clevis.czSiemensMania | WMmania | VySemNesmite | SiemensMania na Facebooku
EnglishČesky
SiemensMania has a brand new forum
  SiemensMania    Fórum

   Off-line verze  TESTY  Náhradní díly  Podpořte SM  

ÚVOD FÓRUM CHAT
:: Zobrazit téma - Odblokování x65 s patchovaným bootcore
 
 FAQFAQ   HledatHledat   Seznam uživatelůSeznam uživatelů   Skupiny uživatelůSkupiny uživatelů   NastaveníNastavení   ChatChat   Přihlásit, pro kontrolu soukromých zprávPřihlásit, pro kontrolu soukromých zpráv 
 BankaBanka   LoterieLoterie   Obchody uživatelůObchody uživatelů   Obchodní důmObchodní dům 

Odblokování x65 s patchovaným bootcore
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další
 
Toto téma je zamknuto bez možnosti úpravy příspěvků a psaní odpovědí    Obsah fóra -> Diskuse k článkům
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
chilly
kolemjdoucí

Založen: 03. 12. 2004
Příspěvky: 3

1.00 SMM
PříspěvekZaslal: po prosinec 20, 2004 4:12 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Jsem spokojeny uzivatel S65, ktery si prave odblokoval telefon. DIKY! :-)
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
skicko
kolemjdoucí

Založen: 09. 12. 2004
Příspěvky: 11

1.00 SMM
PříspěvekZaslal: po prosinec 20, 2004 9:28 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Chcem odblokovať C60tku, pôjde to podľa tohto návodu ??? Vďaka za odpoveď...
skic@orangemail.sk
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
hanni
řád zlatého admina
řád zlatého admina

Založen: 26. 01. 2004
Příspěvky: 13194
Bydliště: Trenčín

15369.70 SMM
PříspěvekZaslal: út prosinec 21, 2004 7:26 am    Předmět: Odpovědět s citátem

skicko napsal:
Chcem odblokovať C60tku, pôjde to podľa tohto návodu ??? Vďaka za odpoveď...
skic@orangemail.sk


Nie,C60 sa odblokovava klasicky cez Freiu15,nie takto komplikovane.

_________________
Kdo umí, ten umí. Kdo neumí, ten čumí.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
efo
kolemjdoucí

Založen: 27. 12. 2004
Příspěvky: 14

1.00 SMM
PříspěvekZaslal: st prosinec 29, 2004 4:06 pm    Předmět: GetCode a CX65 Odpovědět s citátem

Zdravim skusal som odblokovať CX65 podla tohto navodu ale GetCode sa mi nechce spojiť s fonom, je pripojený na COM3, ine softy ho najdu ale GetCode nie. Existuje iný soft alebo sposob ako zistit PHONE ID???
Vdaka

_________________
efo
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Krokodýl
čestný člen
čestný člen

Založen: 26. 01. 2004
Příspěvky: 4749
Bydliště: Velké Žernoseky

14921.78 SMM
PříspěvekZaslal: čt prosinec 30, 2004 8:44 am    Předmět: Re: GetCode a CX65 Odpovědět s citátem

efo napsal:
Zdravim skusal som odblokovať CX65 podla tohto navodu ale GetCode sa mi nechce spojiť s fonom, je pripojený na COM3, ine softy ho najdu ale GetCode nie. Existuje iný soft alebo sposob ako zistit PHONE ID???
Vdaka


Bohužel ne, umí ho teda generovat i Smelter z fullflah, ale to je na několik hodin.
Divné že ti to nejde, je to prográmek který je naprosto spolehlivý.

_________________
Zálohovat, zálohovat, zálohovat!!!
Siemense / historie
M35i > ME45i > M55 > M65 + SX1 /už ne :-(/ > M55 > CX70 + S65repase> S75

WinMobile
"`XDA` Orbit2" --> HTC Touch Cruise ---> HTC Diamond 2, WM6.1, SDHC 8GB ....
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
maskot
pisatel
pisatel

Založen: 04. 09. 2004
Příspěvky: 277
Bydliště: SR

661.00 SMM
PříspěvekZaslal: čt prosinec 30, 2004 10:40 am    Předmět: Re: GetCode a CX65 Odpovědět s citátem

Krokodýl napsal:
efo napsal:
Zdravim skusal som odblokovať CX65 podla tohto navodu ale GetCode sa mi nechce spojiť s fonom, je pripojený na COM3, ine softy ho najdu ale GetCode nie. Existuje iný soft alebo sposob ako zistit PHONE ID???
Vdaka


Bohužel ne, umí ho teda generovat i Smelter z fullflah, ale to je na několik hodin.
Divné že ti to nejde, je to prográmek který je naprosto spolehlivý.

Asi taky spolahlivy nebude, lebo ani mne to nejde...

_________________
Motorola T2288 -> A50 -> CXT65 fw. 16 -> fw. 25 -> fw. 36 -> fw. 25 -> fw. 43 -> fw. 50 + patch na 14,74MB (odstraneny) -> prerobeny na CX70 fw. 56
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
maskot
pisatel
pisatel

Založen: 04. 09. 2004
Příspěvky: 277
Bydliště: SR

661.00 SMM
PříspěvekZaslal: čt prosinec 30, 2004 10:47 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Uz mi to ide...
Ale nejde to pri vypnutom telefone, ale pri zapnutom...
Ked na displeji svieti Zadajte PIN, tak to islo na 1-krat...

_________________
Motorola T2288 -> A50 -> CXT65 fw. 16 -> fw. 25 -> fw. 36 -> fw. 25 -> fw. 43 -> fw. 50 + patch na 14,74MB (odstraneny) -> prerobeny na CX70 fw. 56
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Krokodýl
čestný člen
čestný člen

Založen: 26. 01. 2004
Příspěvky: 4749
Bydliště: Velké Žernoseky

14921.78 SMM
PříspěvekZaslal: čt prosinec 30, 2004 12:20 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

maskot napsal:
Uz mi to ide...
Ale nejde to pri vypnutom telefone, ale pri zapnutom...
Ked na displeji svieti Zadajte PIN, tak to islo na 1-krat...


Občas je potřeba vytáhnout a hned zandat kabel, nebo zapnout.... záleží na každém typu kabelu, ale i je to telefonem kus od kusu

_________________
Zálohovat, zálohovat, zálohovat!!!
Siemense / historie
M35i > ME45i > M55 > M65 + SX1 /už ne :-(/ > M55 > CX70 + S65repase> S75

WinMobile
"`XDA` Orbit2" --> HTC Touch Cruise ---> HTC Diamond 2, WM6.1, SDHC 8GB ....
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Dieg0
siemensmaniak
siemensmaniak

Založen: 08. 11. 2004
Příspěvky: 2937
Bydliště: SR Lipt. Mikulas Telefon: Siemens C65

19990.28 SMM
PříspěvekZaslal: čt prosinec 30, 2004 12:34 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ja by jsem rad neco odblokoval ale mam jenom 500 musim upgrade na 510 jinak koncim u siemensu Smile protoze tohle je naj forma zabavy Smile.Ale ne proste vyrobce nam dal jako plus tohle a vy nam davate jako plus vase stranky SiemensMania.A za ne moc dakujeme.Skvela prace Applause Applause Applause Applause Applause Applause Applause Applause Applause Applause
_________________
...odstraneno - prilis velky obrazek...
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovi WWW stránky
Beberik
(člen klubu SM)
začátečník
(člen klubu SM)<br>začátečník

Založen: 04. 12. 2004
Příspěvky: 87

61.00 SMM
PříspěvekZaslal: čt prosinec 30, 2004 1:50 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

I ja dekuji za tento navod, sehnal jsem si naprosto no-name kabel primo do COMu, telefon ho nedetekuje (Acc.: none), ale jde pres nej vse, co pres DK-1 nejde, tedy veskery servis (vc. originalnich update FW, ale ne GetCode) a naopak nejde pres nej vse, co pres DK-1 jde (SiMoCo, MPM, GetCode apod.).

Pokud to nekomu nefunguje, par mych postrehu: GetCode jsem musel udelat pri ZAPNUTEM telefonu, ne pri vypnutem, jak je napsano v clanku. Rovnez x65 flasher nechtel vytahnout z telefonu kus firmware, ktery je potreba ve V-Klayi opatchovat a odemknout skryte bloky EEPROM (mozna proto, ze k patchi na C65FW16 neni popis s adresou, jak je slibeno v navodu, a adresa, ktera v nem je, obsahuje jenom 8 hodnot, kdezto x65flasher jich ocekava 9), takze jsem patch napral do telefonu primo V-Klayem. Nyni je tedy odblokovano, jeste jednou diky :-)

_________________
C35i FW18 > C35i FW24T9cz > M55 FW9/FW11 > C35i FW25T9cz > C65 FW12/FW16/FW25 > CSL65 FW50-MP + C72 FW19
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Kaco_SK
kolemjdoucí

Založen: 01. 11. 2004
Příspěvky: 29

1.00 SMM
PříspěvekZaslal: so únor 05, 2005 2:07 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Mam M65 FW16 s bordelom od T-Mobile a GetCode sa tiez spojil iba so zapnutym phoneom... Mam DCA-510, USB->Serial cabel.
_________________
S8->SL10 active->S25->C35i->S35i->ME45->Son.Er.T300->S55->SX1
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovi WWW stránky
Kaco_SK
kolemjdoucí

Založen: 01. 11. 2004
Příspěvky: 29

1.00 SMM
PříspěvekZaslal: so únor 05, 2005 4:35 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ja to nechapem....
S EEPROM TOOL som to posral, tiez som klikol na save all, ja blbec... Lenze mam zalohu Fullflash s patchnutym bootcore, no ked to tam nahral, telefon furt iba pipne a dalej nic.... :-(

_________________
S8->SL10 active->S25->C35i->S35i->ME45->Son.Er.T300->S55->SX1
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovi WWW stránky
janny7
kolemjdoucí

Založen: 22. 01. 2005
Příspěvky: 1

1.00 SMM
PříspěvekZaslal: po únor 21, 2005 3:16 am    Předmět: Ako odkryt eeprom, ked verzia fw nie je 16 Odpovědět s citátem

Este by som doplnil jeden navod, co mne pomohol a moze byt uzitocny aj pre inych.

Ak chcete odkryt skryte bloky eeprom a nepomaha navod od Skylorda, t.j. prepisanie prislusnej adresy na 00 01 z dovodu napr. ze mate iny fw ako 16 - to bol moj pripad - mal som fw 25 a downgradenut oficialnym updatom neslo a fw 16 pre WinSwup som nemohol nikde najst, mozete pouzit tento sposob:


1. Precitajte full flash (32MB ) s x65flasher (funkcia ReadFlash) a ulozte subor ako *.bin,

2. Spustite nejaky HEX editor, napr. WINHEX a hladajte retazec:
0114000090130000D5130000911300000214000003140000,
poznacte si adresu zaciatku tohoto retazca.

3. Skonvertujte poznacenu adresu na siemens flash zaciatocnu adresu bloku, napr. WinHEX adresu $014A6380 skonvertujte na x65 zaciatocnu adresu bloku A14A0000 a dlzku bloku 20000, alebo napr. winhex adresu $0131C05C na A1300000 a dzlku bloku 20000, atd. Poznacte si skonvertovanu adresu a dlzku bloku.

4. Spustite x65flasher a precitajte poznacenych 128kB (t.j. 20000) bloku do suboru.

5. Spustite vo WINHEXe precitany blok a zmente 0114000090130000D5130000911300000214000003140000 na 000000000000000000000000000000000000000000000000 a ulozte si subor ako *patch.bin

6. Spustite x65flasher a zapiste patchnuty 128kB blok flash (*patch.bin) na rovnaku adresu ako tu z ktorej ste blok precitali s rovnakou dlzkou.

Teraz je telefon patchnuty a pripraveny na zmenu buniek EEFUL napr. programom EEPROM tool.

Prispevok je prelozeny od Greetz Axee
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
MrPutter
Anonymní




851.00 SMM
PříspěvekZaslal: ne duben 17, 2005 5:48 pm    Předmět: složitý! Odpovědět s citátem

No tenhle postup mi připadá na odblokování kódu při vložení jiné SIm karty moc složitej, mel bych lepší:
Stačí stáhnout program SimSim, který nasimuluje SIMku v telefonu, pak to už žádnej kód nechce. stačí v menu vypnout požadování kódu při vložení jiný SIMky a je to.
Mazaný ne?! 8)
Návrat nahoru
rfojta
kolemjdoucí

Založen: 17. 05. 2005
Příspěvky: 1

1.00 SMM
PříspěvekZaslal: út květen 17, 2005 5:33 pm    Předmět: Nefunguje mi postup na C65 Odpovědět s citátem

---------------------------
Siemens EEPROM tool
---------------------------
Error ?15 (WBlockInfoQuery) while writing block ? 5008...

You can retry writing, skip this block or abort whole writing process.
---------------------------
Přerušit Opakovat Přeskočit
---------------------------

Potrebuji odblokovat phonecode, abych mohl pouzivat FW verze 48, nevim, co s touhle chybou. Proc block 5008 nejde prepsat.
Diky za pomoc
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Toto téma je zamknuto bez možnosti úpravy příspěvků a psaní odpovědí    Obsah fóra -> Diskuse k článkům Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další
Strana 2 z 4

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete hlasovat v tomto fóru
Můžeš k příspěvkům připojovat soubory
Můžeš stahovat a prohlížet přiložené soubory



Powered by phpBB © phpBB Group