wrote:
kdyby mi nekdo rekl,co a jak zkouset,tak se taky budu snazit
Kebyze niekto aspon trosku vie ako to spravit tak to skusa sam. Nemyslis ?
Honza Bouma
táta fóra
táta fóra

7912.98 SMM
PostPosted: Wed Dec 27, 2006 11:03 pm    Post subject: Reply with quote

to je samozrejme pravda,ale ja mam takovej blbej pocit,ze si vymyslim problemi a resi je za me jini...Tak bych chtel pomoct no..

Back to top
RDT
táta fóra
táta fóra

6964.82 SMM
PostPosted: Thu Dec 28, 2006 1:50 pm    Post subject: Reply with quote

No já bych neřekl, že si ty vymýšlíš problémy. Řekl bych, že je tohle problém všech uživatelů SXG wink.
Abych se přiznal, tak jsem ještě nedávno ani nevěděl, že je maximální počet souborů na kartě 400 Embarassed . Alespoň, že teď už vím, čím to nenačítání souborů je...

!> Windows Mobile Downloads <!
Back to top
GgDag
siemensmaniak
siemensmaniak

10072.34 SMM
PostPosted: Thu Dec 28, 2006 1:54 pm    Post subject: Reply with quote

No ja som prisiel teraz na to ze mi je 1GB karta mala Sad a to tam mam len 70suborov Sad
jirkab
čestný člen
čestný člen

4280.90 SMM
PostPosted: Thu Dec 28, 2006 2:34 pm    Post subject: Reply with quote

Honza Bouma wrote:
rozhodne bych to nepokaldal za az tak "mimo"..jen jedna otazka: Kdyz fungoval jako driv,tzn. ze ani video (320x240) nejelo ve FS,ze?
Standardně bez FS tak jak je u fw 26 zvykem. Tato věc se dá ovlivnit pouze ve fw, s customizací (Brew, Brew/mod) to nemá s největší pravděpodobností nic společného. Takže rozkódovat fw a pak...
Šance tu je, sice malá, ale přece: EF81 v Rusku!

Honza Bouma
táta fóra
táta fóra

7912.98 SMM
PostPosted: Thu Dec 28, 2006 4:46 pm    Post subject: Reply with quote

a nezkousel jsi,prosim,treba nekomu do ruska napsat?ja to zkousel do toho topicu o FW58 EF81-prosba jestli by nemohli ten FW zkusit predelat na SXG a oni to smazali Crying or Very sad

Back to top
jirkab
čestný člen
čestný člen

4280.90 SMM
PostPosted: Thu Dec 28, 2006 5:59 pm    Post subject: Reply with quote

Ne. Vcelku by to bylo i zbytečné. Necháme je ať rozlousknou fw pro EF81 a možnost jeho patchování. Pak se svezeme s SXG75.
Jak psal adfree fw je šifrován a v tom je problém.
Ale přes QXDM memory viewer je možnost prohlížení dat (bohužel bez možnosti změny a zápisu do paměti telefonu). Ale proč?? Brick wall
Můj tajný favorit na šifrovací slovo pro SXG75 je: "O´zapft is!000" (ale asi je to pouze zbožné přání - i když vzhledem k tomu, že to celý dělali Poláci bych se tomu ani nedivil )
A jak se hlásí v QXDM EF81?

BEZY
čestný člen
čestný člen

81.16 SMM
PostPosted: Thu Dec 28, 2006 6:35 pm    Post subject: Reply with quote

jirkab wrote:
Ale přes QXDM memory viewer je možnost prohlížení dat

Otázka je, co je to za data? V operační paměti nebo FW na disku?
Ten MV je taky dost na nic, že se nedá zobrazit víc jak 16 řádků. Že bych si zkusil napsat něco vlastního?

http://www.bezysoftware.net

Brew Mobile Commander 2.0

Last edited by BEZY on Thu Dec 28, 2006 6:36 pm; edited 1 time in total
Back to top
Reply to topic     Forum Index -> BREW -> Siemens SXG75 All times are GMT + 1 Hour
Goto page Previous  1, 2, 3  Next
Page 2 of 3

Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum