clevis.czSiemensMania | WMmania | VySemNesmite | SiemensMania na Facebooku
EnglishČesky
SiemensMania has a brand new forum
  SiemensMania    Fórum

Off-line verze  TESTY  Náhradní díly  Podpořte SM  

ÚVOD FÓRUM CHAT
:: View topic - AX75 a indikace úrovně nabití akumulátoru

FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   Skupiny uživatelůSkupiny uživatelů   ProfileProfile   ChatChat   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages 
 BankBank   LotteryLottery   User ShopsUser Shops   ShopsShops 

AX75 a indikace úrovně nabití akumulátoru

Reply to topic     Forum Index -> Řada x72, x75
View previous topic :: View next topic  
Author Message
honza1977
kolemjdoucí

1.00 SMM
PostPosted: Fri Sep 30, 2005 10:19 am    Post subject: AX75 a indikace úrovně nabití akumulátoru Reply with quote

Vážení siemensmaniaci, mám menší problém s nově koupenou AX pětasedmdestátkou. Zjistil jsem, že mám v telefonu patrně nějak "rozhozené" úrovně napětí aku - přesněji řečeno je rozhozené zobrazení na displeji. V praxi se to projevuje tak, že telefon ukazuje ještě "jednu čárku" a jakmile mi někdo zavolá, do dvou vteřin se ozve typické Siemensácké zapípání oznamující, že je baterie vybitá a telefon se hned vypne. Pravda - baterie ještě není v optimální kondici - není správně "naformovaná", jelikož mám telefon teprve týden a nabíjel jsem myslím třikrát. Ale tohle mi dost vadí, že se do poslední chvíle tváří aku jako OK a pak se rovnou telefon vypne. Takže se chci zeptat - pokud máte někdo podobnou zkušenost - co s tím? Je to nějaká chyba této řady nebo jde (jak pevně doufám) o kusovou závádu? A co s tím? Mohu jakožto majitel datového kabelu nějakým způsobem problém odstranit nebo musím nedejbože telefon reklamovat? Vím, že u starších Siemensů šlo ty úrovně nastavit zvenku přes kabel, tak snad by to mohlo jít i u nové řady... Rolling Eyes

Předem díky za vaše rady wink
Back to top
View user's profile Send private message
stano.mania
siemensmaniak
siemensmaniak

14311.82 SMM

Příspěvky na SM: 160,-
PostPosted: Fri Sep 30, 2005 11:13 am    Post subject: Reply with quote

AX75 som mal pár dní, takže som nestačil spozorovať tento problém.
Zdá sa mi ale, že novšia rada x75 ukazuje graficky viac ako v skutočnosti možno je. Napr. ak mám mobil na kábli, tak napr. program Simoco mi ukazuje percentá a tie sa mi zdajú niššie ako graf. ukazovateľ.
Ja osobne málokedy nechávam mobil blízko nule, nakoniec údaje o batériách Lion tvrdia, že u nich sa neuplatňuje pamätový efekt ako u NiMH.
Ak by problém pretrvával a najmä ak výdrž batérie v pohotovostnom stave je podozrivo nízka, doporučujem reklamovať.
Back to top
Gianni83
rozumbrada
rozumbrada

1261.00 SMM
PostPosted: Fri Sep 30, 2005 1:15 pm    Post subject: Reply with quote

No ja si spis myslim, ze baterka sice "stavu" ma a indikator ukazuje dobre, ale jakmile ti nekdo zavola, zvysi se napetovy a proudovy odber telefonu az nekolikanasobne, nez kdybys ho nechal v klidu. Tim padem si telefon "rekne" ha, mam malo stavy na hovor a uz zacne rvat. Asi tak nejak bych videl ja ten tvuj probem. Think

Gianni is BACK
Back to top
stano.mania
siemensmaniak
siemensmaniak

14311.82 SMM

PostPosted: Fri Sep 30, 2005 1:25 pm    Post subject: Reply with quote

práve som čítal diskusiu M65 a výdrž batérie a je faktom, že ak niekto má osvetlenie nad 50 percent a často robí s mobilom, môže sa stať, že batéria nevydrží ani pol dňa.
No hlásenie, že batéria je blízko nuly aj keď stav je ok - to je aj pri iných mobiloch, ja preto zvyknem mať mobil nabitý do stavu, že mi vydrží aj viacminútové hovory.
Keďže mám v rodine len Siemensy, jedna nabíjačka je aj doma, druhá pre potrebu aj v práci. Kedysi som mal dve batérie - ale to sa mi neosvedčilo, keď ju bolo treba, bola nikde inde.
Back to top
honza1977
kolemjdoucí

1.00 SMM
PostPosted: Fri Sep 30, 2005 1:30 pm    Post subject: Reply with quote

Gianni83 wrote:
No ja si spis myslim, ze baterka sice "stavu" ma a indikator ukazuje dobre, ale jakmile ti nekdo zavola, zvysi se napetovy a proudovy odber telefonu az nekolikanasobne, nez kdybys ho nechal v klidu. Tim padem si telefon "rekne" ha, mam malo stavy na hovor a uz zacne rvat. Asi tak nejak bych videl ja ten tvuj probem. Think

To máš nejspíš pravdu, jenomže s tímhle problémem jsem se setkal poprvé až u tohoto telefonu - a že jsem měl před ním už možná dobrých 25 jiných, z toho byla většina Siemensů a u všech fungovala výstraha nízkého stavu baterie perfektně. Pochopil bych, kdyby se stav nabití blížil nule a během hovoru se telefon vypnul. Ale tady konkrétně je problém v tom, že podle indikátoru se baterie tváří, že má ještě nějakých 20% energie a co hlavně - že se telefon vypne bezprostředně poté, co začne vyzvánět (spíš ani nezačne, jen se rozsvítí displej, telefon zavibruje a je konec - netrvá to víc jak dvě, tři vteřiny). Že je něco v nepořádku, to je mi jasný, hlavně se ale snažím zjitstit, jestli někdo neá s tímhle telefonem podobnou zkušenost. wink
Back to top
honza1977
kolemjdoucí

1.00 SMM
PostPosted: Fri Sep 30, 2005 1:35 pm    Post subject: Reply with quote

stano.mania wrote:
práve som čítal diskusiu M65 a výdrž batérie a je faktom, že ak niekto má osvetlenie nad 50 percent a často robí s mobilom, môže sa stať, že batéria nevydrží ani pol dňa.

Výdrž baterie jako taková se mi zdá být v pořádku, odpovídá zkušenostem, které mám s předchozími telefony (údaje výrobce beru se značnou rezervou).

Co se týká vybíjení akumulátorů až na dno - on ten rozšířený názor o paměťovém efektu u NiMH baterií je jen hodně nafouknutá bublina - paměťový efekt se projevuje především u akumulátorů, které jsou značně proudově namáhané a předčasně nabíjené. Je to víceméně jen otázka zvyku, jestli někdo (jako já) vybíjí akumulátor až na dno nebo (jako Ty) si nechává rezervu a nabíjí dřív. Na životnost akumulátoru to nemá nijak zásadní vliv.
Back to top
stano.mania
siemensmaniak
siemensmaniak

14311.82 SMM

PostPosted: Fri Sep 30, 2005 1:50 pm    Post subject: Reply with quote

Ak to je takto: že AX75 rýchle vypne bez varovania pred tým, potom tam bude nejaký problém, Siemensy bežne nevypínajú takto náhle.
Back to top
hairy.pecker
řád zlaté antény
řád zlaté antény

5861.00 SMM
PostPosted: Fri Sep 30, 2005 5:01 pm    Post subject: Reply with quote

a nemohla by to bejt chyba firmware? skus tam nahrát nejnovější firmware

hobit
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
honza1977
kolemjdoucí

1.00 SMM
PostPosted: Fri Sep 30, 2005 8:09 pm    Post subject: Reply with quote

hairy.pecker wrote:
a nemohla by to bejt chyba firmware? skus tam nahrát nejnovější firmware

Mohla by to být chyba fw (to si nakonec mylím od začátku)... Jenomže při tom jsem narazil na další problém... V telefonu mám fw 13 a co jsem koukal po stránkách Siemensu, tak poslední verze je u nich 12 a co navíc - neodpovídá to na žádný z kódů "Variant" - já mám E301 a tuhle možnost mi to při pokusu o stažení nového fw nenabízí.
Back to top
hairy.pecker
řád zlaté antény
řád zlaté antény

5861.00 SMM
PostPosted: Fri Sep 30, 2005 8:41 pm    Post subject: Reply with quote

tam tam skus jinou FF

hobit
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
Reply to topic     Forum Index -> Řada x72, x75 All times are GMT + 1 Hour