clevis.czSiemensMania | WMmania | VySemNesmite | SiemensMania na Facebooku
EnglishČesky
SiemensMania has a brand new forum
  SiemensMania    Fórum

Off-line verze  TESTY  Náhradní díly  Podpořte SM  

ÚVOD FÓRUM CHAT
:: View topic - C55 - přehrání FW & zvětšení paměti

FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   Skupiny uživatelůSkupiny uživatelů   ProfileProfile   ChatChat   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages 
 BankBank   LotteryLottery   User ShopsUser Shops   ShopsShops 

C55 - přehrání FW & zvětšení paměti

Reply to topic     Forum Index -> x62 a starší řady -> x62, x60, x55
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Joan
věrný diskusník
věrný diskusník

2378.10 SMM
PostPosted: Mon Mar 20, 2006 12:15 pm    Post subject: C55 - přehrání FW & zvětšení paměti Reply with quote

Přeji hezký den Laughing
a pro mě bude ještě veselejší, když mi odsouhlasíte či zamítnete následující moje představy Hand , rozhodla jsem se pokusit se synkovi rozšířit paměť (bohužel jen v mobilu ) kvůli jeho zaujetí pro nahrávání diktafonem:

Článek ze dne 14.7.2004 "Rozšíření paměti A55 a C55 na 1144 kB" jsem si prošla odshora až dolů, ale pro jistotu se zeptám:

1) Která verze V_klay mi poběží na Win98SE a bude stačit na zálohu FF pro C55 (a potom taky C75)?

2) 1.2. Do telefonu nahrajte zvolený soubor LGP – český nebo slovenský (C55_lg_cz_60.bin nebo C55_lg_sk_60.bin). V programu v_Klay otevřete záložku Flasher, klikněte na Otevřít soubor, najděte zvolený soubor. V programu se automaticky nastaví adresa a velikost pro uložení dat do telefonu. Stiskněte tlačítko Zapsat do paměti telefonu a potvrďte hlášku Chcete zapsat data Bufferu do paměti telefonu? tlačítkem Ano.
- kde ten soubor LGP vezmu? A je vůbec nutno ho nahrávat, když synek T9 nepoužívá a zřejmě ani nebude?

3) bohužel v telefonu je FW21 - zřejmě nezbyde, než jej povýšit na FW24, že Rolling Eyes ?

4) jaký program bude pro upgrade FW nejlepší vzhledem k mým téměř nulovým zkušenostem se šťouráním se v bříšku mobilu Embarassed ? Mobilek už v záruce není, doma máme Win98SE a mám kabel hlásící se jako DCA-510 s nabíjením, v sobotu jsem s ním slavnostně odblokovala Javu Angel , tak by snad na veškerou zamýšlenou práci měl fungovat, mám pravdu? Jo a je to USB kabel naemulovaný na COM3.

5) když paměť zvětším na 760kB, může taky docházet k vypínání se po 37 SMS event. nemožnosti nabíjení ve vypnutém stavu (proboha, co když baterka předčasně chcípne, to pak nejde vůbec nabít Shocked ??)

6) pochopila jsem, že V_klay pracuje s vypnutým telefonem - ale jak je to s nabíjením kabelu (vypínač na krabičce) ? Mám nějak guláš v tom, kdy má být mobil event. kabel zapnutý a kdy vypnutý Embarassed

Bojím se toho, bojím moc, ať tím nedám mobilku poslední dobrou noc Pray (Ale chci to risknout Exclamation Anxious )

Děkuji předem za laskavé nápovědi a omlouvám se za delší psaní Hand !!
J. Very Happy
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
křup
začátečník
začátečník

61.00 SMM
PostPosted: Mon Mar 20, 2006 2:33 pm    Post subject: Reply with quote

!!než se do toho pustíte, udělejte si zálohu fw!!, kdyby se něco nepovedlo, mužete aspoň spátky.. !!

1.: mě na win 98se chodil bezproblémů v.2.7 .. ale s c75 už se kamarádit nebude..

2.: ten soubor by měl být ke stažení na stránce, kde je ten návod.. Ten soubor není t9, ale je to jazyk! - čeština nebo slovenština, tzn. JE POTŘEBA! dává sem tam proto, že při zvětšení paměti se jakoby reorganizuje umístění věcí v telefonu.. T9 se do telefonu nahrává až v dalších krocích a vzhledem k tomu, že ji chcete zvětšit na 1066kb, tak esi se dobře pamatuju tak už tam T9 ani není.. stejně jako třea hlasové vytáčení..

3.: Ano, je nutné nahrát FW24!

4.: C55 jsem s dca510 neskoušel, ale mělo by to chodit, každopádně musí být VYPNTÉ NABÝJENÍ! http://www.siemensmania.cz/firmware.php - tady najdete pro c55 jedný fw v24, stáhněte si ho, je to v programu winswup. stačí jej otevřit, v seial config nastavit com port - 3 a rychlost na 57600, pak oškrtnout oba skipy, připojit vyplej telefon ke kabelu, zmačknout start a lehce promačknout černy tlačitko na tlefonu..

5.:to nevim, má skušenosti jen s pamětí na 888kb a to chodí ok.. kdyby se vyskytla chyba, tak stačí do telefonu spátky nahrát zálohu fw.. a pak to even. skust znovu třeba na jinou velikost paměti.., navic se mi zdá, že tu chybu se sms řešil nejakej patch..

6.: v_klay pracuje s vypnutým telefonem! nabýjení na kabelu musí být vypnuté!! můžete ho zapnout maximálně, když stahujete melodie, seznam atd..
Back to top
Joan
věrný diskusník
věrný diskusník

2378.10 SMM
PostPosted: Mon Mar 20, 2006 2:44 pm    Post subject: Reply with quote

Děkuju mockrát, budu se snažit Dancing !!
Pěkný den!
J. Very Happy
Back to top
sonix
badatel
badatel

314.02 SMM
PostPosted: Wed Mar 22, 2006 11:38 am    Post subject: FF Reply with quote

Tady jsem umístil odkazy na dva suprový tuningy C55 od Havrose, takže žádný tyhle složitý věci nejsou potřeba, prostě si vyberete kterej tuning chcete a jenom to nahrajete do mobilu. Pokud máte A55 nebo A57 tak ještě předtím musíte nahrát samotný bootcore, ale to asi nepotřebujete. Jednoduše stačí jenom nahrát FF (ale bez bootcore-v tom FF je totiž vadné, v-klay to ani nedovolí nebo se aspoň zeptá a upozorní na možný problém).
www.sweb.cz/349

Last edited by sonix on Thu Mar 23, 2006 10:27 am; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message
dzon
začátečník
začátečník

61.00 SMM
PostPosted: Thu Mar 23, 2006 9:44 am    Post subject: Reply with quote

mozna mi neco uslo, ale taky mam C55 [z A57] a o neco zvetsenou pamet, ale toto neovlivnilo maximalni delku zaznamu poriditelnou pres diktafon.
Back to top
sonix
badatel
badatel

314.02 SMM
PostPosted: Thu Mar 23, 2006 10:25 am    Post subject: Neušlo Reply with quote

Já jsem to pochopil tak, že si chce nahrávat po více částech (22s jedna část), pak se tam těch nahrávek vejde víc. Jinak jsem pročítal hodně diskusí a hledal jsem něco, ale patch na tohle jsem nenašel. Do budoucna už s tím ani nepočítám, ale zkusím se ještě podívat.
elfkam66
kolemjdoucí

1.00 SMM
PostPosted: Sat Apr 01, 2006 12:10 pm    Post subject: Reply with quote

PLS jak mám zálohovat paměť?
Já jsem uplně levý a nikde to nemůžu najít...
Back to top
simp
moderátor
moderátor

Phone: S65
11968.90 SMM
PostPosted: Sat Apr 01, 2006 4:22 pm    Post subject: Reply with quote

Jako normální paměť, tvoje data? (ne FF)
Musíš odemknout přístup do paměti, např. pomocí tohoto jednoduchého programu: http://www.siemensmania.cz/download.php?file=/software/javaenablerm50-c55.zip

Potom se do paměti dostaneš třeba přes plugin v Total Commanderu, přes program SiMoCo, přes originální Siemens Data Exchange software atd.

Než se do toho pustíš, udělej si zálohu FF (fulflash) pro případ, že by se něco podělalo... Např. pomocí programu Freia nebo V-klay.

Všechny programy najdeš zde na Siemensmanii.

elfkam66
kolemjdoucí

1.00 SMM
PostPosted: Tue Apr 04, 2006 6:09 pm    Post subject: Reply with quote

No tak chtěl bych zvětšit dle návodu tu paměť na 1MB a tam je doporučené zálohovat pamět...hm ale se SiMoCo mám teď nějaké problemy páč jsem měl trial verzi a ta už vypršela
Back to top
simp
moderátor
moderátor

Phone: S65
11968.90 SMM
PostPosted: Tue Apr 04, 2006 6:36 pm    Post subject: Reply with quote

Tak si jej aktualizuj. Nejnovější verze je totiž free.
Jinak můžeš použít i plugin do Total Commanderu nebo V navigator.

Reply to topic     Forum Index -> x62 a starší řady -> x62, x60, x55 All times are GMT + 1 Hour
Page 1 of 1

Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum