clevis.czSiemensMania | WMmania | VySemNesmite | SiemensMania na Facebooku
EnglishČesky
SiemensMania has a brand new forum
  SiemensMania    Fórum

Off-line verze  TESTY  Náhradní díly  Podpořte SM  

ÚVOD FÓRUM CHAT
:: View topic - Zase petchování

FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   Skupiny uživatelůSkupiny uživatelů   ProfileProfile   ChatChat   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages 
 BankBank   LotteryLottery   User ShopsUser Shops   ShopsShops 

Zase petchování

Reply to topic     Forum Index -> Řada x65, x70
View previous topic :: View next topic  
Author Message
kreten2
kolemjdoucí

1.00 SMM
PostPosted: Mon Feb 28, 2005 7:34 pm    Post subject: Zase petchování Reply with quote

mám ješte 1 dotaz na patchování.Spustil jsem px65v3.jar ale když chci spojit telefon s V_klay tak to nejde.Hlásí to, ať zmáčknu tlačítko pro zapnutí.mačkám mačkám.Zkusil jsem i odpojit a připojit telefon, ale pořád nic.Prosím poraďte
Back to top
View user's profile Send private message
Krokodýl
čestný člen
čestný člen

14921.78 SMM
PostPosted: Mon Feb 28, 2005 7:52 pm    Post subject: Re: Zase petchování Reply with quote

kreten2 wrote:
mám ješte 1 dotaz na patchování.Spustil jsem px65v3.jar ale když chci spojit telefon s V_klay tak to nejde.Hlásí to, ať zmáčknu tlačítko pro zapnutí.mačkám mačkám.Zkusil jsem i odpojit a připojit telefon, ale pořád nic.Prosím poraďte

Odstraň patch bootocre ( "x65flasher.exe /b") a udělej si svůj loader. Je to jednoduché http://www.siemensmania.cz/content.php?id=297

WinMobile
"`XDA` Orbit2" --> HTC Touch Cruise ---> HTC Diamond 2, WM6.1, SDHC 8GB ....
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
Ondrej Javorka
začátečník
začátečník

61.00 SMM
PostPosted: Mon Feb 28, 2005 8:10 pm    Post subject: Re: Zase patchování Reply with quote

aj ja by som sa daco spital...ked v klay zacne zavadzat ChaosKey2.bin tak napise ze: A hardware I/O error was reported while accessing COM3 - Loader:Open: No answer from boot ChaosKey2.bin...pritom to je na COM 3 MPM komunikuje s telefonom normalne aj ine programi....aj loader mam vytvoreny vsetko nasavene a nejde to...co s tym Mad
Back to top
oookoook
veterán
veterán

10861.00 SMM
PostPosted: Mon Feb 28, 2005 8:59 pm    Post subject: Re: Zase patchování Reply with quote

Ondrej Javorka wrote:
aj ja by som sa daco spital...ked v klay zacne zavadzat ChaosKey2.bin tak napise ze: A hardware I/O error was reported while accessing COM3 - Loader:Open: No answer from boot ChaosKey2.bin...pritom to je na COM 3 MPM komunikuje s telefonom normalne aj ine programi....aj loader mam vytvoreny vsetko nasavene a nejde to...co s tym Mad

Kdyz mas password loader, nemuzes se spojovat pres Chaos boot, ale pres password boot.

Krokodýl
čestný člen
čestný člen

14921.78 SMM
PostPosted: Tue Mar 01, 2005 7:40 am    Post subject: Re: Zase patchování Reply with quote

Ondrej Javorka wrote:

Na 99% špatný kabel. MPM, SiMoCo a podobné programy komunikují se všemi kabely, ale třeba V-Klay, x65flasher .... pouze s kabely systémovými. Dej při připojením kabelu na telefonu *#06# - Více - a v položce Acc: by měl být typ kabelu. Pokud máš DCA 540 je to datový kabel a sním nic neuděláš.
I když teď mě napadlo a jak jsi vytvořil loader??
Potom by to bylo opravdu ve špatné volbě loaderu, nebo COM portu.

WinMobile
Back to top
Ondrej Javorka
začátečník
začátečník

61.00 SMM
PostPosted: Tue Mar 01, 2005 5:59 pm    Post subject: Re: Zase patchování Reply with quote

no loader som vytvoril podla navodu co je tu na siemensmanii....kabel je to DCA510...len ono...dal som druhy v klay ci to nebude daco s programom a ani loader neda uz vytvorit...pise ze Error Ping BFB...strasne ma to stve.... Brick wall
Back to top
Ondrej Javorka
začátečník
začátečník

61.00 SMM
PostPosted: Tue Mar 01, 2005 7:34 pm    Post subject: Re: Zase patchování Reply with quote

uz je vsetko OK....vse slape ako ma...znova som spravil loader a uz je to dobre Very Happy
Back to top
Stefi
věrný diskusník
věrný diskusník

2061.00 SMM
PostPosted: Wed Mar 02, 2005 1:52 pm    Post subject: Re: Zase patchování Reply with quote

Krokodýl wrote:
Ondrej Javorka wrote:

Na 99% špatný kabel. MPM, SiMoCo a podobné programy komunikují se všemi kabely, ale třeba V-Klay, x65flasher .... pouze s kabely systémovými. Dej při připojením kabelu na telefonu *#06# - Více - a v položce Acc: by měl být typ kabelu. Pokud máš DCA 540 je to datový kabel a sním nic neuděláš.
I když teď mě napadlo a jak jsi vytvořil loader??
Potom by to bylo opravdu ve špatné volbě loaderu, nebo COM portu.

Password loader je na nic. Prehraval jsem si ff cx70 a asi se mi posr*li eeproms a pri zapnuti mobil jen pipl, tak ze to prehraju spatky, a ono se mi to nechtelo s V-klay spojit (asi proto, ze kdyz se zadava heslo bootcoru, tak se mobil "startuje"). Tak jem dal v sst repair a vse naskocilo, ted uz jen chaosboot Anxious

N5110=>N3310=>N3310blue light => Bosch GSM-COM607=>N3210=>CX65-Fw12=>Fw16=>Fw12=>Fw16=>FW25
Back to top
kachna5
kolemjdoucí

1.00 SMM
PostPosted: Thu Mar 03, 2005 5:49 am    Post subject: Patche na cx 65 Reply with quote

nazdárek lidi chci se jen zeptat můžu patche-ovat i přes IrDa por? Think dík za info(cx65)
Krokodýl
čestný člen
čestný člen

14921.78 SMM
PostPosted: Thu Mar 03, 2005 7:00 am    Post subject: Re: Patche na cx 65 Reply with quote

kachna5 wrote:
nazdárek lidi chci se jen zeptat můžu patche-ovat i přes IrDa por? Think dík za info(cx65)

Ne nejde

WinMobile
Back to top
casial
kolemjdoucí

1.00 SMM
PostPosted: Fri Mar 18, 2005 12:53 am    Post subject: Error ping BFB Reply with quote

Tak jsem se pokoušel o vytvoření vlastního loaderu s pomocí V-Klay 3.3 (tel. M65 s FW 43eng) - a nejde mi to, napíše mi to Error ping BFB. Kabel se hlásí jako 510 (jinak je to tahle věc: http://www.kabelmanie.cz/good.php?goodId:173|Datovy-kabel-Siemens-C55--S55--CX65-USB---nabijeni ), zajímavé je, že se mi s ním podařilo bez problémů nahrát ten čtyřicettrojkový firmware... Kde může být bug?
Back to top
View user's profile Send private message
Krokodýl
čestný člen
čestný člen

14921.78 SMM
PostPosted: Fri Mar 18, 2005 9:18 am    Post subject: Re: Error ping BFB Reply with quote

casial wrote:
Tak jsem se pokoušel o vytvoření vlastního loaderu s pomocí V-Klay 3.3 (tel. M65 s FW 43eng) - a nejde mi to, napíše mi to Error ping BFB. Kabel se hlásí jako 510 (jinak je to tahle věc: http://www.kabelmanie.cz/good.php?goodId:173|Datovy-kabel-Siemens-C55--S55--CX65-USB---nabijeni ), zajímavé je, že se mi s ním podařilo bez problémů nahrát ten čtyřicettrojkový firmware... Kde může být bug?

Problém je ve firmware. Loader a různé kódy jdou generovat pouze a jedině do verze firmware 25 viz. článek . Takže jediná šance - pomocí winswup se vrátit k jakékoli nižší verzi firmware, třeba i anglické to je úplně jedno, vygenerovat si vše potřebné, dle článku, a vrátit se na fw 43

WinMobile
Back to top
Guest

851.00 SMM
PostPosted: Fri Mar 18, 2005 9:22 am    Post subject: Re: Error ping BFB Reply with quote

Krokodýl wrote:
casial wrote:

Problém je ve firmware. Loader a různé kódy jdou generovat pouze a jedině do verze firmware 25 viz. článek . Takže jediná šance - pomocí winswup se vrátit k jakékoli nižší verzi firmware, třeba i anglické to je úplně jedno, vygenerovat si vše potřebné, dle článku, a vrátit se na fw 43

Á-ha. Tak to ale vůbec nevím, jestli se mi do toho chce, tak nervózní, jako běhěm nahrávání té 43 jsem už dlouho nebyl... Think
Back to top
casial
kolemjdoucí

1.00 SMM
PostPosted: Sat Mar 19, 2005 12:56 am    Post subject: Re: Error ping BFB Reply with quote

Anonymous wrote:
Krokodýl wrote:

Á-ha. Tak to ale vůbec nevím, jestli se mi do toho chce, tak nervózní, jako běhěm nahrávání té 43 jsem už dlouho nebyl... Think

Takže jsem to nakonec přeci jen nevydržel a downgradoval ten fw a generoval. Pak jsem se vrátil k té 43 a patchování vesele funguje. Takže dík za dorou radu!

Krokodýl
čestný člen
čestný člen

14921.78 SMM
PostPosted: Sat Mar 19, 2005 10:04 am    Post subject: Re: Error ping BFB Reply with quote

casial wrote:

Takže jsem to nakonec přeci jen nevydržel a downgradoval ten fw a generoval. Pak jsem se vrátil k té 43 a patchování vesele funguje. Takže dík za dorou radu!

Nic na tom nebylo viď, ale gratuluji Applause

WinMobile
Back to top
Reply to topic     Forum Index -> Řada x65, x70 All times are GMT + 1 Hour
Page 1 of 1

Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum