clevis.czSiemensMania | WMmania | VySemNesmite | SiemensMania na Facebooku
EnglishČesky
  SiemensMania   Články  Recenze

  Off-line verze  TESTY  Náhradní díly  Podpořte SM  

ÚVOD FÓRUM CHAT
  World of phones
 Mobile phones list
 Gigasets list
 3D simulations
 Emulators
 Manuals in pdf

  Articles
 Tips
 Modifications
 Tunings
 Informations
 Recensions
 Games and apps recensions
 Reportages
 Interviews
 From editors
 Rag

  Service
 Firmware
 Backups
 Service manuals
 Testpoints
 FAQ

  Download
 Patches
 Elfs
Nové za posledních 24 hodin Menu icons
Nové za posledních 24 hodin User menu
Nové za posledních 24 hodin Skins
 Programs
 Utilities
 Drivers

  Site
 Contests
 Authors
 Contants
 Chat
 Advert
 Changelog
 Terms

  SiemensMania Club
 Information about club SM

  Projects
 Development software
 Development accessories
 Friends of siemensmania

  Translator


  Statistics

  Autor


Radim Zeman
  Recenze: Siemens Car Kit Easy HKP-610
Vydáno dne:  06.06.2004
Zobrazeno celkem:  11127
Počet příspěvků v diskusi:  Zobrazit diskuzi
Průměrné hodnocení:  
1111.21.21.21.41.41.41.61.61.61.81.81.82222.22.22.22.42.42.42.62.62.62.82.82.8333   3 (hodnoceno 65x)
1111.21.21.21.41.41.41.61.61.61.81.81.82222.22.22.22.42.42.42.62.62.62.82.82.8333
 
recenze



verze pro tisk  

Pro letošní novou šedesátkovou řadu připravil Siemens i nové originální příslušenství, u kterého máte záruku 100% spolehlivosti a kompatibility. Do redakce se nám dostala k testování žhavá novinka - lehká hands-free sada do automobilu Car Kit Easy HKP 610.


1. Testujeme
2. Fotogalerie

Levná sada - dobrá sada

Pro letošní novou šedesátkovou řadu připravil Siemens i nové originální příslušenství, u kterého máte záruku 100% spolehlivosti a kompatibility. Do redakce se nám dostala k testování žhavá novinka - lehká hands-free sada do automobilu Car Kit Easy HKP 610. Zařízení by se dalo popsat třemi slovy: zapoj a mluv (Push and Talk). To bylo zřejmě hnací motto inženýrů u Siemense při navrhování tohoto doplňku. Vše totiž tvoří pouze jeden celek, skládající se ze čtyř důležitých dílů. Oproti dřívějším modelům, které spojovalo několik kabelů a kdy telefon musel mít vlastní držák, je tato novinka příjemným krokem vpřed. Po vybalení z krabice chvíli přemýšlíte, co že to na vás vůbec vykukuje. Nebýt nápovědy v podobě cigaretového adaptéru do automobilu a loga Siemens, chvíli bychom se dohadovali, jestli je zařízení před námi nová tajná zbraň nebo cestovní fén na vlasy.

Oficiální fotografie Siemens


Zakruť tomu krkem!

Car-Kit se skládá ze čtyř hlavních části, kterými jsou: adaptér do autozásuvky, reproduktor, mikrofon a držák mobilního telefonu. To vše je zabaleno v kompaktním a designově velmi povedeném balení. Adaptér je uzamčen zámkem, po jehož uvolnění lze adaptérem v několika osách různě natáčet pro ideální nalezení pozice ve vozu. Mikrofon je samostatný díl umístěný na plastové sponě, který je se základnou spojen cca 2 metrovým kabelem připojeným přes jack. Ten můžete zcela odmotat nebo jej ponechat uschovaný a smotaný za krytkou (viz. obrázek). Sponu můžete připnout přímo na hands-free, nebo jí umístit kdekoliv ve vozidle pro lepší příjem vašeho hlasu. Samotný mikrofon lze na sponě natočit cca o 90°.

1. adaptér do autozásuvky a mikrofon 2. krytka kabelu a zámek umožňující rotaci adaptéru 3. mikrofon na sponě


Držák telefonu se skládá ze dvou částí. Hlavní, nosná část obsahuje konektor pro připojení telefonu a pružinový systém pro uvolnění a vysunutí telefonu. Část druhá je kolébka, ve které je telefon uchycen a která je nasazena na nosné části a dá se vyměnit. Možná se právě ptáte proč vyměnit? Odpověď je velmi jednoduchá. Car Kit Easy totiž umí pracovat se všemi přístroji v nové modelové řadě x62 a x65. Stačí pouze zaměnit již zmiňovanou kolébku tzv. Upgrade Kit a hands-free je připraveno pro další typ telefonu. Tím se stává Car Kit zcela univerzálním zařízením pro nové telefony Siemens. Je potřeba pouze dokoupit samostatné držáky-kolébky a za jedny peníze tak máte hands-free pro několik typů mobilních telefonů. Já jsem na něm testoval dva velikostně odlišné telefony CF62 a M65.
Datový konektor na spodní straně telefonu je totiž pro všechny zmiňované typy shodný. Celé rameno držáku mobilního telefonu je také navíc možno horizontálně natáčet skoro o 360°!! Vynikající řešení pro různé typy automobilů s jejich továrním umístění autozásuvek v interiéru. Car Kit se tak dá využít snad ve většině automobilů díky jeho možnostem a kompatibility pro daný typ vozidla. Můžete kroutit, motat a natáčet tak, aby umístění bylo dokonalé a Car-Kit zapadnul do vzhledu interiéru.

1. konektor a pružinový mechanismus 2. nasazená kolébka 3. výměnné kolébky (vlevo CF62 a vpravo x65 řada)


Jáchyme, hoď ho do stroje

Testování hands-free probíhalo 11 dní za plného provozu v automobilu Opel Corsa. Zapojení hands-free je otázkou několika sekund, chvilka kroucení a vyhledávání ideálního místa a můžeme to spustit. Z následujících fotografií si uděláte obrázek celého postupu zapojení a výměny kolébek.

1. připravené místo 2. zapojení do zásuvky 3. telefon připojen

1. nevypadá to věru zle 2. mikrofon lze umístit kamkoliv 3. stačí jen odmotat kabel

1. můžete kroutit a točit 2. i takhle to jde 3. ideální stav

1. výměna kolébky 2. je to snadné 3. už jen vložit telefon

1. po cca 12 sekundách výměny mám v hands-free M65 2. CF62 pro porovnání 3. Car Kit se celý vejde do dlaně


Po zapojení Hands-free a zasunutí telefonu se pouštím do testování. Otáčím klíčkem v zapalování, telefon se rozsvítí, přepne se do režimu Vozidlo, spustí se dobíjení a je připraven. Prvním telefonátem zjišťuji, že při jízdě je můj hlas špatně slyšet. Ponechal jsem sponu mikrofonu připojenou na hands-free, kterou mám od sebe vzdálenu přibližně 80 cm a skoro u podlahy vozu. Je potřeba proto mikrofon umístit blíže k ústům. Odmotal jsem proto kabel a sponu umístil na kapličku přístrojové desky. Přenos hlasu se evidentně zlepšil a druhá strana mne o tom ihned informovala. Příchozí zvonění je přenášeno reproduktorem a totéž pokud máte nastaveny zvuky kláves. Osvětlení klávesnice a displeje je trvalé a funguje jako v pevných hands-free sadách. Hlasitost v reproduktoru regulujete na telefonu.
Při městském provozu a běžné cestovní rychlosti do 100 km je slyšitelnost výborná a musím uznat, že jsem ani po předchozích zkušenostech s jinými lehkými sadami (převážně neznačkovými), neočekával tak dobrý výsledek. Problém nastává při vyšších rychlostech vozu, kdy zvuk motoru a podvozku přehlušuje telefonní přenos. Samozřejmě to bude od typu automobilu rozdílné, ale troufám si říci, že u automobilů nižší střední a střední třídy bude výsledek podobný. V každém případě je při běžném cestování Car Kit zcela spolehlivou lehkou sadou a svojí úlohu plní znamenitě. Pokud máte Škodu 105 nebo jiný starší model automobilu, nebo si rádi hrajete si na závodníky vytáčením motoru do vyšších otáček, buďte si jistí, že si příliš nezavoláte přes hluk ve vašem interiéru.

Závěr

Oceňuji možnosti přizpůsobení pro jednotlivé typy vozů díky dvěma natáčecím kloubům, možnost využití pro více telefonů, 2 metrový kabel mikrofonu a v neposlední řadě povedený vzhled. Pro ty, kteří nechtějí investovat do pevných "velkých" hands-free sad nebo nemají v oblibě neznačkové, je Car Kit Easy tou správnou volbou. Celé zařízení se bude prodávat za cenu kolem 1500,- Kč což je skvělá cena vzhledem k již zmiňovaným přednostem.


Za laskavé zapůjčení telefonu děkujeme firmě:

AGORA plus, a.s.
značková prodejna a servis SIEMENS
pasáž MAXIMUS, Masarykova 25/27 Brno


1. Testujeme
2. Fotogalerie









  Diskuse k tématu
06.06.04 01:02  Re: Siemens Car Kit Easy HKP-610 - re...   http://www.mobilmania.cz/hosting/siemensmania/dir_recenze/recenze/carkit1.htmweitless Zobrazit příspěvek
09.06.04 11:06  Re: Siemens Car Kit Easy HKP-610 - re...   ellbunda Zobrazit příspěvek
06.07.11 19:08  Re: Siemens Car Kit Easy HKP-610 - re...   mucasco Zobrazit příspěvek


Zobrazit fórum
 
Nikdo nesmí bez souhlasu autorů kopírovat grafiku, texty ani cokoliv jiného z těchto stránek. Veškeré informace uveřejněné na těchto stránkách jsou určené pouze pro vzdělávací účely a nesmí být použity pro komerční využití nebo v rozporu se zákony. Autoři nenesou odpovědnost za nevhodné použití dat z těchto stránek.
Podrobnější podmínky.
   ©2003-2004 Radim Zeman | ©2004 Roman Gregor