View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
spachal (člen klubu SM) začátečník

61.00 SMM
|
Posted: Sun Dec 26, 2004 8:27 pm Post subject: DCA-510 a pin1 |
|
|
Zdravim, mozna hloupy dotaz, ale je k necemu uzitecne zapojeni pinu 1 na kabelu DCA-510? Zatim jsem vzdy narazil jen na problemy, pokud ten pin nebyl odizolovany a protoze tim USB kabelem si telefon nabijet nebudu (navic ani nechci), ptam ze zda je toto zapojeni jeste k necemu jinemu nez k nabijeni uzitecne? Pokud ne, odpajel bych to v konektoru a nemusel bych spolehat na bastl izolepou ;) ..
Premyslim o tom prave quli clanku Jak upravit datový kabel na servisní, zde se naopak napajeni pridava .. V kazdem pripade s odizolovanym pinem 1 mi zatim vsechny programy ktere jsem pouzival fungovaly.
Predem diky za info! honza |
|
Back to top |
|
 |
Orpheus čestný člen

14900.34 SMM
|
Posted: Sun Dec 26, 2004 9:20 pm Post subject: |
|
|
No, ja by som potreboval navod ako spravit DCA-510 alebo 500 kabel. Alebo z DCA-540 na DCA-510. |
|
Back to top |
|
 |
Clkmaster kolemjdoucí
1.00 SMM
|
Posted: Fri Feb 11, 2005 2:56 am Post subject: |
|
|
mno, tak to zkousim - odpojenim pinu 1 moje S55 namisto DCA-510 ohlasi DCA-5 -> SiMoCo samozrejme funguje, MOBILedit! taky, a na flashovani pomoci V-Klay je to nezbytne ... cili zaver je - mas recht ... pokud nepotrebujes dobijet, klidne to odpoj 8) |
|
Back to top |
|
 |
Krokodýl čestný člen

14921.78 SMM
|
Posted: Fri Feb 11, 2005 10:03 am Post subject: Re: DCA-510 a pin1 |
|
|
spachal wrote: | Zdravim, mozna hloupy dotaz, ale je k necemu uzitecne zapojeni pinu 1 na kabelu DCA-510? Zatim jsem vzdy narazil jen na problemy, pokud ten pin nebyl odizolovany a protoze tim USB kabelem si telefon nabijet nebudu (navic ani nechci), ptam ze zda je toto zapojeni jeste k necemu jinemu nez k nabijeni uzitecne? Pokud ne, odpajel bych to v konektoru a nemusel bych spolehat na bastl izolepou ..
Premyslim o tom prave quli clanku Jak upravit datový kabel na servisní, zde se naopak napajeni pridava .. V kazdem pripade s odizolovanym pinem 1 mi zatim vsechny programy ktere jsem pouzival fungovaly.
Predem diky za info! honza |
Psáno již mnoho a mnohokrát. Pro kabely DCA-510 jsou PIN 1 a 2 napájení telefonu (dobíjení baterie) pin 1 je + a pin 2 - .
Po jejich vypojení samozřejmě bude kabel fungovat, některé programy jako oficiální update to přímo vyžadují. Je to řešeno různě. Některé kabely mají přomo na kabelu vypínač, který napájení přeruší (např origiální kabel Siemens DCA 510). Některé mají vypínaní pomocí software dodávaným s kabelem (MA 8720 P) a u některých se případně musí napájení přerušit přelepením pin 1 (MA 8720 C).
Ještě pro upřesnění pojmu: DCA 510 jsou typově všechny výše jmenované kabely a mnoho dalších, ale pouze originální Siemens kabel se tak i jmenuje.
Pro kutily bez možnosti vypnutí napájení doporučuji si zkonstruovat vypínač než hned odpájet navždy kabel z pin 1, neboť napájení se přeci jen někdy hodí. _________________ Zálohovat, zálohovat, zálohovat!!!
Siemense / historie
M35i > ME45i > M55 > M65 + SX1 /už ne :-(/ > M55 > CX70 + S65repase> S75
WinMobile
"`XDA` Orbit2" --> HTC Touch Cruise ---> HTC Diamond 2, WM6.1, SDHC 8GB .... |
|
Back to top |
|
 |
P4priX ostřílený diskusník

128.03 SMM
|
Posted: Tue Mar 01, 2005 2:22 pm Post subject: |
|
|
njn, to je pravda, ale pin jedna stačí odpojit jen na přehrávání Firmware - jinak to fachá i bez toho  _________________ Siemens C60 -> Siemens M65 -> BenQ-Siemens EL71 -> BenQ E72 -> HTC Touch Pro -> HTC Desire Z -> SE Xperia Mini Pro |
|
Back to top |
|
 |
|
|
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum You can attach files in this forum You can download files in this forum
|