clevis.czSiemensMania | WMmania | VySemNesmite | SiemensMania na Facebooku
EnglishČesky
SiemensMania has a brand new forum
  SiemensMania    Fórum

Off-line verze  TESTY  Náhradní díly  Podpořte SM  

ÚVOD FÓRUM CHAT
:: View topic - EF81 Firmware 58 z ruska

FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   Skupiny uživatelůSkupiny uživatelů   ProfileProfile   ChatChat   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages 
 BankBank   LotteryLottery   User ShopsUser Shops   ShopsShops 

EF81 Firmware 58 z ruska
Goto page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Next

Reply to topic     Forum Index -> Telefony na platformě BREW
View previous topic :: View next topic  
Author Message
eso.rimmer
badatel
badatel

338.94 SMM
PostPosted: Tue Jan 09, 2007 10:38 pm    Post subject: Reply with quote

jirkab wrote:
Jo a když tak vyzkoušej nahrát pojmenování jazyků a vyměň češtinu se slovenštinou a měl by ti souhlasit i výběr jazyka v menu. Uprav soubor http://www.jirkab.webzdarma.cz/cstxt/common_language_names_ntr.bar a nakopíruj ho do: CoreDaemonApp\common_res\common. Třeba to pojede Think .

A je adresář CoreDaemonApp\common_res\common opravdu pro změnu výběru jazyka v menu? Slovenštinu jsem přepisoval na češtinu, ale v nabídce je pořád slovenština. Neutral

PS: zkoušel jsem to 3x i s vypnutím mobilu

BenQ-Siemens EF81/fw 58 CZ + MicroSD 1GB Transcend (BQS Crying or Very sad -> ?)
---------------
Nokia - Genetic People
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
Zemi
kolemjdoucí

1.00 SMM
PostPosted: Wed Jan 10, 2007 5:26 am    Post subject: Reply with quote

eso.rimmer wrote:
A nelze tam ta čeština dohrát nějak jinak než jen přepsat soubory jiného jazyka? Třeba nějakým programem či jak. Teď spíš zápasím s T9 a java aplikacemi a hrama, aby se daly spustit v češtině, když jí podporují Confused

Jak jsi dopadl s tou T9? Ja at to prejmenuju na cokoliv a hodim do telefonu tak proste ne... A ja se bez T9 nehnu... Crying or Very sad

Mimochodem takovej malej problem: Kdyz si navolim tapety tak pri vypnuti/zapnuti se to vrati na standard ze schematu (ac v nastaveni je zvolen dany obrazek)... Divny...

eso.rimmer
badatel
badatel

338.94 SMM
PostPosted: Wed Jan 10, 2007 4:43 pm    Post subject: Reply with quote

S tou T9 se taky nemuzu hnout, krom toho by to chtelo jeste nastavit cestinu jako hlavní jazyk, tzn. aby se mi v cestine spustily java aplikace nebo hry, kdyz tam je, a ne v jazyce, misto kteryho jsem tam nahral cestinu.
S tim nastavenim tapety mi to nedela, porad tam mam tu, co sem si tam nastavil.

BenQ-Siemens EF81/fw 58 CZ + MicroSD 1GB Transcend (BQS Crying or Very sad -> ?)
---------------
Nokia - Genetic People
Back to top
Zemi
kolemjdoucí

1.00 SMM
PostPosted: Wed Jan 10, 2007 4:48 pm    Post subject: Reply with quote

Hmmm co na to jirkab? Slovencina mi tak nejak nevadi, ale to ze musim porad doplnovat zasobu slovicek v T9 mi primo depta...
jirkab
čestný člen
čestný člen

4280.90 SMM
PostPosted: Wed Jan 10, 2007 6:01 pm    Post subject: Reply with quote

No nemám vyzkoušeno, ale postupoval bych na zkoušku takto: vzít T9cs z fw48 přejmenovat ten soubor na T9sk a přepsat s ním původní T9sk ve fw58. T9 se nacházejí v brew/shared/ldb/. Jejich názvy jsou nějak jako: 722_CSIsUN.ldb (tak je to alespoň u fw 22 SXG75).
Ať si pak telefon hrabe po souboru s názvem slovenské T9, podstatné je když jeho náplň bude česká. No ale nejpodstatnější je, aby to telefon "vzal" .

S těmi názvy jazyků v menu: ještě vydrž stáhnu si fw 58 pro EF81 a kouknu do něho.

A pokud se jedná o jazyk v javě tak to bude asi problém...

View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
eso.rimmer
badatel
badatel

338.94 SMM
PostPosted: Wed Jan 10, 2007 7:25 pm    Post subject: Reply with quote

Zkus to, krom toho tam uvidíš spoustu adresářů a souborů typu FM radia, GPS atd..., což celkem potvrzuje že s SXG 75-kou má asi celkem dost společnýho Smile
---------------
Nokia - Genetic People
Back to top
jirkab
čestný člen
čestný člen

4280.90 SMM
PostPosted: Wed Jan 10, 2007 10:05 pm    Post subject: Reply with quote

To jsem nepochopil, ale nevadí.
Upravil jsem ten soubor jazyků a vyzkoušel v SXG75. Funguje to (je však nutné tam nechat tu předložku takže string pak vypadá takhle: "sk |Čeština" ).

Doufám jen, že i EF81 si pro něho do EFS sáhne. Zkus ho tam (máš ho v e-mailu), ty tam budeš mít to pořadí jazyků jiné, ale slovenčina by měla být nahrazena češtinou. Ten soubor se skutečně musí nakopírovat do umístění: \brew\mod\CoreDaemonApp\common_res\common, přestože tam původně nebyl. (po rozbalení fw58/EF81 tam však je a je naprosto stejný jako u fw22/SXG75).
Zkoušel jsem i tu T9. U SXG75 to funguje přesně jak jsem psal. Přejmenovat českou T9 z fw 48 na stejný název jako má slovenská T9 z fw 58. A tu nakopírovat do telefonu. Pozor při každé změně je třeba telefon vyrestartovat a znovu zaktivovat přes menu jazyk T9.
Zkoušel jsem to tak, že jsem českou T9 přepsal německou se stejným názvem a rázem to po aktivaci "české T9" umělo pouze německá slova wink .

Další věc co mě napadla použít podobný systém 3GSWUP update jako jsme dělali na SXG75 s fw26. Customizace zůstala z fw22 (protože také není k dispozici česká verze). Ale tady bych to nezkoušel, protože jak jsme zjistili tak tady jsou velké rozdíly v EFS.

eso.rimmer
badatel
badatel

338.94 SMM
PostPosted: Wed Jan 10, 2007 11:06 pm    Post subject: Reply with quote

Tak ta slovenština se opravdu nahradila češtinou (když jsem se do toho díval jak si to udělal, tak jsem si asi uvědomil že jsem sk/ slovenština přepsal celý na cs/ čeština, což z logických důvodů samozřejmě nemohlo jít ) S tou T9 je to složitější, když ji přejmenuji a nahraju do mobilu, dám reset a znovu nastavím jazyk a T9 na česky, tak jazyk zůstane, ale T9 tam skočí anglická (dával jsem i automaticky), zkoušel jsem to několkrát. Mrknu se na to znovu zítra.
Taky by to mohl zkusit Zemi, jestli mu to půjde, nebo jestli já zas dělám něco špatně Sad , každopádně dík za tu češtinu v jazycích.

---------------
Nokia - Genetic People
Back to top
jirkab
čestný člen
čestný člen

4280.90 SMM
PostPosted: Thu Jan 11, 2007 1:40 pm    Post subject: Reply with quote

Applause Takže vnucená customizovaná změna popisků jazyků funguje i na EF81! Jak jsem psal: tento soubor je zatím pro všechny fw a telefony co jsem viděl stejný.
Pošli mi prosím až budeš mít čas ty soubory s T9 na mail. Mrknu na to. (fw48: CS, SK, EN a fw58: SK, EN)

jirkab
čestný člen
čestný člen

4280.90 SMM
PostPosted: Sun Jan 14, 2007 9:14 am    Post subject: Reply with quote

Takže všechno špatně - zase jinak!
V telefonu v umístění brew/cfg/settings jsou soubory, které jsou zodpovědné za to, který jazyk bude v menu telefonu na výběr. Jsou to soubory display_languages a input_languages . Tyto soubory stačí oba editovat ve winhexu a doplnit do obou cs i s příslušným mezerami a tečkami, aby nebyla narušena struktura souboru (velice lehce vysledovatelné). Soubor musí zůstat stejně velký jako ten původní!
Takže pokud si vymažu (což je můj případ) všechny ostatní jazyky menu a T9 tak je možné si soubor upravit tak, aby přes menu byl vidět a na výběr pouze a jenom jeden jazyk takže nehrozí problém s volbou vymazaného jazyka.
Samozřejmě pokud doplňuji neexistující jazyk do menu - což je případ EF81/58 tak musím ve všech podmenu vytvořit složky cs a do těch nakopírovat všechny soubory s hláškami. Přes SGC je to otázka chvilky wink . No a právě pokud doplním menu jazyka takhle již není problém i správná aktivace T9 (ona totiž v sobě asi nese i informace o jazyku, který obsahuje - bohužel na editaci T9 souborů jsou zatím všicni krátcí).
Upravené soubory:

S půvoními soubory:

eso.rimmer
badatel
badatel

338.94 SMM
PostPosted: Sun Jan 14, 2007 11:19 am    Post subject: Reply with quote

Takže pokud to teda chápu dobře, tak stačí oba změněné soubory nahrát do mobilu, v brew/mod/.../res smazat všechny nečeské adresáře a v mén případě složku "sk" přejmenovat na cz? A jak s tou T9, stačí je tada všechny smazat a z fw 48 tam přehrát pouze českou?
---------------
Nokia - Genetic People
Back to top
eso.rimmer
badatel
badatel

338.94 SMM
PostPosted: Sun Jan 14, 2007 11:30 am    Post subject: Reply with quote

A jak s tím common_language_names_ntr.bar v \brew\mod\CoreDaemonApp\common_res\common, co jsem měnil dříve, to mám nechat nebo taky nějak ještě změnit.
---------------
Nokia - Genetic People
Back to top
jirkab
čestný člen
čestný člen

4280.90 SMM
PostPosted: Sun Jan 14, 2007 4:35 pm    Post subject: Reply with quote

Pochopil jsi to přesně a správně. Ten soubor .bar se seznamem jazyků tam samozřejmě musíš dát ten původní neupravený.
eso.rimmer
badatel
badatel

338.94 SMM
PostPosted: Tue Jan 16, 2007 7:20 pm    Post subject: Reply with quote

Tak jo, musím říct, že to funguje . Udělal jsem to přesně jak si psal, ale s tím, že jsem nesmazal všechny jazyky a pouze doplnil do display_languages a input_languages "cs", T9cs a do brew/mod/.../res dohrál cs soubory. Výsledek je ten, že v menu je na výběr čečtina, mobil je komplet v češtině, ale ta T9 a jazyk v javě (hry, aplikace) je anglicky. Jediným možným řešením je ještě možnost v display_languages a input_languages ponechat pouze "cs", čímž by jak říkaš měl telefon na výběr pouze jeden jazyk a s tou T9 a javou by to mohlo fungovat. Spíš si ale myslím, že pes bude zakopanej ještě někde jinde.
Ohledně té T9 mě jěště teď napadá to přejmenování, co si tu navrhoval dříve, což by mohlo fungovat, když lze nastavit somostatně jazyk T9-ky.

---------------
Nokia - Genetic People
Back to top
eso.rimmer
badatel
badatel

338.94 SMM
PostPosted: Tue Jan 16, 2007 7:38 pm    Post subject: Reply with quote

Tak přejmenování nefunguje, problém bude ještě někde jinde. Ten soubor T9-ky lze otevřít ve WinHexu, nicméně ale asi pochybuju, že by to tam šlo nějak nastavit. Sad
---------------
Nokia - Genetic People
Back to top
Reply to topic     Forum Index -> Telefony na platformě BREW All times are GMT + 1 Hour
Goto page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Next
Page 5 of 10

Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum