clevis.czSiemensMania | WMmania | VySemNesmite | SiemensMania na Facebooku
EnglishČesky
SiemensMania has a brand new forum
  SiemensMania    Fórum

Off-line verze  TESTY  Náhradní díly  Podpořte SM  

ÚVOD FÓRUM CHAT
:: View topic - Výměna krytu ME75 za C75

FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   Skupiny uživatelůSkupiny uživatelů   ProfileProfile   ChatChat   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages 
 BankBank   LotteryLottery   User ShopsUser Shops   ShopsShops 

Výměna krytu ME75 za C75

Reply to topic     Forum Index -> Řada x72, x75
View previous topic :: View next topic  
Author Message
pkadecka
kolemjdoucí

1.00 SMM
PostPosted: Mon Oct 08, 2007 12:11 pm    Post subject: Výměna krytu ME75 za C75 Reply with quote

Nemáte někdo vyzkoušeno, jestli jde vyměnit kryt na Siemensu ME75 za C75?

Problém ME75 je v tom, že se z něj úplně nechutně loupe guma, takže vypadá jako když má lepru. Tak mě napadlo vyměnit kryt, ale nevim, jestli tam neni nějakej zádrhel. Někde jsem se dočet, že ME75 má tlustší baterii.
Back to top
View user's profile Send private message
drp
ostřílený diskusník
ostřílený diskusník

Phone: m65,se w610
31463.96 SMM
PostPosted: Mon Oct 08, 2007 12:42 pm    Post subject: Reply with quote

Ne toby neslo.
kolemjdoucí

1.00 SMM
PostPosted: Mon Oct 08, 2007 12:49 pm    Post subject: Reply with quote

drp wrote:
Ne toby neslo.

Protože... ?
Back to top
mario_liptov
administrátor
administrátor

265151.79 SMM
PostPosted: Mon Oct 08, 2007 1:29 pm    Post subject: Reply with quote

Ano ide to bez problemov ak mas komplet kryt aj vrch aj spodok. Dosky su totozne. Ja som menil ale C75 na ME75...
A baterka je tam hrubsia lebo je 1000mAh a v C75 je len 750mAh. Ale ak vymenis aj baterku tak neni problem.

Tak tam sem taky (Ne)byl...
Keď môžem, pomôžem.
Zeptejte se mne na co chcete, ja Vam na co chci odpovim. Donutil
SMwmmania.cz
Podpořte SiemensManii | Trička SiemensManie
Back to top
pkadecka
kolemjdoucí

1.00 SMM
PostPosted: Mon Oct 08, 2007 1:51 pm    Post subject: Reply with quote

mario_liptov wrote:
Ano ide to bez problemov ak mas komplet kryt aj vrch aj spodok. Dosky su totozne. Ja som menil ale C75 na ME75...
A baterka je tam hrubsia lebo je 1000mAh a v C75 je len 750mAh. Ale ak vymenis aj baterku tak neni problem.

Co jsem tak koukal na různý eshopy, tak budu potřebovat celkem 4 díly, tj. přední, zadní (=kryt baterie), středovej a klávesnici.

S tou baterkou je to blbý.

Eště jsem koukal, že se dá sehnat neoriginál kryt přímo na ME75:

http://mobilshop.kvalitne.cz/?p=productsMore&iProduct=120
Back to top
pkadecka
kolemjdoucí

1.00 SMM
PostPosted: Thu Oct 18, 2007 8:40 am    Post subject: Reply with quote

pkadecka wrote:

Eště jsem koukal, že se dá sehnat neoriginál kryt přímo na ME75:

http://mobilshop.kvalitne.cz/?p=productsMore&iProduct=120

Takže jak jsem dopad - ten kryt jsem koupil, vyšel i s dobírkou na 330Kč, na telefon pasuje dobře. Původní kryt držej 4 torx šroubky (hvězdičky) a docela malý, takže je na to potřeba buď malej plochej, nebo přímo ten torx (my jsme ho měli, takže no problem).

Z původního krytu se musej sundat všechny věci, co dou, tj. krytka IR, mikrofon, vibrační motorek a plast u sluchátka - ten tvoří něco jako ozvučnici, takže když jsme ho tam nedali, zvučel telefon o něco potišejc. Je potřeba dát si bacha na ten mikrofon, abyste ho tam dali správně, ale měl by zapadnout do takovejch třech výstupků v krytu. Pak samozřejmě anténa - tu tvoří slabej plech, jsou v něm dírky a skrz ně je protavenej plast, tak ty čudlíky se musej uříznout nebo udloubat Wink Taky je dobrý dát okolo displeje molitan, dá se použít i ten původní, akoráže původně byl samolepící a ta vrstva lepidla zůstane na starým krytu.

Závity v novým krytu asi nejsou, takže se tam vyříznou až přímo šroubkama. Anténu jsem tam přidělal zas na ty čudlíky, který jsem roztavil páječkou přes plochej šroubovák. Ani jsem netavil všechny, ale jen asi 5 čudlíků.

Telefon v novym kabátě vypadá dobře, je na něm nápis Simens a ME75, barva tmavě fialová, časem se asi na pár místech ošoupe, ale furt lepší než ta lopající se guma na originálu.

Kryt padnul jako ulitej. No on to vlastně fakt je plastovej odlitek Wink

Jo a klávesnice se použije původní, baterka taky. Měnil jsem vlastně tři díly - přední, střední a zadní (= kryt baterie). Přední a střední drží pohromadě právě těma šroubkama.
Back to top
bobo9999
kolemjdoucí

1.00 SMM
PostPosted: Thu Oct 25, 2007 12:17 pm    Post subject: Reply with quote

ahoj-mám taky doma c75-ale jak píšeš že jsi použil klávesnici do new krytu me75-mě to nejde-navíc ten joy je hranatej-a blbě se ovládá pak menu protože klávesnice u me75 je jiná než u céčka-navíc nesedí přesně deska klávesnice-toto jsi vyřešil jak?díky za rady
Back to top
pkadecka
kolemjdoucí

1.00 SMM
PostPosted: Thu Oct 25, 2007 12:26 pm    Post subject: Reply with quote

bobo9999 wrote:
ahoj-mám taky doma c75-ale jak píšeš že jsi použil klávesnici do new krytu me75-mě to nejde-navíc ten joy je hranatej-a blbě se ovládá pak menu protože klávesnice u me75 je jiná než u céčka-navíc nesedí přesně deska klávesnice-toto jsi vyřešil jak?díky za rady

Nevim jesi je to na mě, páč já jsem na ME75 dával novej kryt, neoriginální, ale určenej pro ME75. Takže klávesnici jsem použil původní.
Back to top
bobo9999
kolemjdoucí

1.00 SMM
PostPosted: Mon Oct 29, 2007 3:07 pm    Post subject: Reply with quote

aha-sory-myslel jsem že jsi to dával na c 75
Back to top
wojnar
(člen klubu SM)
badatel
(člen klubu SM)<br>badatel

0.24 SMM
PostPosted: Tue Oct 30, 2007 8:50 am    Post subject: Reply with quote

pkadecka wrote:
Telefon v novym kabátě vypadá dobře, je na něm nápis Simens a ME75, barva tmavě fialová, časem se asi na pár místech ošoupe, ale furt lepší než ta lopající se guma na originálu.

Tak jsem si kryt taky objednal. Vypadá zatím dobře, uvidím až ho budu montovat. Barva, jak se tomu dívám, se asi fakt brzo oloupe.
V mém případě to asi moc vadit nebude, můj je totiž stříbrný, aniž bych měl možnost si barvu vybrat Applause

Reply to topic     Forum Index -> Řada x72, x75 All times are GMT + 1 Hour
Page 1 of 1

Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum