View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
Mio čestný člen

Joined: 22 Nov 2004 Posts: 1690 Location: UL, jinak vsude jako doma
10930.24 SMM
|
Posted: Fri Feb 18, 2005 2:49 am Post subject: |
|
|
Jak rika servisni manual:
• ADPCM encoder (8 kHz sampling frequency), cannot run in parallel to a speech codec
• ADPCM decoder (8 kHz and 16 kHz sampling frequency), cannot run in parallel to a speech codec
Takze dekoder by mel zvladat AD-PCM 16kHz 4,8,16 bitu ovsem pouze ve spravnem formatu, a to tak ze musi odpovidat hlavicka upravenemu formatu AD-PCM. _________________ SX1 - Silver (15CZ+1GB PRETEC+ Mio v1.62 + 11,8MB C)
N95-8GB |
|
Back to top |
|
 |
CX65-ka řád zlaté antény

Joined: 22 Dec 2004 Posts: 985 Location: Bratislava , Petrzalka
5861.00 SMM
|
Posted: Fri Feb 18, 2005 3:32 pm Post subject: |
|
|
Taka otazocka :: nemoze byt AMR vo vyssej kvalite ako WAV ?? Ze by sa to niekde dalo do toho skomprimovat ? Neviete o tom nieco ci sa to neda urobit kvalitnejsie (lepsi zvuk) ako tie WAV-ky ?? _________________ I have CX 65
DCA510 je zaklad , patche su zivot . |
|
Back to top |
|
 |
oookoook veterán

10861.00 SMM
|
Posted: Fri Feb 18, 2005 5:30 pm Post subject: |
|
|
miosmobile wrote: | Jak rika servisni manual:
• ADPCM encoder (8 kHz sampling frequency), cannot run in parallel to a speech codec
• ADPCM decoder (8 kHz and 16 kHz sampling frequency), cannot run in parallel to a speech codec
Takze dekoder by mel zvladat AD-PCM 16kHz 4,8,16 bitu ovsem pouze ve spravnem formatu, a to tak ze musi odpovidat hlavicka upravenemu formatu AD-PCM. |
jj, ale tech 16bitu je komprimovanejch na 4... _________________ Oook Oook! |
|
Back to top |
|
 |
oookoook veterán

10861.00 SMM
|
Posted: Fri Feb 18, 2005 5:32 pm Post subject: |
|
|
Bonfire wrote: | oookoook: uz se kvuli tomu hadame podruhe. Pak nekde dam na web rozdil jak si vzpomenu |
Jojo, uz podruhe. Jeste jednou se zeptam - ses si jistej tema 16 bitama? CX65 16 neprehrava, jenom 8, a potom by sedelo i to, ze ty soubory jsou stejne velky. Ja muzu taky dat na net porovnat svoje PCM 8khz, 16bit (kterej ale mobil neprehraje) a IMA ADPCM 16khz, 4bit. Jenom se musim dostat k jinymu pocitaci...
A nerikal bych tomu hadka, to je moc silny slovo... Vic se mne libi treba sdelovani zkusenosti..  _________________ Oook Oook! |
|
Back to top |
|
 |
oookoook veterán

10861.00 SMM
|
|
Back to top |
|
 |
Mio čestný člen

10930.24 SMM
|
Posted: Sun Feb 20, 2005 9:58 pm Post subject: |
|
|
CX65-ka wrote: | Taka otazocka :: nemoze byt AMR vo vyssej kvalite ako WAV ?? Ze by sa to niekde dalo do toho skomprimovat ? Neviete o tom nieco ci sa to neda urobit kvalitnejsie (lepsi zvuk) ako tie WAV-ky ?? |
No AMR ma nejlepsi kvalitu 12.2 kbit/sec (Nokia Multimedia converter PRO 2.0), nevim jakej ma kompresni pomer, ale wav jak tady pisou 16kHz * 4bit = 64kbit/sec je asi urcite kvalitnejsiá, bohuzel i podstatne vetsi.
JInak jestli jde na jakekoli sample rate 16bit, tak by mela jit i na 16kHz 16bit, ten D/A prevodnik je omezen jen poctem bitu, procesor pracuje s propustnosti 1,7Mbit (omezeno sbernici), 16kHz*16bit = 256kbit/sec, jestli je to omezeno tak to bude softwarova zalezitost. _________________ SX1 - Silver (15CZ+1GB PRETEC+ Mio v1.62 + 11,8MB C)
N95-8GB |
|
Back to top |
|
 |
oookoook veterán

10861.00 SMM
|
Posted: Sun Feb 20, 2005 10:06 pm Post subject: |
|
|
miosmobile wrote: | CX65-ka wrote: | Taka otazocka :: nemoze byt AMR vo vyssej kvalite ako WAV ?? Ze by sa to niekde dalo do toho skomprimovat ? Neviete o tom nieco ci sa to neda urobit kvalitnejsie (lepsi zvuk) ako tie WAV-ky ?? |
No AMR ma nejlepsi kvalitu 12.2 kbit/sec (Nokia Multimedia converter PRO 2.0), nevim jakej ma kompresni pomer, ale wav jak tady pisou 16kHz * 4bit = 64kbit/sec je asi urcite kvalitnejsiá, bohuzel i podstatne vetsi.
JInak jestli jde na jakekoli sample rate 16bit, tak by mela jit i na 16kHz 16bit, ten D/A prevodnik je omezen jen poctem bitu, procesor pracuje s propustnosti 1,7Mbit (omezeno sbernici), 16kHz*16bit = 256kbit/sec, jestli je to omezeno tak to bude softwarova zalezitost. |
No jasne, IMA ADPCM zvlada 16khz i 8khz, v PCM CX65 jenom 8khz. Bude to softwarova zalezitost. BTW kdyz prevedes PCM 8khz 8bit v Zaznamu zvuku ve Windows, neprehrajes ani to - ty windowsovy kodeky to prevadi nejak blbe, potrebujes program, kterej ma vlastni... _________________ Oook Oook! |
|
Back to top |
|
 |
Mio čestný člen

10930.24 SMM
|
Posted: Mon Feb 21, 2005 12:19 am Post subject: |
|
|
oookoook wrote: | miosmobile wrote: | CX65-ka wrote: | Taka otazocka :: nemoze byt AMR vo vyssej kvalite ako WAV ?? Ze by sa to niekde dalo do toho skomprimovat ? Neviete o tom nieco ci sa to neda urobit kvalitnejsie (lepsi zvuk) ako tie WAV-ky ?? |
JInak jestli jde na jakekoli sample rate 16bit, tak by mela jit i na 16kHz 16bit, ten D/A prevodnik je omezen jen poctem bitu, procesor pracuje s propustnosti 1,7Mbit (omezeno sbernici), 16kHz*16bit = 256kbit/sec, jestli je to omezeno tak to bude softwarova zalezitost. |
No jasne, IMA ADPCM zvlada 16khz i 8khz, v PCM CX65 jenom 8khz. Bude to softwarova zalezitost. BTW kdyz prevedes PCM 8khz 8bit v Zaznamu zvuku ve Windows, neprehrajes ani to - ty windowsovy kodeky to prevadi nejak blbe, potrebujes program, kterej ma vlastni... |
Sorry ale utika mi souvislost s tim mym prispevkem muzes mi objasnit cos tim chtel rict? Nepsal jsem ani o formatu ani o kodeku, ale o sample rate a bitrate. A softwarova zalezitost jsem myslem FW telefonu kterej si hlida format prehravaneho souboru, nebot HW podporu ocividne ma. _________________ SX1 - Silver (15CZ+1GB PRETEC+ Mio v1.62 + 11,8MB C)
N95-8GB |
|
Back to top |
|
 |
McKenics kolemjdoucí
1.00 SMM
|
Posted: Mon Feb 21, 2005 2:01 am Post subject: |
|
|
ja si upravim mp3 v softe > > > Audacity (inac fayn program...malu, jednoduchy a pritom ma kopec efektov...) a dam ulozit ako wav (je tam aj zaujimava moznost > Exportovat vyber ako wav...) a potom tento wav len otvorim v SOX a dam konvertnut na 16.000 kHz a je to...vsetko pekne bavi (PS: mam CX65 s FW16) |
|
Back to top |
|
 |
bombbob kolemjdoucí
1.00 SMM
|
Posted: Mon Feb 21, 2005 8:46 am Post subject: |
|
|
Já už dlouho používám na editaci audio souborů iMagic Audio Editor
Ke stažení např: http://www.slunecnice.cz/product/iMagic-Audio-Editor/
Umí otevřít a uložit všechny možné audio formáty včetně IMA ADPCM a na tvoření WAVů do mobilu je jak dělanej. Máte všechno v jednom žádný zbytečný používání více programů. |
|
Back to top |
|
 |
oookoook veterán

10861.00 SMM
|
Posted: Mon Feb 21, 2005 3:16 pm Post subject: |
|
|
miosmobile wrote: | oookoook wrote: | miosmobile wrote: | CX65-ka wrote: | Taka otazocka :: nemoze byt AMR vo vyssej kvalite ako WAV ?? Ze by sa to niekde dalo do toho skomprimovat ? Neviete o tom nieco ci sa to neda urobit kvalitnejsie (lepsi zvuk) ako tie WAV-ky ?? |
No jasne, IMA ADPCM zvlada 16khz i 8khz, v PCM CX65 jenom 8khz. Bude to softwarova zalezitost. BTW kdyz prevedes PCM 8khz 8bit v Zaznamu zvuku ve Windows, neprehrajes ani to - ty windowsovy kodeky to prevadi nejak blbe, potrebujes program, kterej ma vlastni... |
Sorry ale utika mi souvislost s tim mym prispevkem muzes mi objasnit cos tim chtel rict? Nepsal jsem ani o formatu ani o kodeku, ale o sample rate a bitrate. A softwarova zalezitost jsem myslem FW telefonu kterej si hlida format prehravaneho souboru, nebot HW podporu ocividne ma. |
Proste sice 16/16 zvlada, ale preci jenom je to kodovany ruznejma kodekama a proste ne kazdej kodek to dokaze rozlustit. Ve fw zrejme neni podporovany PCM 16khz 16bitu, ale IMA 16khz 4 (16) bit uz jo. Kdyz "spatne" zakodujes PCM 8khz 8bit, taky to telefon neprehraje. Nemam uplne jasno, co znamena hardwarova podpora, ale predstavoval bych si to nejak tak, ze fw dostane soubor a zpracuje ten wav, "vytvorenej" urcitym kodekem, na nejaky "univerzalni" data, ktery pak sezere procesor. A tyhle data budou stejny pro IMA i PCM, jenze ne vechno proste podporuje ten fw. Doufam, ze to aspon trochu dava smysl...  _________________ Oook Oook! |
|
Back to top |
|
 |
Mio čestný člen

10930.24 SMM
|
Posted: Mon Feb 21, 2005 11:06 pm Post subject: |
|
|
oookoook:
Aha, tak abych ti to upresnil, format wav se lisi pouze hlavickou souboru, vlastni data nejsou nijak komprimovany, takze nejsou v zadnem kodeku, v hlavicce je uvedeny parametry a kvalita daneho zvuku. Ruzne typy PCM se lisi prave jen hlavickou souboru.
HW podporou je A/D a D/A prevodnik, ten je limitovan kmitoctem na kterem pracuje a poctem bitu ktere zpracuje/prevede na hladinu analogoveho signalu v jednom taktu.
Podle manualu prevod zajistuje procak, ktery pracuje na 104MHz, a umi prevest zvuk 16bit, takze se spravnou hlavickou zpracuje 16kHz na 16 bitech. Neni k tomu ve FW potreba nic vaznejsiho, jen algorytmus ktery precte parametry a nasmeruje datovy tok na spravny vystup.
(dost jsem to zjednodusil takze me prosim nopravujte ani nedoplnujte) _________________ SX1 - Silver (15CZ+1GB PRETEC+ Mio v1.62 + 11,8MB C)
N95-8GB |
|
Back to top |
|
 |
oookoook veterán

10861.00 SMM
|
Posted: Tue Feb 22, 2005 2:21 pm Post subject: |
|
|
Hm... Ale co ja vim, tak IMA ADPCM se vyznacuje tou kompresi (bezztratovou) 16b->4b... Takze to by potom nemohla byt ta data u ruznejch kodeku stejna, i kdyby obsahovala stejnou informaci... Coz teda obsahujou - PCM 8khz 16 bit zni uplne stejne jako IMA 8khz 4bit. _________________ Oook Oook! |
|
Back to top |
|
 |
Stanley497 badatel

261.00 SMM
|
Posted: Tue Feb 22, 2005 4:26 pm Post subject: |
|
|
musis dat 8bit mono |
|
Back to top |
|
 |
oookoook veterán

10861.00 SMM
|
Posted: Tue Feb 22, 2005 4:29 pm Post subject: |
|
|
Stanley497 wrote: | musis dat 8bit mono |
Promin, ale nezda se ti, ze mluvis trochu z cesty? Tohle byla reakce na co? _________________ Oook Oook! |
|
Back to top |
|
 |
|
|
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum You can attach files in this forum You can download files in this forum
|