View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
thrasher začátečník

61.00 SMM
|
Posted: Sun Feb 06, 2005 9:57 am Post subject: Problem s MPM a SiMoCo po nahrati cudzieho FF |
|
|
Mam S66 a z americkeho FW34 som presiel na FW25 pre S65 pomocou nahratia cudzieho FF. Nasledne som mobil odblokoval v SST. Kym uplne na zaciatku (ked som mal FW34) mi komunikoval s MPM a SiMoCo, teraz sa nemozem pripojit. V com moze byt chyba?
Mam neoriginalny datovy USB kabel, s ktorym mi ale fungovalo doteraz vsetko co som skusal. _________________ S66 FW58
Motorola SLVR L7
Nokia 3300 |
|
Back to top |
|
 |
Orpheus čestný člen

14900.34 SMM
|
Posted: Sun Feb 06, 2005 11:06 am Post subject: |
|
|
A ako aky kabel sa ti hlasi? |
|
Back to top |
|
 |
jamaica siemensmaniak

17095.68 SMM
|
Posted: Sun Feb 06, 2005 3:56 pm Post subject: Re: Problem s MPM a SiMoCo po nahrati cudzieho FF |
|
|
thrasher wrote: | Mam S66 a z americkeho FW34 som presiel na FW25 pre S65 pomocou nahratia cudzieho FF. Nasledne som mobil odblokoval v SST. Kym uplne na zaciatku (ked som mal FW34) mi komunikoval s MPM a SiMoCo, teraz sa nemozem pripojit. V com moze byt chyba?
Mam neoriginalny datovy USB kabel, s ktorym mi ale fungovalo doteraz vsetko co som skusal. |
Neřek bych že to bude tou cizí FF,dyk tam dáváš svoje imei.Zkusil bych přeinstalovat kabel  _________________ Bůh odpouští, JÁ NE!
LG G2 d802 |
|
Back to top |
|
 |
thrasher začátečník

61.00 SMM
|
Posted: Sun Feb 06, 2005 4:22 pm Post subject: |
|
|
Orpheus wrote: | A ako aky kabel sa ti hlasi? |
Hlási sa mi ako nič, pod položkou "plugged in" mi nepíše nič. _________________ S66 FW58
Motorola SLVR L7
Nokia 3300 |
|
Back to top |
|
 |
jamaica siemensmaniak

17095.68 SMM
|
Posted: Sun Feb 06, 2005 5:50 pm Post subject: |
|
|
thrasher wrote: | Orpheus wrote: | A ako aky kabel sa ti hlasi? |
Hlási sa mi ako nič, pod položkou "plugged in" mi nepíše nič. |
Skus přeinstalovat ten kabel a dát mu jiný ovladače  _________________ Bůh odpouští, JÁ NE!
LG G2 d802 |
|
Back to top |
|
 |
thrasher začátečník

61.00 SMM
|
Posted: Mon Feb 07, 2005 4:49 am Post subject: |
|
|
jamaica wrote: | thrasher wrote: | Orpheus wrote: | A ako aky kabel sa ti hlasi? |
Skus přeinstalovat ten kabel a dát mu jiný ovladače  |
Hmm, neviem presne aké si mal na mysli ovládače. Skúšal som ten kábel odinštalovať a znova nainštalovať použitím priložených ovládačov, ako aj originálnych DCA-510 ovládačov a v obidvoch prípadoch neúspešne.
Potom som sa rozhodol opäť sa vrátiť k FW34 a teraz mi znova všetko funguje OK: aj MPM aj SiMoCo. Hmmmmmmm
Ale teraz mi chýbajú tie FW25 patche a slovenské menu . _________________ S66 FW58
Motorola SLVR L7
Nokia 3300 |
|
Back to top |
|
 |
Krokodýl čestný člen

14921.78 SMM
|
Posted: Mon Feb 07, 2005 10:10 am Post subject: |
|
|
thrasher wrote: | jamaica wrote: | thrasher wrote: | Orpheus wrote: | A ako aky kabel sa ti hlasi? |
Hmm, neviem presne aké si mal na mysli ovládače. Skúšal som ten kábel odinštalovať a znova nainštalovať použitím priložených ovládačov, ako aj originálnych DCA-510 ovládačov a v obidvoch prípadoch neúspešne.
Potom som sa rozhodol opäť sa vrátiť k FW34 a teraz mi znova všetko funguje OK: aj MPM aj SiMoCo. Hmmmmmmm
Ale teraz mi chýbajú tie FW25 patche a slovenské menu . |
Ahoj,
takže jsem zkoumal a zkoumal a na něco snad přišel.
Pokud se nahraje cizí fullflash a provede odblokování, tak se změní bloky 76, 5008, 5009 a 5077. Problém je ale v tom, že každý telefon má ještě jedinečné bloky 5121, 5122 a 5123. Pokud uděláš odblok, tak telefon bude pracovat i s těmi bloky 512x které jsou v dané fullflash, ale mnoho funkcí s programy s tím telefonem prostě nepůjde. Nevím zda je to zrovna tato situace, ale za zkoušku člověk nic nedá.
Je tedy potřeba si z FW 34 vytáhnout všechny bloky EEPROM, ale nevím zda ti stáhne ty bloky EEPROM tool, myslím že budou zablokované. Potom by se tedy musela vytáhnout full EEPROM pomocí Smelteru z fullfash fw 34 ve tvaru EEP / EEPROM - pravé tlačítko myši - Save whole EEPROM/ tak aby si s ní rozuměl eeprom tool. Nahrát FF fw 25, odblokovat, vygenerovat loader ve V-Klay 3.2, nahrát patch na odblok eeprom a nahrát do telefonu ty svoje bloky 5121, 5122, 5123 . Ale pozor při zápisu nestisknout Save all !!! No a možná bych zkusil tam nahrát celou EEPROM s toho firmware 34. Je tam plno jiných nastvení - baterie, datové profily operátora, nastavení tlačítek a mnoho jiného ... Hodně zdaru _________________ Zálohovat, zálohovat, zálohovat!!!
Siemense / historie
M35i > ME45i > M55 > M65 + SX1 /už ne :-(/ > M55 > CX70 + S65repase> S75
WinMobile
"`XDA` Orbit2" --> HTC Touch Cruise ---> HTC Diamond 2, WM6.1, SDHC 8GB .... |
|
Back to top |
|
 |
thrasher začátečník

61.00 SMM
|
Posted: Mon Feb 07, 2005 1:59 pm Post subject: |
|
|
Krokodýl wrote: | thrasher wrote: | jamaica wrote: | thrasher wrote: | Orpheus wrote: | A ako aky kabel sa ti hlasi? |
Ale teraz mi chýbajú tie FW25 patche a slovenské menu . |
Ahoj,
takže jsem zkoumal a zkoumal a na něco snad přišel.
Pokud se nahraje cizí fullflash a provede odblokování, tak se změní bloky 76, 5008, 5009 a 5077. Problém je ale v tom, že každý telefon má ještě jedinečné bloky 5121, 5122 a 5123. Pokud uděláš odblok, tak telefon bude pracovat i s těmi bloky 512x které jsou v dané fullflash, ale mnoho funkcí s programy s tím telefonem prostě nepůjde. Nevím zda je to zrovna tato situace, ale za zkoušku člověk nic nedá.
Je tedy potřeba si z FW 34 vytáhnout všechny bloky EEPROM, ale nevím zda ti stáhne ty bloky EEPROM tool, myslím že budou zablokované. Potom by se tedy musela vytáhnout full EEPROM pomocí Smelteru z fullfash fw 34 ve tvaru EEP / EEPROM - pravé tlačítko myši - Save whole EEPROM/ tak aby si s ní rozuměl eeprom tool. Nahrát FF fw 25, odblokovat, vygenerovat loader ve V-Klay 3.2, nahrát patch na odblok eeprom a nahrát do telefonu ty svoje bloky 5121, 5122, 5123 . Ale pozor při zápisu nestisknout Save all !!! No a možná bych zkusil tam nahrát celou EEPROM s toho firmware 34. Je tam plno jiných nastvení - baterie, datové profily operátora, nastavení tlačítek a mnoho jiného ... Hodně zdaru |
Keď dám v Smeltri Save whole EEPROM, pýta odo mňa nejaké HWid :o . Čo to znamená?  _________________ S66 FW58
Motorola SLVR L7
Nokia 3300 |
|
Back to top |
|
 |
thrasher začátečník

61.00 SMM
|
Posted: Sun Mar 13, 2005 8:02 pm Post subject: |
|
|
Už som konečne na to prišiel. Ale je to obmedzené . Keď použijem Open disk, tak mi začne komunikovať s telefónom aj SiMoCo aj MPM u FW43, ale vidím tam len adresáre Data a MMC, takže nemôžem napr. odstrániť zvuk foťáku . Ale už aj to je pokrok. Ináč, zdá sa mi to veľmi divné . _________________ S66 FW58
Motorola SLVR L7
Nokia 3300 |
|
Back to top |
|
 |
martun věrný diskusník

2061.00 SMM
|
Posted: Mon Mar 14, 2005 3:49 pm Post subject: |
|
|
Nevíte někdo kde v SiMoCu se dělá záloha dat??? |
|
Back to top |
|
 |
BEZY čestný člen

81.16 SMM
|
Posted: Mon Mar 14, 2005 4:50 pm Post subject: |
|
|
martun wrote: | Nevíte někdo kde v SiMoCu se dělá záloha dat??? |
Nejspíš v průzkumníku-označíš vše, dáš F5 a jedeš  _________________ C35i -> M35i -> M50 -> CX65 -> SX1McLaren -> SXG75 -> HTC HD
http://www.bezysoftware.net
Brew Mobile Commander 2.0 |
|
Back to top |
|
 |
Krokodýl čestný člen

14921.78 SMM
|
Posted: Mon Mar 14, 2005 4:53 pm Post subject: |
|
|
thrasher wrote: | Už som konečne na to prišiel. Ale je to obmedzené . Keď použijem Open disk, tak mi začne komunikovať s telefónom aj SiMoCo aj MPM u FW43, ale vidím tam len adresáre Data a MMC, takže nemôžem napr. odstrániť zvuk foťáku . Ale už aj to je pokrok. Ináč, zdá sa mi to veľmi divné . |
Promiň přehédl jsem posledně tvou otázku. HwID se tu ukáže třeba v programu EEPROM tool, nebo PapuaUtils.
Od té doby se celkem dost změnilo.
1.Takže nejépe by bylo aby jsi si vygeneroval všechyn kódy pomocí PapuaUtils, ale ten pracuje pouze s FW do 25, ale nevím jak je to s těmi americkými verzemi, to by se muselo zkusit. Takže nejprve by jsi musel podflashovat a vygenerovat kódy (ty jsou navždy identické pro tvůj telefon), potom se vrátit k fw 43
2. Použít patch na odkrytí všech disků a odkrytí všech bloků EEPROM.
Vytáhni si ze své staré zálohy FF pomocí smelteru ty bloky co jsem psal, hlavně tě bude teď zajímat těch sedum blkoů co jsem psal výše a už by měli jít zapsat do EEPROM pomocí EEPROM tool.
Pokud ti telefon komunikuje s V-Klay tak není potřeba se vracet k staršímu firmware /ale je to vhodné protože PapuaUtils ti vygeneruje opravdu užitečné věci/ a pouze použij bod 2. _________________ Zálohovat, zálohovat, zálohovat!!!
Siemense / historie
M35i > ME45i > M55 > M65 + SX1 /už ne :-(/ > M55 > CX70 + S65repase> S75
WinMobile
"`XDA` Orbit2" --> HTC Touch Cruise ---> HTC Diamond 2, WM6.1, SDHC 8GB .... |
|
Back to top |
|
 |
|
|
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum You can attach files in this forum You can download files in this forum
|